Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mart, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

GÜL ÇAYI

 Sinirleri yatıştırır ve uyumaya yardımcı olur. Regli sancılarını azaltır. Ağız kokusunu önler. Boğaz ağrısına iyi gelir. Kan şekerini kontrol altına alır. Metebolizmayı hızlandırır. 

KUŞBURNU ÇAYI FAYDALARI

 Antioksidan özelliğinden dolayı kalp ve damar hastalıklarından korur. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Bol miktarda C vitamini içerdiğinden dolayı hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerisindeki bileşenler sayesinde cildi yaşlanmaya bağlı etkenlerden korur. Mide sorunlarını gidermeye etkilidir. Kilo vermeye yardımcı olur. 

ADA ÇAYI FAYDALARI

 Stresi azaltır ve depresyonu önler. Sindirim sistemini korur ve vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. İçerisinde bulunan K vitamini sayesinde kemikleri güçlendirir. Terlemeyi önler ve idrar yolu enfeksiyonu tedavisine yardımcı olur. Diş iltihaplarının tedavisinde gargara olarak kullanılır. Ağız yaralarına iyi gelir. 

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI

 Kansere karşı koruma sağlar. İnsilün direncine karşı etkilidir. Hafızayı güçlendirir. İştah azaltıcı ve yağ yakıcı etkisi vardır. Metebolizmayı hızlandırır. Kilo vermeye yardımcı olur. Bağışıklığı destekler ve kalp hastalıklarını önlemede etkilidir. 

IHLAMURUN FAYDALARI

 Vücutta toksinlerin atılmasına yardımcısıdır Terlemeyi sağlar ve ödem attırır.  Öksürüğe, boğaz ağrısına ve baş ağrısına iyi gelir.  Soğuk havalarda ısınmaya yardımcı olur.  Hastalıklara karşı direnç sağlar.  Limon ile birlikte tüketildiği de Bağışıklılık sistemini güçlendirir.  Sindirim sistemine iyi gelir.  Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur. 

KOLESTEROL VARSA

 Haftada 3, 4 kez yumurta ye Az yağlı kırmızı etleri haftada 1.2 kez tüket Sütü, yoğurdu, peynirler az yağlı tercih et Her gün bir avuç çiğ kuruyemiş ye Günde 1,2 kez yeşil çay iç Haftada 2 kez fırın ızgara derisi balık ye Haftada 2 kez kuru baklagiller tercih et Yemeklerde zeytin yağı kullan, kahvaltıda zeytin ye Her gün taze sebze meyve tüket Tam tahıllı beslen Yağlı et, sucuk, pastırma, sakatat yeme Krema, kaymak, tereyağı tüketme Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz... 

SUSUZLUĞUN BELİRTİLERİ NELERDİR

 Kabızlık, ürperme, baş ağrısı, tatlı isteği, kas krampları, kötü nefes kokusu, sırt ve eklem ağrıları, ruh halinde dalgalanmalar, mat kuru cilt ve kırışıklık, yorgunluk ve baş dönmesi, bulanık düşünme ve konsantrasyon bozukluğu, seyrek idrara çıkma, koyu renk ve yoğun İdrar... 

LİMONUN FAYDALARI

 Kalp sağlığını destekler. Kilo kontrolüne yardımcıdır. Böbrek taşlarını önler. Anemiye  karşı koruyucudur. Kansere riskini azaltır.  Sindirim sistemi sağlığına iyi gelir.  SABAH AÇ KARNINA LİMONLU SU: Midenizi ve bağırsaklarınızı hazırlar, faaliyete geçirir. Alkali gücünü takviye eder. Böbreklerinizi çalıştırır. Midenizi destekler. Ağız kokusunu engeller. Tonik etkisi ile uyarır, dinçlik ve iyilik hissi verir. Cildinizi nemlendirir. 

ÇAYIN FAYDALARI

 Kalorisi yoktur. Beyni çalıştırır. Sizi enerjik yapar. Kan akışını ve Metebolizmayı hızlandırır. Bağışıklılık sistemini güçlendirir. Kanseri önleyici etkileri vardır. Cilde faydaları vardır. Ağız sağlığını korur. Hücresel sağlığı destekler. Kemik sağlığına iyi gelir. Parkison riskini azaltır. Çayın İçerdiği kafeininde sağlığa yararlı olduğunu gösteren çalışmalar var. Çinde yapılan bir araştırmada yeşil çayın içindeki EGCG adlı kateşinin obezite,insilün direnci ve hafıza hasarı ile mücadelede ilaçtan daha iyi bir alternatif olabileceğini gösteriyor. 

BAKLAGİLLERİN FAYDALARI

 KURU FASULYE : Damar tıkanıklıklarına karşı koruyucudur. Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Romatizma ve siyatiğe iyi gelir. BARBUNYA: Kalp Çarpıntısını giderir. Kronik yorgunluğu alır. Kemikleri güçlendirir. BAKLA: Parkison hastalığına iyi gelir.  Ruh halini iyileştirir.  Vitamin ve mineral deposudur.  NOHUT: Ödemi azaltır. Göğüs kanserine karşı koruyucudur. İdrar söktürücüdür. SOYA FASULYESİ: Metebilizmayı hızlandırır.  Menepoz etkilerini azaltır.  En yüksek bitkisel protein kaynağıdır.  MERCİMEK: Bağışıklığı güçlendirir.  Enerji verir.  Şeker hastalığından korur.  BÖRÜLCE: Kansızlığı iyi gelir.  Hücreleri yeniler.  Tansisonu dengeler.  BEZELYE: Alzhemire karşı koruyucudur.  Saç dökülmesini önler.  Göz hastalığına iyi gelir. 

SUYUN VÜCUDA FAYDALARI

 İnsan vücudu yaklaşık 37 derecedir ve bu ısının korunması çok önemlidir. Vücudun yaklaşık %70'i sudan oluşur. Suyun termal kapasitesi yüksektir yani suyu ısıtmak için daha  fazla kalori gerekmez. Bu sayede vücudumuz gün içindeki aktivitelerde nedeniyle çok fazla ısınmaz. Bir başka deyişle vücudumuzdaki su, ısı dengemizin ayarlanması için özel olarak yaratılmıştır. Uyanır uyanmaz su içilen 1 bardak su organları aktive eder. Her yemekten 30 dakika önce 1 bardak su hazma yardım eder. Banyodan önce 1 bardak su tansiyonun düşmesine yardım eder. Uykudan önce 1 bardak su kalp krizini ve felci önler. 

ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDALARI

 A, B ve C vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi değerli bileşenleri içerir. Yaraları iyileştirici özelliği vardır. Bağırsak kurtlarını düşürücü etki yapar. Sindirim sistemini rahatlatır. Gaz giderici özelliği vardır. Kabızlığı gidermeye yardım eder. Dizanteriye karşı fayda sağlar. Astım yada alerjik reaksiyonları olan kişilerde fayda sağlar. Bronşit ve öksürüğe iyi gelir. Özellikle kış hastalıkları olan nezle, grip için etkilidir. Vücudun Bağışıklılık sistemini güçlendirir. Diş ağrılarını geçirir. Burun tıkanıklığını gidermeyi sağlar. Basur hastalığına iyi gelir. Solunum borusunu genişleterek rahat nefes almaya yardımcı olur. Mide bulantısı ve mide ağrısı için birebirdir. Sinüzite iyi gelir. Saç dökülmesini önler, saçların erken beyazlamasını engeller. Kan damarı duvarlarının esnekliğini arttırmaya yardımcı olur.