Ana içeriğe atla

VAJİNADA KAŞINTI VE YANMA NEDEN OLUR....

 

Vajinada yanma neden olur, nasıl geçer?

Kaşıntı ilerlediğinde yanmaya dönüşmektedir. Vajinanın çok hassas bir PH dengesi vardır. Bunun bozulmasının bir sonucu olarak vajinada önce kaşıntı, kaşıntıyla beraber kokulu akıntı ve ardından yanma oluşabilmektedir. Bazen kaşıntı ve yanma hafif ve rahatsız etmeyen bir boyutta olur ve kendi kendine birkaç günde son bulur. Ancak bazı durumlarda kaşıntı ve yanma hissi geçmediği gibi vajinadan gelen kötü kokulu akıntılar artarsa vakit kaybetmeden bir kadın doğum uzmanıyla görüşülmelidir.

Vajina oluşan yanmanın temelindeki kaşıntının nedeni çoğu zaman PH bozulmasıyla ortaya çıkan bakteriler ve mantar enfeksiyonudur. Bu durum ilerlediğinde çok daha fazla rahatsız edici olabildiğinden ilk fark edildiğinde hemen tedavi edilmelidir. Pek çok kadın dönemsel olarak bu durumla karşı karşıya kalır. Önemli olan durumun ilerlemeden önlenmesidir. Banyo esnasında kullanılan kimyasallar vajinada böyle sorunların olmasına neden olabilir. Vajinanın kimyasal içerikli ürünlerle de yıkanması yanmaya yol açar.

  • ŞEKER HASTALIĞI NEDEN OLUR, NASIL GEÇER?
    ŞEKER HASTALIĞI NEDEN OLUR, NASIL GEÇER?

Genel olarak vajinanın PH dengesini bozacak herhangi bir şeyin o bölgeye sürülmemesi gerekmektedir. Diğer yandan birden çok partneri olan ya da eşinin birden çok partneri olduğu durumlarda da kadınlar bu tarz vajinal problemler yaşamaktadır. Çünkü bu bakteriler bulaşıcıdır. Bu içeriğimizde vajinada yanma neden olur, nasıl geçer? Vajina yanmasına ne iyi gelir? Konularından ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte vajinada yanma ile ilgili tüm merak edilenler…

Vajina Yanması Nedir?

Vajinada bazen yanma hissedilebilir. Peki vajina yanması nedir? genellikle vajinada aniden hissedilen yanma hissi vajinal kaşıntılardan sonra oluşur. Bunların da temelinde vajinadaki PH bozulması nedeniyle oluşan enfeksiyon vardır. Vajinada oluşan yanmayla beraber, kaşıntı, kötü kokulu akıntılar, idrar sıklığının artması gibi durumlar da ortaya çıkabilir. Bunlarla karşılana kadınların vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmesi gerekmektedir.

Vajina Yanması Neden Olur?

Vajinada oluşan yanma çok rahatsız edici olduğundan pek çok kadın vajina yanması neden olur? Diye merak eder. Genellikle yanma vajinal kaşıntıların ve enfeksiyonların sonucunda ortaya çıkar. Vajinanın kendisine has bir PH değeri vardır. Bunun değişimi vajinada bir enfeksiyon göstergesidir. Önce akıntı değişimi, sonra geçmeyen kaşıntı ve ilerlediğinde de yanma oluşmaktadır. Yanmaya neden olan bakterilerdir. Yanmanın geçmesi için vajinanın vakit kaybedilmeden bakterilerden arındırılması gerekir.

Vajina Yanması Nasıl Geçer?

Vajina yanması kişiye zor anlar yaşattığından vajina yanması nasıl geçer? Diye sorulmaktadır. Öncelikle vajina yanmasının nedeninin kesin olarak tespit edilmesi gerekir. Eğer vajina yanması bir tahriş durumundan oluşuyorsa tahriş tedavi edilmelidir. Ancak vajinada bir enfeksiyon ya da bakteri varsa bunlarında mutlaka temizlenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla mutlaka uzman bir doktorla görüşülmelidir. Vajina yanması için özel fitiller ve kremler bulunmaktadır. Bunların doktor tavsiyesiyle kullanılmasıyla vajina yanması son bulur.

Vajina Yanmasına Ne İyi Gelir?

Vajina yanması oldukça rahatsız edicidir ve bu nedenle herkes hızlıca bu durumdan kurtulmak ister. peki vajina yanmasına ne iyi gelir? Öncelikle vajinanın neden yandığının anlaşılması gerekmektedir. Bunun için uzman bir doktorla görüşmek gerekebilir. Onun önerdiği tedavi yöntemi uygulandığında yanma geçecektir.

Vajinal Yanma Bitkisel Çözüm Yolları

Vajinal yanma bitkisel çözüm yolları olmakla beraber yine de en garanti yöntem bir kadın doğrum uzmanıyla görüşmektir. Çünkü bazen kişinin kendi kendine uyguladığı yöntemler durumu daha fazla kötüleştirebilir.

Vajinal Yanma Evde Çözüm Yöntemleri

Vajinal yanma evde çözüm yöntemleri olabileceği gibi yine de vakit kaybedilmeden uzman bir doktorla görüşmek daha garantidir.

Bu haberin seslendirmesi Voiser tarafından yapılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d