Ana içeriğe atla

 

Bu Yöntem Sayesinde Hamurunuz Kabına Sığmayacak! İşte Hamurun Dev Gibi Mayalanmasını Sağlayan O Yöntem

Durum böyle olunca uzmanlar, mayalanmış olan hamuru kabına sığmayacak şekilde kabartacak bazı yöntemleri açıkladı. İşte, kadınların hamur mayalama esnasında muhakkak uygulamaları gereken o yöntemler hakkında merak edilen detaylar.

haberci2.jpg

DEV GİBİ HAMUR MAYALAMAK İSTEYENLER İÇİN YÖNTEMLER

Hamur mayalamak, özellikle kadınların evde oldukça lezzetli açma ve poğaçalar hazırlayabilmek için sık sık kullandıkları yöntemlerin arasında yer alıyor. Buna bağlı hamur mayalamak, gözünüze zor gibi görünse de aslında bazı püf noktaları ile beraber son derece kolay bir hale gelebilmektedir.

Hanımlar, genel olarak dev gibi kabarmış olan hamur işleri hazırlayabilmek için hamurlarını kabartma işlemi esnasında istedikleri seviyede olmadığı için oldukça şikayetçi olabiliyor. Bu durum, aslında yanlış bilinen, fakat doğru yapılan işlemlerden dolayı kaynaklanmaktadır. İşte, uzmanların paylaştığı, hamurun dev gibi kabarık olmasına yardımcı olan yöntemler hakkında merak edilen detaylar.

MALZEMELERİ ODA SICAKLIĞINDA KULLANIN!

Hamur mayalama işlemi gerçekleştirirken, hamurun istenildiği seviyede kabarmamasının nedenleri arasında kullanılan malzemelerin soğuk olarak uygulanması olarak biliniyor. Hazırlanan tariflerde ürünlerin sıcak olacak şekilde kullanılması gerektiği hakkında söylemler olmadığı için hanımlar, genel olarak malzemeleri yanlış bir şekilde soğuk kullanmayı tercih ediyor. Eğer sizde puf gibi kabarmış hamurlara sahip olmak istiyorsanız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiğini sakın unutmayın. Bu sayede kabına sığmayacak dev gibi kabarmış bir hamura sahip olabilirsiniz.

haberici-001.jpg

YAŞ MAYANIN SON KULLANMA TARİHİNİ KESİNLİKLE KONTROL EDİN!

Hamur mayalama işlemi esnasında yaş maya kullanımını artık neredeyse birçok kişi biliyor. Ancak yaş mayanın son kullanma tarihini kontrol etmek. kadınların en çok es geçtiği noktaların arasında yer alıyor. Son kullanma tarihi geçmiş olan yaş maya nedeniyle hamur hem sağlıksız hem de kabarma işleminin gerçekleşmemesine sebep olur. Bu nedenle mayanızı alırken son kullanma tarihine muhakkak dikkat etmeniz gerekiyor.

HAMURUN KABARMASINI İSTİYORSANIZ BU YÖNTEMİ DENEYİN!

Hamurun mayalanma işleminden sonra iyi bir şekilde kabarmış olması için muhakkak ılık süt veya şeker ilave edilmesi gerekir. Bu yöntem uygulamak için mayalanma esnasında olan hamurun içerisine mutlaka öncelikle tuz yerine şeker eklenmesi gerekiyor. Aksi halde hamurunuz oldukça lezzetsiz olur ve kabarma sürecinde istediğiniz verim alamayabilirsiniz. Bu sebeple hamur mayalama esnasında ılık süt ve şeker ilavesi yapmaya önem gösterin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.