Ana içeriğe atla

Bademcik iltihabına ne iyi gelir? Antibiyotikle geçmeyen bademcik iltihabı nasıl geçer.

 


Bademcik iltihabına ne iyi gelir? Antibiyotikle geçmeyen bademcik iltihabı nasıl geçer?
Bademcik iltihabına ne iyi gelir? Antibiyotikle geçmeyen bademcik iltihabı nasıl geçer?

Bademcik iltihabı, enfeksiyon ve virüsten kaynaklı ortaya çıkar. Birçok kişi kısa sürede iyileşmek için antibiyotiğe başvurur. Ancak antibiyotik, kısa vadede iyileşmeyi sağlasa da uzun vadede insan bedeni için sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Doğal kürlerin ve bitki çaylarının yetmediği yerde doktor tavsiyesiyle antibiyotik kullanılması tavsiye edilir. Bademcik iltihabının kısa sürede geçmesi için antioksidan kaynağı bitki çaylarının ve gargaraların tüketilmesi önerilir... İşte bademcik iltihabına iyi gelen doğal karışımlar!

Çiğ soğan tüketmek neye iyi gelir? Her gün yarım çiğ soğan yemenin faydaları...

Bademcik İltihabına Ne İyi Gelir?

Solunum yolu hastalıkları ve virüsten kaynaklı meydana gelen bademcik iltihabı, uzun süre öksürük ve boğaz ağrısına neden olmaktadır. Hem öksürükten kurtulmak hem de boğazların rahatlaması için iltihap kurutucu besinlerin tüketilmesi alışkanlığını kazanmak gerekir. Bademcik iltihabına iyi gelen besinler şöyledir:

Ada Çayı: Solunum yolu hastalıklarına en kısa sürede şifa olan ada çayı, özellikle boğaz ağrısı ve öksürüğe neden olan bademcik iltihabının anında arınmasına yardımcı olur. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan ada çayı, mikropların kırarak bademcik iltihabını kurutur. Bir bardak ada çayına birkaç damla limon ve 1 çay kaşığı bal ekleyerek tüketilmesi daha etkili bir ilaca dönüştürülebilir.

Sarımsak: Tıp tarihinin ilk antibiyotiği olarak kabul edilen sarımsak, sabahları aç karnına 1-2 diş tüketilmesi bademcik iltihabının kısa sürede arınmasına yardımcı olur. Sarımsak, anti-inflamatuar özelliğe sahip olduğundan bademcik iltihabını 1-2 günlük bir uygulama sonucunda kurutur. 

Kekik Çayı: Solunum yolu hastalıklarına karşı vücut direncini arttırmak, tüm bedeni toksin ve iltihaplardan arındırmak için özellikle mevsim geçişlerinde kekik çayının tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik çayı, bademciklerde meydana gelen iltihabı kısa sürede kurutarak boğaz ağrısı, yüksek ateş ve şiddetli öksürüğe anında iyi gelmektedir. 

Limon Bal: C vitamini ve antioksidan kaynağı olan limon, bademciklerin kısa sürede iltihaptan arınmasını sağlar. Limon, özellikle şiddetli öksürük sıkıntısı çekenlerin boğazlarını anında rahatlatmaktadır. Ballı limon ılık su ile de karıştırılıp tüketilmesi ayrıca önerilir.

Nane Çayı: Tıp tarihinin bir diğer önemli ilacı olan nane çayı, boğazları iltihap ve enfeksiyondan anında arındırarak boğazları rahatlatmaktadır. Nane çayı, sahip olduğu zengin besin değerleri sayesinde bağışıklık sisteminin de güçlenmesine yardımcı olarak mevsim geçişlerinde hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

Antibiyotikle Geçmeyen Bademcik İltihabı Nasıl Geçer?

  1. Bol su

  2. Tuzlu su ile gargara

  3. Ilık bitki çayları

  4. Pastil

  5. Buhar-nem banyosu

  6. Karanfil 

  7. Tarçın çayı

  8. Papatya çayı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.