Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Şubat, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

HİNDİSTAN CEVİZİ FAYDALARI

 Kalori yakımını hızlandırır. Mide ülseri tedavisine yardımcı olur. Cilt kuruluğunu engeller. Ciltteki kırışıklık ve sarmaları geciktirir. Saçların daha fazla uzumasını sağlar. Alzheimera etkilerini azaltır. Antibakteriyel özelliğe sahiptir. Kırılmaya meyilli tırnaklarda etkilidir. Göz altı torba oluşumunu engeller. Hamilelerdeki karın bölgesi çatlak oluşumunu engeller. Beyazlatıcı diş macunu görevi görür. Zorlama ile oluşan kas ağrılarında kullanılır. Saç derisini nemlendirip temizler. Kepek oluşumunu önler. Dudak nemlendirici olarak kullanılır. Bellek ve beyin fonksiyonlarını arttırır. Böcek ve sinek ısırıklarına iyi gelir. Vücuttaki makyaj lekelerini kolaylıkla çıkarır.

CEVİZİN FAYDALARI

 Ceviz kalbin en büyük dostudur. Kalp ve damar hastalıklarını tedavi eder. İçerdiği yüksek lif sayesinde Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Yüksek miktarlarda içerdiği lif sayesinde Tokluk hissi vererek zayıflamanıza yardımcı olur. Prostat, göğüs ve pankreas kanserini tedavi edici özelliği vardır. Vücutta biriken toksinlerin dışarı atar. Kabızlık sorununu giderir. Bağırsakları temizler. Beyin sağlığını korur. Kanser riskini azaltır, Diyabet dostudur. Kandaki kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Tansiyonu dengede tutar. Dolaşım sistemi, sağlıklı damar yapısı ve fonksiyonu için gereklidir. Unutkanlığı azaltır. Sağlıklı kas ve iskelet sistemi için gereklidir. Omega 3 yağ asidi oranı yüksektir. Kuru yemişler atioksidanlarla yüklüdür.

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI

 Ağrı kesicilerin etkisini %40 oranında arttırır. Göğüs kanseri riskini azaltır. Kahve girişkenliği arttırır. Siroz hastalığı riskini yarı yarıya düşürür. Kemikleri güçlendirir, ancak yaşlıların fazla tüketmesi sakıncalı. Tib  2 diyabeti ve parkison hastalığından korur. Selülit gibi cilt sorunlarına karşı etkilidir. Yüksek tansiyonu önler. Bağırsakları düzenler. Kolesterolü düşürür, nefesi açar. Süper antioksidan kaynağıdır. Mutluluk hormonu sağlar. Yağ yakımına yardımcı olur. Vücutta enerji ve performansı arttırır. Bazı hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Zihinsel çöküşe karşı koruyucudur. 

ISPANAĞIN FAYDALARI

 Ispanak vücudun dayanaklığını arttırır ve vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir zihni kuvvetlendirir. Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. İçerisinde bol miktarda demir barındırması sebebi ile Kansızlığa iyi gelmektedir. Kalp hastalıklarına, felçe, Yüksek tansiyona, yaşlılığında getirdiği göz hastalıklarına ve kansere karşı etkili bir sebzedir. A, C, D ve K vitamini açısından zengindir. Demir, iyot, sodyum, bakır, çinko, lutein, kalsiyum, protein ve folik asit içerir. İyi bir lif kaynağıdır. Kemik ve kas gelişimini destekler. Kansere, Alzheimera, kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.

KAYISININ FAYDALARI

 Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Saçların dökülmesini engeller. Sindirim sistemine iyi gelir. Kemik oluşumu ve gelişimi için faydalıdır. Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Kilo vermeye yardımcıdır. Kabızlığı giderir. Bağırsakları çalıştırır. Karaciğere iyi gelir. Cildi güzelleştirir. Akciğer ve mide kanserlerinin korur. Yorgunluğa iyi gelir. A vitamini deposu olduğundan göz ve göz problemlerine iyi gelir. Kan yapıcı özelliğinden dolayı, Kansızlığı engel olur.  Ciltteki kızarık ve hassasiyeti önler.  Egzama ve dermatit gibi rahatsızlıkları için kayısı yağı kullanabilirsiniz.  Düzenli kayısı tüketmek Vücuttaki toksinlerin atılmasına katkı sağlamaktadır. 

MAYDONOZUN FAYDALARI

 Demir eksikliği giderebilecek bir kapasiteye sahiptir. Demir eksikliği ve Kansızlık yaşayanlar rahatlıkla tüketebilir. Karaciğer yağlanmasına karşı etkilidir. Böbreklerin çalışma düzeninin korunmasına yardımcı olur. Böbrek taşı oluşumunu yavaşlatır. Adet döneminde yaşanan ağrıları hafifletici etkisi vardır. C vitamini bakımından oldukça zengindir. Kilo verdirir.,kalp sağlığına iyi gelir. İltihap önler, damar koruyucudur. Bağışıklılık güçlendirir, astıma iyi gelir. Kansere önleyicidir, vücuttan ödem atar. Mide bulantısını giderir, vücutta biriken suyu boşaltır. Görme gücünü arttırır. Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır.

KURU İNCİRİN FAYDALARI

 Yüksek potasyum ve magnezyum sayesinde kan şekerini düzenler. Antioksidanlar kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Cildi korur ve besler. Cildinizin genç ve sağlıklı kalmasını sağlar. Yüksek kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemiklerinin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Antioksidan özelliği ile kanserli hücrelerle savaşır. Prostata iyi gelir. Hamile ve çocuklarda kemik gelişimi sağlar. Kansere karşı vücudun Bağışıklılık sistemini güçlendirir. Yaşlılarda kemik erimesini önler. Zayıflamaya yardımcı olur. 3 adet kuru incir tüketimi vücudun lif ihtiyacının %20 sini karşılar. Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlenmektedir.

KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI

 İçerisindeki B vitamini ne demir sayesinde Kansızlığı giderir ve anemiyi önler. Sağlık bir şekilde kilo almaya yardımcı olur.  Diyabet riskini engeller.  Yüksek miktarlarda potasyum içerdiğinden hipertansiyon hastalığının tedavi edilmesinde ve belirtilerin azalmasına etkilidir.  Kalsiyum içerdiğinden dolayı kemik sağlığına katkısı vardır.  Vücuttaki kan sirkilasyonunu arttırır ve cilt, saç sağlığına katkıda bulunur. Kan şekeri seviyesinin azalmasına yardımcı olur. Sedefe bağlı kaşıntılara iyi gelir. Alerjiye karşı direnç kazandırır.

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur. 

YOĞURDUN FAYDALARI

 Yoğurt, bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını engeller ve sindirimi kolaylaştırır. Vücutta kendi kendine sindirilen tek gıda yoğurttur. Yoğurt tüberkiloz hastalığına karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösterir. Stres, alkol, kolalı ve karbonatlı içeceklerde zarar gören Sindirim sistemini korur. Yoğurt karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, kalsiyum ve fosfordan oldukça zengin bir besindir. Günde 150 gr yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Yoğurttaki potasyum, kan basıncını ve kalp atışlarını düzenler. 

MADEN SUYUNUN FAYDALARI

 Sportif aktivitelerde terleme ile yoğunlaşan su ve mineral kaybını karşılar. Büyüme çağında ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacını karşılar, kemiklerin güçlenmesini sağlar. Maden suyu cildin gerekli olan su ve mineral ihtiyacını karşılayarak cilde gergin ve canlı bir görünüm sağlar. Mide, böbrek ve bağırsakların fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı olur. Mutfakta hamur işi, kızartma ve yiyeceklerin hazırlanmasında sağlıklı bir karışım, ideal bir tat oluşturur. 

KARANFİLİN FAYDALARI

 Gaz söktürücüdür. Zihni rahatlatır ve unutkanlığı engeller. Mide bulantısını bastırır kasılmaları önler. Cinsel gücü arttırır ve Cinsel isteksizliği önler. Kadınların hamile kalmasını kolaylaştırır doğuma yardımcı olur. Karanfil yağı romatizma ve nevrolji ağrılarının hafifletir esinde yaralı olur. Diş ağrılarını giderir. Sinüzite iyi gelir. Kötü nefes kokusunu giderir. Strese karşı iyi gelir. Akneleri giderir. Öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır. Yorgunluğa ve şişkinliğe iyi gelir. Baş ağrısını geçirmeye yardımcı olur. İshali keser. Gerginliği ve yorgunluğu azaltır. Hafızayı ve zeka gelişimini destekler. 

REZENE ÇAYININ FAYDALARI

 Mide kasılmasına iyi gelir. Safra üretimine yardımcı olur. Toksinlerin atılmasını sağlar. Fazla suyun atılmasına yardımcı olur. Anne sütünün artırılmasına yardımcı olur. Sindirimi düzenler. Diş ağrılarını hafifletir. Libodoyu arttırdığı söylenmektedir. Göz sağlığını geliştirir. Mide gazının atılmasını sağlar. Öksürüğe iyi gelir. Rahin kasılmasına hafifletir. İştahı bastırır. Kolik tedavisinde kullanılır. Bağırsakları temizler. Vitamin ve mineral bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

ISIRGAN OTU FAYDALARI

 Sindirimi düzenler. Öksürüğe iyi gelir. İdrar söktürücüdür. Soğuk algınlığa iyi gelir.  Yüksek miktarlarda demir içerir.  Artrit semptomlarını hafifletir.  Bağışıklılık sistemini güçlendirir.  Karaciğeri ve böbrekleri temizler.  Saman nezlesi tedavisinde kullanılır.  Anemi tedavisinde yardımcı olarak kullanılır.  Sindirim sistemi ve diğer organları temizler.  İdrar yolları enfeksiyonları tedavisinde kullanılır.  Demir eksikliğine faydalıdır. 

KUŞ BURNU HER DERDE DEVA

 Kan basıncını düzenler. Doğal bir antioksidandır. Kötü kolesterolü düşürür. Cilde doğal parlaklık verir. Romatizma ağrılarını hafifletir. Bağışıklılık sistemini güçlendirir. Yüksek miktarlarda C vitamini içerir. İdrar söktürücü olarak kullanılır. Şeker hastalığına karşı koruma sağlar. Soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır. Kanseri hücrelerin yayılmasını azaltır. İdrar yolu hastalıklarına karşı koruyucudur. 

IHLAMURUN FAYDALARI

 Mideyi kuvvetlendirir. Metebolizmayı hızlandırır. Kan dolaşımını hızlanmasını sağlar. Damar tıkanıklıklarını önler. Hücreleri kuvvetlendirir. Bronşları yumuşatır. Kansızlığı giderir. Stresi ve endişeyi alır. Terleme  yaparak mikropları atar. Kanseri önler. Öksürüğü azaltır ve tahriş önler. Astım hastalarına iyi gelir.