Ana içeriğe atla

 

Cilt kırışıklığına kesin çözüm! Hücreleri yeniliyor

Kekik yağı  kullanarak cildinizin erken kırışmasını önleyebilirsiniz. Herkes zaman içerisinde cildinin yaşlanmasından ve kırışmasında şikayetçi olur. Cildin kırışmasını önlemek için doğru bakım uygulamalarından yararlanmak gerekir. Kekik yağı da cilt bakımında kullanılan en etkili doğal yağlardan biri. Kekik yağı kullanarak cilt hücrelerini yenileyebilir, sivilce ve akne sorunlarıyla baş edebilirsiniz. Peki, kekik yağı cilt için nasıl uygulanır? İşte kekik yağının cilt üzerinde bilinmeyen faydaları...


Herkes cildinin hep genç kalmasını ve pürüzsüz olmasını ister. Ancak cilt zamanla ya da dış etkenlerden dolayı yaşlanır. Buna bağlı olarak da ciltte kırışıklıklar ve ince çizgiler oluşur.

Cildin erken yaşlanmasını önlemek için çeşitli doğal ürünlerden faydalanabilirsiniz. Kekik yağı.da cilde çok iyi gelen doğal yağlardan biri. Kekik yağını doğru ve düzenli kullandığınızda kusursuz bir cilde sahip olabilmeniz mümkün.

KEKİK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Kekik yağının birçok kanser türüne karşı etkili olduğu söylenir.
  • Kekik yağı, iltihaplı cilt yaralarının tedavisinde kullanılır.
  • Mikrop öldürücü ve hücre yenileyici özelliği vardır.
  • Romatizma ve diğer kemik rahatsızlıklarına karşı faydalıdır.
  • Kekik yağının ağrı kesici özelliği bulunur.
  • Öksürük, sinüzit ve bademcik iltihaplarına iyi gelir.
  • Kekik yağı idrar söktürücü ve sakinleştirici özelliği de barındırır.
  • Bağırsakların düzenli olarak çalışmasına katkı sağlar.
KEKİK YAĞININ CİLDE FAYDALARI NELERDİR

KEKİK YAĞININ CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

  • Cilt hastalıkları üzerinde kullanılabilir. Sivilcelerin iyileşmesi için kekik yağı tercih edilebilir.
  • Antiviral özelliği bulunduğu için mantar tedavisinde kullanılır.
  • Sivilcelerin kurumasında oldukça güçlü bir yağdır.
  • Sivilce sonrası meydana gelen izlerin azalmasında etkilidir.
  • Cilt hücrelerini yenilemeye yardımcı olarak kırışıklıkların azalmasında etkili olabilir.
KEKİK YAĞI CİLT İÇİN NASIL KULLANILIR

KEKİK YAĞI CİLT İÇİN NASIL KULLANILIR?

Kekik yağının cilde tek başına uygulanması önerilmez. Kuvvetli bir yağ olduğu için ve yakıcı özelliğe sahip olduğu için kekik yağını başka yağlar ile karıştırarak kullanmalısınız. Ancak tek başına kullanmak isterseniz ekstra özen göstermelisiniz.

Hassas ciltlerde tahrişlere yol açabileceği için kekik yağı kullanımına başlamadan önce, mutlaka uzman doktor görüşü alınması gerekir.

Kekik yağı çoğunlukla gece yatmadan önce temiz yüze pamuk yardımıyla uygulanır. Bu şekilde yağ, tonik görevi görerek cildi derinlemesine temizler.

Cilt için bir diğer kullanım şekli buhar banyosudur. Kekik yağını kaynar suya iki damla damlatarak buhar banyosu yapabilirsiniz. Kekik yağını; susam ve badem yağı ile karıştırarak aromaterapi uygulamalarında kullanabilirsiniz.

CİLT BEYAZLATICI KEKİK YAĞI MASKESİ

CİLT BEYAZLATICI KEKİK YAĞI MASKESİ

Cildinizdeki akne ve akne sonrası oluşan lekelerden kurtulmak istiyorsanız kekik yağı kullanarak maske yapabilirsiniz.

Evde doğal malzemeler kullanarak yapacağınız kekik yağı ile cildinizi sıkılaştırabilir, kırışıklığın oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Kekik maskesini yapmak için;

2 veya 3 kaşık süzme yoğurt, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı bal ve kekik yağını güzelce bir kabın içerisinde karıştırın.

Bu karışımı temiz cildinize masaj yaparak uygulayın. Ardından 20-30 dakika kadar maskeyi cildinizde bekletin.

Beklettikten daha sonra ılık suyla yıkayın. Daha sonra yumuşak havluyla kurulayın. Haftada 1 ya da 2 kez bu maskeyi düzenli olarak cildinize uygulayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d