Ana içeriğe atla

Karışık kış çayının faydaları nelerdir? Kış çayı nasıl hazırlanır ve ne kadar tüketilir?

 


Karışık kış çayının faydaları nelerdir? Kış çayı nasıl hazırlanır ve ne kadar tüketilir?
Karışık kış çayının faydaları nelerdir? Kış çayı nasıl hazırlanır ve ne kadar tüketilir?

Kış çayı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi konusunda oldukça etkili besinlerden biri olduğundan kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kış çayı, tek bir tarifle hazırlanmadığından karışık şekillerde damak zevkine göre çeşitlendirilir. Fiziksel anlamda kuvvet veren kış çayları, ruhsal anlamda da kişinin daha dingin ve rahat hissetmesini sağlamaktadır. İşte kış çaylarının çeşitleri ve faydaları...

Sabah uyanınca ilk ne yemeli? Güne enerjik başlamak için tüketilmesi gerekenler...

Kış Çayları Faydaları Nelerdir?

Vücudu baştan aşağıya koruyan ve şifalandıran kış çayı, soğuk kış günlerinde zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmeye birebir iyi gelmektedir. Kış çayı, geleneksel yöntemlerle evde bulunan kurutulmuş bitki ve baharatlarla kolayca hazırlanır. Kış çayının faydaları şöyledir:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur.

  • Yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelir.

  • Şiddetli öksürüğü dindirir. 

  • Boğaz ağrılarını hafifletir. 

  • Mide ağrısını hafifletir. 

  • Kas ve kemik ağrılarını engeller.

  • Grip, nezle ve bronşit gibi mevsimsel hastalıkların 

  • Vücudu iltihaptan arındırır.

  • Antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden temizleyerek iç organların sağlığını korur. 

  • Ses tellerini yumuşatır. 

Ardıç yağının cilde faydaları nelerdir? Ardıç yağı egzamaya iyi gelir mi?

Kış Çayının İçinde Neler Var?

Kış çayının içinde neredeyse tüm şifalı bitkiler yer alır. Özellikle istediğiniz ya da istemediğiniz besinleri ekleyerek ya da çıkararak kış çayını hazırlanabilir. Kış çayının içinde olan bitkiler şöyledir:

  1. Zencefil

  2. Karanfil

  3. Hibiskus

  4. Zerdeçal

  5. Ayva

  6. Limon

  7. Portakal

  8. Mandalina

  9. Karanfil

  10. Yeşil çay

  11. Tarçın

  12. Okaliptüs

Kış Çayı Nasıl Demlenir?

Kış çayı oldukça kolay bir yöntemle demlenir. 1 fincan su ve 1 tatlı kaşığı kış çayı cezvenin içine atılır ve 3-4 dakika kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra süzerek tüketilebilir. Kış çayı gün içinde 2-3 fincana kadar tüketilebilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.