Ana içeriğe atla

Her gece yatmadan önce kestane balı yenirse ne olur? Kestane balı gastrite iyi gelir mi?

 


Her gece yatmadan önce kestane balı yenirse ne olur? Kestane balı gastrite iyi gelir mi?
Her gece yatmadan önce kestane balı yenirse ne olur? Kestane balı gastrite iyi gelir mi?

Halk arasında ilaç niyetine tüketilen kestane balı, düzenli ve ölçülü miktarda tüketildiği takdirde astım, bronşit, kabızlık ve grip gibi hastalıkların tedavi edilmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kestane balı, gece yatmadan önce içildiğinde ise mide hastalıklarına da kısa sürede şifa olmaktadır. Özellikle mide hassasiyeti olanların yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırması için kestane balı tüketmeleri tavsiye edilmektedir. 

Yemekten sonra mide yanmasına ne iyi gelir? Karbonatlı su mide yanmasını geçirir mi?

Kestane Balının Faydaları Nelerdir?

Bağışıklığın zayıfladığı kış aylarında hastalıklara karşı vücut direncinin artması için tüketilmektedir. İşte kestane balının faydalı olduğu hastalıklar:

  • Astım

  • Bronşit

  • Grip

  • Nezle

  • Soğuk algınlığı

  • Kabızlık

  • Kuru ve şiddetli öksürük

  • Sarılık

  • Kan dolaşımı

  • Basur

  • Halsizlik

  • Kas ağrısı

  • Yüksek tansiyon

Soğan suyu iltihap söktürür mü? 15 gün boyunca soğan suyu içmenin faydaları nelerdir?

Kestane Balının Mideye Faydaları Nelerdir?

Yanlış beslenme alışkanlıkları ve ağır yağlı yemekler, mide hassasiyeti olan kişilerde ağrıya ve mide yanmasına sebep olmaktadır. Hazmı kolaylaştırması ve mide ülserini tetiklememesi için 1 tatlı kaşığı kestane balı tüketilmesi tavsiye edilir. 

Geç saatte tüketilen ağır yemekler, gece boyunca mide yanmasına sebep olarak kişiyi ciddi şekilde rahatsız etmektedir. Mide asidini nötrleştiren kestane balı, yatmadan evvel tüketildiğinde mide yanmasını en az seviyeye indirir. 

Ülser ve Gastrit İçin Kestane Balı Nasıl Tüketilmelidir?

Mide ağrısını kısa sürede geçiren kestane balını gece yatmadan önce ılık su - süt ile karıştırıp tüketilebilir. Bunun yanı sıra direkt olarak da 1 tatlı kaşığı kestane balı da ülser ve gastrite iyi gelmektedir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.