Ana içeriğe atla

Haftalardır geçmeyen öksürüğe birebir! İbn-i Sina'nın reçetesi şıp diye iyileştiriyor: 'Bin yıllık şifa kaynağı....

 


Haftalardır geçmeyen öksürüğe birebir! İbn-i Sina'nın reçetesi şıp diye iyileştiriyor: 'Bin yıllık şifa kaynağı'
Haftalardır geçmeyen öksürüğe birebir! İbn-i Sina'nın reçetesi şıp diye iyileştiriyor: 'Bin yıllık şifa kaynağı'

Oldukça normal bir şekilde başlayan soğuk algınlığı, ilerleyen evrelerde akciğere inmesi durumunda kendini geçmeyen öksürük şeklinde gösterebiliyor. Son dönemde bu tip vakaların ardında Covid-19'un yattığı düşünülüyordu.

Ancak uzmanlar, RSV başta olmak üzere birçok etkenin geçmeyen öksürük vakalarını tetikleyebileceği konusunda bir araya geldi. Nitekim Covid-19 testi istenen hastaların büyük çoğunluğu negatif test sonucuyla karşılaşmıştı.

Peki geçmeyen öksürük salgınına karşı nasıl önlemler alınabilir? İşte, İbn-i Sina'nın yüzyıllar öncesinden yazdığı özel karışımlar!

İKİ KARIŞIM ÇOK TUTULUYOR

İbn-i Sina'nın yazdığı ve hala başucu kaynağı görevi gören eseri 'El Kanun Fi' Tıbb' kitabında öksürüğe yönelik iki farklı tarif bulunuyor. Her iki tarifin de hala aktarlarda hazırlandığını görmek mümkün.

Tariflerden ilki keten tohumu ve balın karışımı sonucunda elde edilen kür. İbn-i Sina, bir avuç keten tohumunun kaynatılıp bal ile karıştırılmasını, bu kürün her sabah aç karna ve yatmadan evvel bir kaşık olacak ölçüde yenilmesini tavsiye ediyor.

Omega 3 bakımından oldukça zengin bir bitki türü olarak da bilinen keten tohumu, bal ile karıştırıldığında bronşlara iyi geleceği düşünülüyor. Ayrıca bal ve keten tohumununun viral enfeksiyonu kırma oranı da bir hayli yüksek.

Tariflerden ikincisi de kaynatılmış üzüm suyu. Herhangi bir çaba gerektirmeden, üzümün posasını çıkartarak elde ettiğiniz suyu kaynatın.

Eğer imkanınız varsa bu suya salatalık tohumu; badem ve ayva çekirdeği gibi ürünleri de ilave edebilirsiniz.

Karışımı gerçekleştirdikten sonra üzüm suyunu ılık bir şekilde içmeye özen gösterin. Son olarak üzüm suyunun da her sabah kalkıldığında aç karna ve uyumadan önce bir fincan bardağı kadar içilmesi öneriliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.