Ana içeriğe atla

Zayıflamak İçin

 Tarçın:6 hafta boyunca bir çay kaşığı İn çeyreği kadar tarçın tüketmek, kandaki glikoz miktarını ve kötü klosterolü azaltıyor. Metabolizmayı hızlandırır ve kilo verilmesine yardımcı olur. Yağ dokuların kolayca eritir.

Fasuye: A, B9, C, ve B5 vitamini boldur. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Kandaki kötü kolesterol düzeyini önemli ölçüde düşürür. Kansızlığada iyi gelir. Kansere yakalanma riskini azaltır. Kan şekeri düzeyini kontrol altında tutar, kilo verme konusunda da yardımcıdır. Kabızlık çeken kişilere de iyi gelir..

Hindistan cevizi sütü:Omega 3 yağ asitlerinin toplanmasını sağlar. Antioksidandır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kilo vermenize yardımcı etkendir...

Ispanak:A, B1, B2, C, E vitaminleri, fosfor, kalsiyum, demir, folik asit ve çeşitleri minareler vardır.Kansızlığa iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır ve idrar söktürür. Yoğurtlu ıspanak iyi bir seçimdir..

Zerdeçal:Kansere karşı korur ve tümör hücrelerinin çoğalmasını engeller, E ve C vitaminleri vardır. Yağların yakılmasını sağlar. Sindirime yardımcı olur ödem attırır. Mideyi kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır. Bal ile birlikte tüketilebilir...

Domates:Demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor minareleri ile A, B ve C vitaminnleri açısından oldukça zengindir. Sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur, idrar söktürücüdür. Metabolizma sürecini hızlandırır. Karaciğerin yüksek miktarda yağ tortusunu süzmesinede yardımcı olur. Vitamin ve minareli eksikliğine birebirdir...

Karabiber:Anemi,astım,şişkinlik,damar sertliği, tansiyon hastalıkları, çıban, kanser, kalp ve damar hastalıkları, kolik, soğuk algınlığı, öksürük, kabızlık gibi bir çok probleme karşı oldukça etkilidir. Sindirim sistemini sağlıklı ve düzenli çalıştırır, hazmı kolaylaştırır. İdrar ve gaz söktürücüdür, kabızlığı birebirdir. Mide ekşi esi ve sindirim bozukluğuna birebirdir. Yağları yakar ve yağ hücresi meydana gelmesini engeller...

Ananas:Vücut için adeta bir hazinedir. 16 minarel barındırır. Protein mayası yiyeceklerin proteini çözer. Özellikle et ve et ürünlerinin sindirilmesine etkilidir,mide çalışmasını hızlandırır. Bağırsaklarında temizlenmesini sağlar... 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.