30 yaşını geçenler birçok şey gibi metebelizmamız da farklılaşır. Kilo vermek zorlaşır. Doğru besinler seçilerek metebolizmanın hızı dengede tutulabilir ve yaşlanma yavaşlatılabilir.
ŞEKER, fazla tüketimi, kısırlığa sebep olabilen insülin direncine yol açabilir. Kırışıklıklara ve cildin sarkması a sebep olur.
YAPAY TATLANDIRICILAR, Yağ depolamaya, metabolik sendroma, tip diyabet ve kardiyovasküler hastalığa sebep olabilir.
ALKOL, Vücuda pek çok zararı vardır, kilo alımını hızlandırır ve karaciğere zarar verir.
KAFEİN, Kola, kahve gibi içeceklerde bulunur, uyku kalitesini olumsuz etkiler.
BEYAZ UN, Vücut, beyaz unu şekere dönüştürür ve yağ olarak depolar. Lifsiz olduğu için faydası yoktur. Onun yerine tan tahıllı, kepekli ürün tercih edilir.
TRANS YAĞLAR, Hayat boyunca tehlike arz eder, hormonların dengesini bozar,beyin fonksiyonlarını azaltır.
İŞLENMİŞ ET, Nitrat bulunan işlenmiş etler, vücutta kanser etkisi gösterir. Bu yüzden salam, sosis, sucuk, pastırma.... gibi çeşitleri kalp için zararlıdır.
TUZ, Sodyum, kan basıncını yükseltir ve felç riskini arttırır.
KONSERVE YEMEKLER, Yüksek oranda yağ, tuz ve şeker ve birçok kimyasal maddeyle doludur. Hormonal dengesizlikler, kansere, kısırlığa ve kilo almaya sebep olur.
HAZIR SOSLAR VE ÇEŞNİLER, Mayonez, ketçap, soya sosu ve diğer benzer hazır ÇEŞNİLER içinde birçok katkı maddesi bulunur.
SOYA, Soya, meme kanseri ve hafıza problemlerini arttırır.
Yorumlar
Yorum Gönder