Ana içeriğe atla

Siyah sarımsak faydaları nelerdir? Siyah sarımsak nasıl yenir, ne kadar tüketilmeli?

 



Siyah sarımsak faydaları nelerdir? Siyah sarımsak nasıl yenir, ne kadar tüketilmeli?
Siyah sarımsak faydaları nelerdir? Siyah sarımsak nasıl yenir, ne kadar tüketilmeli?

Siyah sarımsak, fermente edilerek yapılan ve beyaz sarımsağa göre çok daha güçlü antioksidan kaynağı olan bir besindir. Daha çok Uzak Doğu mutfağında yaygın olarak kullanılan siyah sarımsak, kalp ve damar hastalıklardan kansere kadar hayati tehlike taşıyan pek çok hastalığa karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Siyah sarımsak, besin değerleri bakımında da zengin olması, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve kemik gelişimini desteklemesinde önemli bir role sahiptir. İşte siyah sarımsağın faydaları...

Siyah Sarımsak Faydaları Nelerdir?


Sarımsak, tıp tarihinde önemli bir yere sahip, binlerce yıldır hastalıklara şifa olması için kullanılan antioksidan ve vitamin deposu bir besindir. Ancak bilim insanları fermente edilen besinlerin insan bedenine daha faydalı olduğunu keşfetmesi üzerine sarımsaktan çok daha iyi şekilde istifade edebilmek adına ferment edilir ve siyah sarımsak elde edilir. Böylece beyaz sarımsaktan çok daha fazla fayda elde edilmiş olur. Siyah sarımsağın faydaları şöyledir:

Ejder meyvesi faydaları nelerdir?  Ejder meyvesi nasıl kesilir?
  • Siyah sarımsak, beyaz sarımsağa oranla antioksidan bakımından oldukça zengindir. Siyah sarımsağın bu özelliği yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta biriken toksinlerin en kısa sürede atılmasını sağlar. 

  • Toksinlerden arınan beden başta kanser olmak üzere hayati risk taşıyan hastalıklara karşı tüm bedeninin bağışıklığını arttırır. 

  • Siyah sarımsak, yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olarak damar tıkanıklığından kaynaklı kalpte meydana gelebilecek rahatsızlıkların önüne geçer.

  • Fazla kilo, alkol ve sigaranın kontrolsüzce tüketilmesinden kaynaklı karaciğerde meydana gelen yağlanma ve toksin birikintisine karşı siyah sarımsak kullanılması önerilir. Karaciğeri hem yağlanmadan hem de toksinlerden arındıran siyah sarımsak, karaciğer kanserinin meydana gelmesine engel olur. 

  • Beyin gelişimini destekler ve özellikle hafızayı güçlendirdiği bilinir. 

  • Stres ve kaygı bozukluğundan meydana gelen uyku probleminin önüne geçer. 

  • Kansere karşı koruyucu özelliği bulunur. Kanser hücreleriyle savaşarak kanserin yayılmasına engel olur. 

  • Sindirim sistemini daha iyi çalışmasına yardımcı olur. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek grip, nezle, astım solunum yolu hastalıklara karşı koruyucudur. 

  • Sindirimi kolaylaştırarak mide sağlığını korur.

  • Saç yapısını güçlendirir ve saçların daha sağlıklı çıkmasına yardımcı olur. 

  • Beyin sağlığını korur.

  • Yorgunluğu iyi gelir.

Siyah Sarımsak Nasıl Yapılır?

Yıllanmış sarımsak olarak da bilinen siyah sarımsak, ev ortamında yapılması pek mümkün değildir. Bunun temel nedeni ise 60-90 derece sıcaklıkta takribi 60-90 gün kadar bekletilmesi gerekir. Belli bir sıcaklıkta uzunca süre bekletilmesi gereken siyah sarımsak, bu süre zarfı boyunca fermente olur hem rengi hem de tadı değişerek çok daha sağlıklı bir besin haline gelir.

Siyah Sarımsak Nasıl Tüketilir?

Fermente olduğu zaman hem acılığı hem de ağır kokusu giden siyah sarımsak, sabahları aç karnına tüketilebilir. Acı tadı kaybolduğundan mide yanması gibi yan etkileri de ortadan kaybolur. Kahvaltılarda kızarmış ekmek ya da tostun üzerine eklenerek tüketilebilir. Et, tavuk ve çorbalara aroma katması için eklenebilir. Siyah sarımsak en fazla 2-3 adet yenmesi tavsiye edilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.