Ana içeriğe atla

 

Bu Yöntem İle Dibi Tutan Tencereler Elmas Gibi Parlayacak! İşte Tencerenin Dibine Saran Yemekleri Söküp Atmanın Formülü

Yemek yaptıktan sonra dibi tutmuş olan tencereyi temizlemek hanımların gözünü oldukça korkutabiliyor. Fakat gün yüzüne çıkan bu muazzam formüller sayesinde tencerenizi adeta yeni aldığınız gün ki kadar olmasına yardımcı olabilirsiniz. Dibi tutmuş olan tencereler bu formüller sayesinde artık canınıza sıkmayacak.

haberici-004.jpg

BU YÖNTEMLER İLE TENCERENİN DİBİNE SARMIŞ OLAN YEMEK KALINTILARINI ANINDA YOK EDİN!

Yemeğin yanmasının yanı sıra dibine tutan tencerenin nasıl temizleneceği oldukça göz korkutan konular arasında yer alıyor. Fakat bu yöntemi deneyenler kolayca tencerelerini pırıl pırıl yapma imkanına sahip olabilecek. Ovalama işlemi olmadan tencereleriniz tertemiz olacak. İşte, dibi tutmuş olan tencereyi anında temizlemek için kullanılan o yöntemler hakkında merak edilen detaylar.

DİBİ TUTAN TENCEREYİ TEMİZLEMEK EN ETKİLİ ÇÖZÜM

Dibi tutmuş olan tencereyi kolayca temizlemek için kullanılan yöntemler arasında en iyisi sirkedir. Dibi tutmuş olan tencerenin içerisine 1 litre su ekleyin ve 1 bardak sirke ilave ederek ocağın üzerine yerleştirin. Sirke ile hazırlamış olduğunuz bu karışım tencerenin içerisinde kaynarken demir veya tahta kaşık yardımıyla tencerenin dibinde bulunan yanıkların yumuşadıktan sonra kazıma işlemini gerçekleştirin. 10 dakika civarında böyle kaynatmanızın ardından ocağın altını kapatın ve sirkeli suyu lavaboya dökün. Bu işlem sonrasında tencerenizin pırıl pırıl parladığını ve dibine saran yemek atıklarının tamamen yok olduğunu göreceksiniz. Ardından bulaşık deterjanı ve sünger yardımı ile güzelce yıkayabilirsiniz.

2-003.jpg

MUAZZAM TEMİZLİK İÇİN LİMON TUZU YÖNTEMİ

Dibi tutmuş olan tencereleri temizlemek için son derece etkili yöntemler arasında bulunan limon tuzu, içerisinde bulunan asidik özelliği sayesinde dibine saran yemek kalıntılarını anında ortadan kaldırıyor. Limon tuzu sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde tencereyi tertemiz yapma imkanına sahip olacaksınız. Bu formülü uygulamak için tencerenin boyutuna bağlı 3 bardak suyu ve 1 yemek kaşığı limon tuzunu tencerenin içerisine ilave ederek kaynatma işlemini gerçekleştirin. Limon tuzu ile uyguladığınız bu yöntem bütün yemek yanıklarını ve kalıntılarını söküp atacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.