Baharat deyip geçmeyin! Aç karnına zekâyı artırıyor ve beyni geliştiriyor! İbn-i Sina öneriyor...
İbn-i Sina tarafından tavsiye edilen öneriler bugün olmuş günümüzde kullanılmaktadır. İbn-i Sina tarafından özellikle önerilen bir baharat bilim insanları tarafından da öneriliyor.
İbn-i Sina, beyni geliştiren ve zekayı artıran hardalın tüketilmesini önermişti.
İbn-i Sina El-Kanun Fi't Tıbb kitabında zekâ için hardalı öneriyor. Fakat hardalın faydasından bahsederken sadece bununla da kalmıyor. Hardalın diş ağrısından göze ve bronşite kadar birçok faydası olduğuna değiniyor. Peki, zekâ için hardalı nasıl tüketmek gerekiyor?
Hardal sos olarak tüketilebilmektedir.
- Kırmızı et ve tavuk yemeklerini marine etmek için çok uygun bir baharattır...
- Güveç gibi uzun sürede pişen yemeklere pişirme aşaması boyunca işleyerek çok hoş bir tat katmaktadır.
- Patates ile hardal sosu mükemmel bir uyum sağlamaktadır..
- Hint mutfağında da çokça kullanılan bu baharatı yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz.
- Salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
HARDALIN BİLİNMEYEN DİĞER FAYDALARI
Aç karnına alınırsa zekâyı artıran hardalı yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz.
Balgamı önlemekte ve öksürüğe iyi gelmektedir.
Tütsüsü haşereleri kaçırmaktadır.
Yüzü temizler ve derideki kanama izlerini de aynı zamanda yok etmektedir.
Suyu kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılırsa ayrıca rahatlatmaktadır.
Dövülüp bal suyu ile içilirse bronşite çok iyi gelmektedir.
Dalak hastalıklarına da aynı zamanda iyi gelir.
Uyuz hastalığında da kullanılmaktadır. İbn-i Sina yıllar önce uyuz salgınına karşı çözüm bulan isimlerdendir.
HARDAL DOSU NASIL YAPILIR?
- Hardal tozunu cam kaseye alın, içine ılık suyun yarısını ilave edip güzelce çırpın.
- Uygun kıvamı bulmak için suyun tamamını değil, önce yarısını, ardında da kalanını ekleyin.
- Limon suyu ve zeytinyağını da ilave edip tekrar iyice karıştırın.
- Hardalınız artık hazır.
Dilerseniz yemeklerinize bu sosu ekleyebilirsiniz.....
Yorumlar
Yorum Gönder