Ana içeriğe atla

HARDALIN FAYDALARI...

 

Baharat deyip geçmeyin! Aç karnına zekâyı artırıyor ve beyni geliştiriyor! İbn-i Sina öneriyor...

İbn-i Sina yıllar önce yazdığı El-Kanun Fi't Tıbb kitabında zekâ için hardalı önermişti. Peki hardalın başka faydaları neler?

İbn-i Sina tarafından tavsiye edilen öneriler bugün olmuş günümüzde kullanılmaktadır. İbn-i Sina tarafından özellikle önerilen bir baharat bilim insanları tarafından da öneriliyor.

İbn-i Sina, beyni geliştiren ve zekayı artıran hardalın tüketilmesini önermişti. 

İbn-i Sina El-Kanun Fi't Tıbb kitabında zekâ için hardalı öneriyor. Fakat hardalın faydasından bahsederken sadece bununla da kalmıyor. Hardalın diş ağrısından göze ve bronşite kadar birçok faydası olduğuna değiniyor. Peki, zekâ için hardalı nasıl tüketmek gerekiyor?

Hardal sos olarak tüketilebilmektedir.

  1. Kırmızı et ve tavuk yemeklerini marine etmek için çok uygun bir baharattır...
  2. Güveç gibi uzun sürede pişen yemeklere pişirme aşaması boyunca işleyerek çok hoş bir tat katmaktadır.
  3. Patates ile hardal sosu mükemmel bir uyum sağlamaktadır..
  4. Hint mutfağında da çokça kullanılan bu baharatı yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz.
  5. Salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

HARDALIN BİLİNMEYEN DİĞER FAYDALARI

Aç karnına alınırsa zekâyı artıran hardalı yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz.

Balgamı önlemekte ve öksürüğe iyi gelmektedir.

Tütsüsü haşereleri kaçırmaktadır.

Yüzü temizler ve derideki kanama izlerini de aynı zamanda yok etmektedir.

Suyu kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılırsa ayrıca rahatlatmaktadır.

Dövülüp bal suyu ile içilirse bronşite çok iyi gelmektedir.

Dalak hastalıklarına da aynı zamanda iyi gelir.

Uyuz hastalığında da kullanılmaktadır. İbn-i Sina yıllar önce uyuz salgınına karşı çözüm bulan isimlerdendir.

HARDAL DOSU NASIL YAPILIR?

  1. Hardal tozunu cam kaseye alın, içine ılık suyun yarısını ilave edip güzelce çırpın.
  2. Uygun kıvamı bulmak için suyun tamamını değil, önce yarısını, ardında da kalanını ekleyin.
  3. Limon suyu ve zeytinyağını da ilave edip tekrar iyice karıştırın.
  4. Hardalınız artık hazır.

Dilerseniz yemeklerinize bu sosu ekleyebilirsiniz..... 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.