Ana içeriğe atla

5 damlası yetiyor! Derin kırışıklıkları açan en güçlü doğal bakım

 


Cildinizin en üst tabakası olan epidermis oldukça hassastır. Doğal yağlar lipofilik olduğundan, toksinleri ve diğer kötü maddeleri dışarıda tutarken, derinin derinliklerine nüfuz ederek suyu ve diğer nemlendirici özellikleri hapsedebilirler. Bazı yağlar ayrıca kendi doğal cilt bariyerimizi güçlendirmeye ve güçlendirmeye yardımcı olur. Doğal yağların içeriğindeki özlere göre farklı farklı etkileri vardır, derin kırışıklıklara karşı evde doğal bakım yapmak istiyorsanız, bazı yağlar cildinizi hızla yenileyebilir. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için araştırdık.

13 Aralık 2022 - 14:22
Son Güncelleme: 
YAZI BOYUTU

Kırışıklıklar söz konusu olduğunda pahalı kozmetik ürünleri kadar etkili bir diğer yöntem ise saf yağlarla yapılan cilt bakımlarıdır. 

Doğanın mucizesi doğal yağlar çoğu kozmetik ürününün de baş kahramanı. Organik iyi kalite de doğal yağlar bulduğunuzda cildinizdeki derin kırışıklıkları yok edebilirsiniz. 

Kırışıklık karşıtı en güçlü yağları özellikle her gece bakım maskesi olarak cildinize masaj yaparak uyguladığınızda farkı sadece 20 gün içinde göreceksiniz. 

  • Yüzünüze boynunuza süreceğiniz doğal yağlar öncelikle cildin nem seviyesini yükselterek kırışıklık oluşumunu azaltır. 
  • İçeriğindeki antioksidanlar cilt bariyerindeki yıpranmaların önüne geçer, hücre yenilemesi hızlanır ve kırışıklıklar azalmaya başlar. 
  • Bir süre sonra cildinizin beslendiğini ve dolgunlaştığını fark edersiniz, masajla yapacağınız uygulama kan akışını da hızlandıracağı için cildin elastikiyeti artar, sarkmalardan kurtulursunuz. 
  • Doğal yağlar aynı zamanda çeşitli cilt sorunlarına karşı cilt bariyerini güçlendirerek cildinizin kendi kendine iyileşme mekanizmasını harekete geçirir. 

Peki hangi yağların kullanılması gerekir? İşte kırışıklık karşıtı en güçlü doğal yağlarla cildinizin ihtiyacına göre hazırlayacağınız 3 adımlı doğal yağ bakımı...

ADIM 1: BİR ANTİOKSİDAN BAZ SEÇİN

ADIM 1: BİR ANTİOKSİDAN BAZ SEÇİN

Cildiniz için içeriğinde derin kırışıklıkları açabilen güçlü bileşenler olan uçucu bir yağ seçin. Uçucu yağlar tek başına kullanılmaz. Diğer adımlarda pürüzsüzleştirici ve taşıyıcı yağlar seçerek karıştırarak kendi gece bakım serumunuzu yaratabilirsiniz.

Faydalarını görebilmek için yağların saf olduğundan emin olmalısınız. 

BİBERİYE

Bu bitki hem antimikrobiyal hem de antioksidan özellikleriyle bilinir. Cilt sağlığı söz konusu olduğunda, biberiyenin doğal oksidatif savunması, serbest radikallerin hasara yol açmasını önlemeye yardımcı olur

Biberiye uçucu yağlardandır. Bu nedenle oldukça güçlüdür. Cildiniz için yapacağınız doğal yağ kürünüz için antioksidan etki yaratır. 

2014 yılında yapılan bir araştırma, biberiye esansiyel yağının 10 mg/kg dozlarda kullanılmasından sonraki yedi gün içinde önemli sonuçlar kaydetti. Biberiye ayrıca dolaşımı artırarak ve genel iltihaplanmayı azaltarak cildinize fayda sağlayabilir. Çoğu fayda, yapraklardan elde edilen alkol özleri ile ilgilidir.

LİMON

Bu güçlü antioksidan C vitamini açısından yüksektir. Genellikle tezgah üstü yaşlanma karşıtı ürünlerde bulunur.

2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre, limon esansiyel yağı hem antioksidan hem de antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Ancak limon veya diğer narenciye esansiyel yağlarını uyguladıktan sonra cildinizi güneşe maruz bırakmamaya özen gösterin.


ADAÇAYI

Adaçayı yağı, cildiniz için güçlü bir kırışıklık açıcı olabilr. Cilt üzerinde kullanıldığında yaşlanma karşıtı faydalara dönüşür. Adaçayı ayrıca antimikrobiyal etkilere sahiptir.

2016 yılında yapılan bir araştırmaya göre adaçayı, DNA ve protein hasarını önlemeye yardımcı olabilecek antioksidan özelliklere sahiptir.

Güçlü antioksidan etkileriyle bilinen bu uçucu yağlardan birini seçin ve diğer adımı geçin... 

ADIM 2: PÜRÜZSÜZLEŞTİRİCİ BİR YAĞ EKLEYİN

ADIM 2: PÜRÜZSÜZLEŞTİRİCİ BİR YAĞ EKLEYİN

İnce çizgiler ve kırışıklıklar söz konusu olduğunda, nem belki de uçucu yağların sunabileceği en önemli faydalardan biridir.

Nem, suyu cildinizde hapsetmeye yardımcı olur. Yaşlandıkça, doğal nem seviyeleriniz düşme eğilimindedir. Uçucu yağlar gibi nemlendirici ürünler yardımcı olabilir. Düzgün nemlendirilmiş cilt, genel ten renginizi iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Cildiniz uygun bir nem dengesine sahip olduğunda, zamanla daha pürüzsüz hale gelmelidir. Cildinizi nemli tutmak, cilt hücresi dönüşümünü de artırabilir. Bu, kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

  • GÜL: Güller dünyanın en popüler çiçekleri arasındadır. Bazı türler tıbbi olarak da kullanılmaktadır. Saf gül yağlarının üretimi oldukça maliyetlidir. Etkilerini görebilmek için saf yağ almanız önem taşır. 
  • SANDAL AĞACI YAĞI: Sandal ağacı, suyu cildinizde tutmaya yardımcı olan doğal olarak oluşan yumuşatıcılar nedeniyle nemlendirici özelliklere de sahiptir.
  • YLANG YLANG: Asya kıyılarına özgü olan ylang-ylang, yaşlanmayı geciktirici özellikleri açısından da incelenmektedir. Cilt yenilenmesine yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir.
  • NEROLİ YAĞI: Kırışıklık tedavisi için, neroli ciltte esnekliğin yeniden kazanılmasına yardımcı olabilir. Ayrıca yeni cilt hücrelerinin üretilmesine yardımcı olabilir.
  • NAR YAĞI: 2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre nar yağı, serbest radikallere yol açan oksidatif stresi azaltma potansiyeline sahiptir.

3. ADIM: TAŞIYICI YAĞINIZI SEÇİN

Cildinize uçucu bir yağ uygulamadan önce, bir taşıyıcı yağda seyreltilmelidir.

Bir taşıyıcı yağ, esansiyel yağın yoğunluğunu azaltabilir, böylece cildinizi tahriş etmez ve ürünün daha uzun süre dayanmasını sağlayarak paranızın karşılığını daha fazlasını almanızı sağlar.

Taşıyıcı yağların ayrıca, kırışıklarla savaşan herhangi bir cilt rejiminin anahtarı olan ek nemlendirme faydaları vardır.

  • AVOKADO YAĞI: Kolajen artırıcı etkileriyle bilinir. Özellikle antioksidan baz seçiminde limon yağı ile birleştiğinde cildinizde dolgunlaştırıcı kolajenleri artıracaktır. 
  • JOJOBA YAĞI: Zengin tohumlar bol miktarda nem sağlar ve bu da bunu uçucu yağlar için harika bir taşıyıcı yağ yapar. Düzgün nemlendirilmiş cilt, kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
  • ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI: Hem gençleştiriyor, hem besliyor. Kırışıklıkları hızla yok etmenizi sağlıyor. Üzüm çekirdeği yağı artık antioksidan özellikleriyle dikkat çekiyor.
  • KAYISI YAĞI: E vitamini ve üzüm çekirdeği yağları gibi kayısı yağı da ek beslenme ve gençleştirme unsurları sağlar. 

NASIL HAZIRLAYACAKSINIZ? 

  • Bir tane küçük cam bir kap alın 
  • Biberiye yağı, adaçayı yağı, limon yağı içeriklerden birini alarak 5 damla ekleyin. 
  • Pürüzsüzleştirici yağlardan birini seçin ve 5 damla ekleyin 
  • Seçtiğiniz esansiyel yağı, cildinize uygulamadan önce seçtiğiniz bir taşıyıcı yağ ile seyreltmeniz gerekir.
  • Son olarak taşıyıcı yağlardan birini seçerek 2-3 yemek kaşığı ekleyin 
  • İyice karıştırın 
  • Her gece temizlemiş ve nemlendirilmiş cildinizin üzerine masaj yaparak uygulayın. 
  • Ağzı kapalı olarak saklayın 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d