Ana içeriğe atla

Evde pastil nasıl yapılır? Portakallı ve zencefilli pastil yapımı...

 


Evde pastil nasıl yapılır? Portakallı ve zencefilli pastil yapımı...
Evde pastil nasıl yapılır? Portakallı ve zencefilli pastil yapımı...

Ev yapımı pastil hem daha az maliyetli hem de daha doğal olduğundan kolayca erişebilen şifa deposudur. Özellikle içine eklenen baharatlar aromanın daha da zenginleşmesini sağlarken şiddetli öksürüğün dinmesine yardımcı olur. Ev yapımı doğal pastilin şeker oranı az olmasının yanında katkı maddelerinin de olmaması iyileşme sürecini hızlandırır...

Limonlu sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına limonlu sirkeli su içmek zayıflatır mı?

Ev Yapımı Doğal Patil Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet portakal

  • 1 adet limon

  • Yarım su bardağı şeker

  • 1 tatlı kaşığı zencefil ya da rendelenmiş taze zencefil

  • Yarım çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 1 yemek kaşığı limon ya da sirke

  • 2 yemek kaşığı bal

  • 2 yemek kaşığı pekmez

Hazırlanışı:

Portakal ve limon sıkılarak bir bardağa alınır. Üzerine biraz da su ilave ederek orta boy bir tencereye alınır ve kısık ateşte ısıtılır. 1-2 dakika sonra meyve suyunun içerisine yarım su bardağı şeker ilave ederek şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Daha sonra sirke, zencefil, karabiber ve tarçın eklenir. Tüm malzemeler kısık ateşte karıştırılır ve ardından 15 dakika kendi halinde ara ara karıştırarak pişirmeye bırakılır. İyice yoğun bir kıvam altıktan sonra altı kapatılır.

Hazırlanan karışımın biraz soğuduktan sonra bal ve pekmez ilave edilerek anında karıştırmaya başlanır. Yoğun bir kıvam alan karışım son olarak top top şekillerde geniş bir tepsiye sıralanarak donmaya bırakılır. 

Donduktan sonra kurabiye gibi yuvarlayıp yapışmaması için pudra şekerine bulanır. Pudra şekerinden aldıktan sonra cam bir saklama kabının içine alınarak muhafaza edilebilir. Şifa osun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.