Ana içeriğe atla

Yıllarca kendi sağlığımızla oynamışız! Yumurtaları sakın böyle kullanmayın

 


Uzmanlar, yumurtanın zengin besin içeriklerine sahip olması açısından her gün tüketmemiz gerektiğini belirtiyorlar.. Yumurta alırken ve tüketirken kesinlikle dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar var. Gözden kaçan ve dikkat edilmeyen alışkanlıklar yumurtaları zengin bir protein kaynağından çok zehre dönüştürüyor. Yumurtanın zehre dönüşmemesi için detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. İlk başta yumurtayı sakın kartonundan çıkarmayın...

Yumurta, en faydalı besinlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Yumurtanın faydaları saymakla bitmiyor. Yumurtanın besin değerinin düşmemesi için dikkatli bir şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Yumurta alırken, saklarken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri çoğu kişi bilmiyor. Yumurta satın alırken son kullanma tarihine mutlaka bakın. Çatlamış yumurtaları anında çöpe atın.

YUMURTALARI YIKAMAYIN

YUMURTALARI YIKAMAYIN

Yumurta kabuklarının kirli olduğunu düşünenler yumurtayı buzdolabına dizerken yıkayıp yerleştiriyor. Bu büyük hatayı sakın yapmayın. Yumurtayı yıkamak, daha zararlı hale getiriyor.

YUMURTALARI SAKIN KARTONDAN ÇIKARMAYIN

Yumurta aldıktan sonra eve getirir getirmez kartonundan çıkarmayın! Kartonlar, sadece yumurtanın kırılmasını önlemek için değil. Aynı zamanda hayati bir önemi daha var. Yumurtayı, buzdolabına kartonuyla birlikte koyun. Buzdolabında bulunan yiyeceklerin kokularının yumurtaya gözeneklerden geçmesini önlüyor. Ayrıca pişmemiş yumurta kabuklarında çeşitli bakteriler bulunuyor. Yumurtaları kartonundan çıkarırsak, buzdolabında temas ettiği farklı yiyeceklere bu bakterileri geçirebilir.

YUMURTANIN TAZE OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR

YUMURTANIN TAZE OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Peki, yumurtanın taze mi yoksa bayat mı olduğu nasıl anlaşılır? Bunun için ufak bir test yapabilirsiniz. Su dolu büyük bir bardağa yumurtayı bırakın. Yumurta suya batıp yatay duruyorsa taze, yarı yatay durursa 8-10 günlük, suyun yüzeyine çıkıyorsa bayat demektir.

Yıllarca kendi sağlığımızla oynamışız! Yumurtaları sakın böyle kullanmayın

Uzmanlar, yumurtanın zengin besin içeriklerine sahip olması açısından her gün tüketmemiz gerektiğini belirtiyorlar.. Yumurtaalırken ve tüketirken kesinlikle dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar var. Gözden kaçan ve dikkat edilmeyen alışkanlıklar yumurtaları zengin bir protein kaynağından çok zehre dönüştürüyor. Yumurtanın zehre dönüşmemesi için detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. İlk başta yumurtayı sakın kartonundan çıkarmayın...

Yumurta, en faydalı besinlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Yumurtanın faydaları saymakla bitmiyor. Yumurtanın besin değerinin düşmemesi için dikkatli bir şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Yumurta alırken, saklarken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri çoğu kişi bilmiyor. Yumurta satın alırken son kullanma tarihine mutlaka bakın. Çatlamış yumurtaları anında çöpe atın.

YUMURTALARI YIKAMAYIN

YUMURTALARI YIKAMAYIN

Yumurta kabuklarının kirli olduğunu düşünenler yumurtayı buzdolabına dizerken yıkayıp yerleştiriyor. Bu büyük hatayı sakın yapmayın. Yumurtayı yıkamak, daha zararlı hale getiriyor.

YUMURTALARI SAKIN KARTONDAN ÇIKARMAYIN

Yumurta aldıktan sonra eve getirir getirmez kartonundan çıkarmayın! Kartonlar, sadece yumurtanın kırılmasını önlemek için değil. Aynı zamanda hayati bir önemi daha var. Yumurtayı, buzdolabına kartonuyla birlikte koyun. Buzdolabında bulunan yiyeceklerin kokularının yumurtaya gözeneklerden geçmesini önlüyor. Ayrıca pişmemiş yumurta kabuklarında çeşitli bakteriler bulunuyor. Yumurtaları kartonundan çıkarırsak, buzdolabında temas ettiği farklı yiyeceklere bu bakterileri geçirebilir.

YUMURTANIN TAZE OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR

YUMURTANIN TAZE OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Peki, yumurtanın taze mi yoksa bayat mı olduğu nasıl anlaşılır? Bunun için ufak bir test yapabilirsiniz. Su dolu büyük bir bardağa yumurtayı bırakın. Yumurta suya batıp yatay duruyorsa taze, yarı yatay durursa 8-10 günlük, suyun yüzeyine çıkıyorsa bayat demektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.