Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Kırmızı et pişirirken mutlaka tencereye ekleyin. Lezzeti daha da artıyor

  Kırmızı et pişirirken bilmeniz gereken bir mutfak tüyomuz var. Bu tüyo sayesinde pişirdiğiniz et lezzetli oluyor Kavurmaların yumuşacık olmasının en önemli lezzet sırrı ilk önce etleri kendi yağında mühürleyip lezzetini içinde bırakmak, tuzunu ve baharatlarını en son ilave etmekten geçmektedir. İçerisine mutlaka iç yağı ve kuyruk yağı ilave etmekte etin lezzetini artırmaktadır. Bu yüzden et pişirirken mutlaka tencerenin içerisine biraz kuyruk yağı eklemelisiniz. *Etlerin sert olmasını istemiyorsanız içerisine tuz ve baharatları en son eklemeniz gerekmektedir. *Kavurma için en çok kullanılan et kuzu etidir. Kuzu etiyle yapılan kavurma çok daha lezzetli olmaktadır. Related video * Koyun etinden kavurma yapacaksanız kendi yağında, çok kızgın ateşte pişirmelisiniz. Dana etini ise yeteri kadar su ve yağ ekleyerek uzun sure pişirmeniz önerilir. * Kavurma yaparken kullanacağımız etin biraz yağlı olması kavurmanın lezzetli olması için olmazsa olmazdır. ETE ÇOKÇA YAKIŞAN BAHARATLAR * Kekik *

Kestane pişirirken deneyin; kabuğundan kolayca ayrılıyor ve içi lokum gibi pişiyor

  Kestane pişirirken içinin lokum gibi olmasını istiyorsanız bu teknikler işinizi kolaylaştıracak. Kış akşamlarında lezzetli kestaneler pişirebileceksiniz. Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir kestane. Kestane pişirmek aslında biraz yetenek istiyor. Çoğu zaman dışarıda satılan kestaneler lokum gibi pişmiş oluyor. Evde pişirilen kestanelerde ise lokum gibi kıvamı elde etmek biraz zor oluyor. Şimdi sizlerle bazı teknikleri paylaşacağız. Bu teknikler sayesinde elde edeceğiniz kestaneler lokum gibi pişmiş olacak. Haşlayıp Tavada Pişirme Yöntemi Kestaneleri yıkayıp ılık suda 25 dakika bekletin. Bu sayede sert kabukları yumuşayacak ve kolayca bıçakla çizilecektir. Suya koyduğunuz kestanelerde yüzeye çıkanlar varsa onları kullanmayın, atın. Çürük olan kestaneler yüzeye çıkar onları boşuna pişirmeyin. Sivri kısmından başlayarak geniş kısma doğru yanlamasına bıçakla derin bir çizik atın. Tüm kestaneler için aynı şekilde çizin. Gelelim ön işleme. Kaynayan tencereye çizdiğiniz kestane

Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep a nasıl bulaşır?

  Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep a nasıl bulaşır? Strep A, son haftalarda ortaya çıkan bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Bu zamana kadar tam 9 çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu. Günümüz tıp teknolojisinde bakteri kaynaklı bir hastalığın ölümcül olması nadir görülen bir durum olmasına rağmen Strep A hastalığını bakteri kaynaklı ve ölümcül sonuçlara neden olan bir hastalıktır.  Strep A Hastalığı Nedir? Bir çeşit enfeksiyon hastalığıdır. Genelde boğazda ve deride meydana gelen semptomlarla kendini belli eder. Bakteri hastalığıdır ve çoğu kişi uzun süre Strep A hastalığını taşıdığının farkında olmaz. Step A, enfeksiyon hastalığı olduğu için grip ve nezle ile aynı koşullarda bulaşır. Öksürük, yakın temas, hapşırma hastalığın bir başkasına bulaşmasına neden olan en riskli faktörlerdir. 

Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı ne işe yarar, nasıl kullanılır

  Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı ne işe yarar, nasıl kullanılır? Doğanın en büyük mucizelerinden biri olarak kabul edilen zeytin, en eski şifa kaynakları arasında kabul edilmektedir. Özellikle Akdeniz uygarlıklarının sabah akşam yemeklerinde tükettikleri, hastalandıklarında ilaç niyetine kullandıkları zeytin, zeytinyağı ve zeytin yaprakları günümüze kadar ulaşmış ve hala şifa kaynağı olarak tüketilmektedir. Akdeniz insanının uzun yıllar sağlıklı yaşamalarının ve ciltlerinin güzel kalmasının en büyük nedenlerinden biri zeytin, zeytinyağı ve zeytin yaprağını çok fazla kullanılmasından olduğu kabul edilmektedir. Zeytin yaprağı çok fazla bilinmese de en az zeytinyağı kadar faydalı olduğu kabul edilmektedir. Zeytin Yaprağı Faydaları Nelerdir? Dünyanın en faydalı bitkilerinden biri olan zeytin, doğanın mucizesi olarak kabul edilmektedir. Birçok hastalığın tedavi edilmesinde kullanılan ve düzenli tüketilmesi halinde pek çok sağlık sorununun meydana gelmesini engellemek

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Alıç sirkesinin faydaları nelerdir? Alıç sirkesi nasıl tüketilir?

  Alıç sirkesinin faydaları nelerdir? Alıç sirkesi nasıl tüketilir? En güçlü antiseptik gıdalardan biri olan alıç sirkesi, mikrop kırıcı özelliği ile, cilt lekelerinin iyileşmesinde ve iç organların temizlenmesinde oldukça etkilidir. Alıç sirkesi, özellikle yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olarak kalp ve damar sağlığını koruduğu bununla birlikte kan dolaşımını hızlandırarak birçok hastalığın oluşmasından korumaktadır. Alıç sirkesi, İç Anadolu bölgesinde yetişen küçük meyvelerden meydana gelmektedir. Ülkemizde en çok Sivas yöresinde üretilen ve tüketilen alıç sirkesi, diğer sirke çeşitlerine göre çok fazla bilinmemektedir.  Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Birçok hastalık sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıklardan dolayı meydana gelmektedir. Alıç sirkesi gibi, vitamin ve mineral bakımından güçlü, antioksidan kaynağı besinlerin düzenli olarak tüketilmesi, yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı meydana gelen tahribatın kısa sürede onarılmasını sağlamaktadır. Alıç sirkesini

Karaciğeri nikotinden temizleyen besinler! 1 kaşık limon ve zeytinyağını birlikte tüketirseniz...

  Karaciğeri nikotinden temizleyen besinler! 1 kaşık limon ve zeytinyağını birlikte tüketirseniz... İki mucize besin zeytinyağı ve limon, anti kanserojen özellikleri sayesinde vücudu baştan aşağı yenileyerek iç organların toksinlerden arındırıyor. Her sabah düzenli olarak 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon karışımından içmek, hastalıklara karşı vücut direncini arttırdığı gibi gün içinde daha zinde hissettiriyor. İşte karaciğeri sigara ve alkolün zararlarından arındıran zeytinyağı ve limon faydaları... Zeytinyağı ve Limon Karışımı Faydaları Her sabah aç karnına içilen 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve limon karışımı, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığa iyi gelmektedir. Bununla birlikte vücudun günlük olarak ihtiyacı olan vitamin-minerallerini karşılayarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Limon ve zeytinyağı, ayrı ayrı bakıldığında dahi çok güçlü antioksidan kaynağıdır. Beraber tüketildiğinde tüm iç organları baştan aşağıya temizleyerek daha sağlıklı ve sistematik çalışmasını sağlar ve