Yeşil çay, çok sayıda anti inflamatuar flavonoid bulunur. Çok bol kataşin bulunan yeşil çay, tedavi edici potansiyeli olan güçlü bir bileşiktir. Ceviz, Günda 50 gr ceviz yemek, vücuttaki iltihabı en aza indirmeye yardımcı olur. Ispanak, iyi bir anti oksidan ve E vitamini kaynağıdır. Çiğ tüketilir veya suyu içilir. Zeytin yağı, saf doğal bir zeytin yağı kullanılır. Her sabah bir yemek kaşığı zeytinyağı içilirse sağlıklı kalınır. Sarımsak, haftada bir kaç defa bir diş sarımsak suyla hap gibi yutulur. Yaban mersini, beyin sağlığı için iyi bir besindir. Keten tohumu yağı, omega 3 ve omega 6yağ asidi bulunur. Zencefil, düzenli kullanıldığında rometizma ağrılarını azaltır, şişlikler ortadan kaldırır. Zerdeçal, eklem iltihabı ve kas burkulması gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Pancar, güçlü bir anti oksidandır.Enerjiyi arttırıp, kan basıncını düşürür. Brokoli, detoksifiye edici antioksidanlar ile doludur. Soğan, vücuttaki inflamasyonlarla mücadeleye yardımcı olur, güçlü bir antioksidandır. Yosun, fukoidan isimlikompleks karbonhidratlar bulunur, inflamasyonu azaltır.
Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz....
Yorumlar
Yorum Gönder