Pişen et yemeklerine konacak iki kesme şeker, ete lezzet verir. Alınan domatesler iyice olgunlaşmamışsa, elmaları arasında bir kaç gün bekletilir. Marul ve sebzeler kağıda sarılıp buzdolabına konursa, fazla dayanır. Çorbalar terbiye için, yumurta sarısı ile süt, limon, bazen de un karıştırılır. Deri çanta ve ayakkabılardan lekeyi çıkarmak için, portakal kabuğu ile ovup yumuşak bir bezle silinir. Et suyu veya kemik suyu ile yapılan çorbalar, daha lezzetli ve daha besleyici olurlar. Patates kızartmasının kıtır kıtır olması için, önceden yağa birkaç damla limon suyu katılır.
Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir. Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir. Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Ağrı kesici etkiye sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur. Ağızdaki iltihabın
Yorumlar
Yorum Gönder