Pişen et yemeklerine konacak iki kesme şeker, ete lezzet verir. Alınan domatesler iyice olgunlaşmamışsa, elmaları arasında bir kaç gün bekletilir. Marul ve sebzeler kağıda sarılıp buzdolabına konursa, fazla dayanır. Çorbalar terbiye için, yumurta sarısı ile süt, limon, bazen de un karıştırılır. Deri çanta ve ayakkabılardan lekeyi çıkarmak için, portakal kabuğu ile ovup yumuşak bir bezle silinir. Et suyu veya kemik suyu ile yapılan çorbalar, daha lezzetli ve daha besleyici olurlar. Patates kızartmasının kıtır kıtır olması için, önceden yağa birkaç damla limon suyu katılır.
Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz....
Yorumlar
Yorum Gönder