Asya kıtasında yetiştirilen ve keşfi yüzyıllar öncesine dayanan bu besin, Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan raporda her insanın günlük tüketmesi gereken besin listesinin ilk sırasında yer alıyor. Vücudu hastalıktan ve kanserden koruyan bu harikulade besin, toz haline getirildiğinde içerisindeki yağı çıkan sarımsağın faydası iki kat daha artıyor. Sarımsak tabiatta bulunan en etkili antibiyotiktir. Genellikle ağır kokusu sebebiyle çok fazla kişi tarafındantercih edilmeyen bu besinin insan sağlığına olan faydalarından bağzıları:Kan basıncını düzenler. Bu özelliğitansiyon, inme ve felç gibi sağlık problemlerinin yaşanmasını engeller. Çok güçlü bir iltihap sökücüdür. Vücutta meydana gelen mevsimlere ilgili iltahapların iyileşmesine yardımcı olur. Şeker ve gizli şeker gibi hastalıkların ortaya çıkmasını engeller. Mide ve bağırsak hastalıklarının yaşanmaz riskini azaltır. Çiğ olarak tüketilmesi enfeksiyonu hücrelere birebir savaşması demektir. Mide ve bağırsaklardaki hastalıkların riskinide azaltmaktadır. Dizanteri, kabızlık, kanser, bronşit, verem, siyatik, astım, varis VS. hastalıklara çok faydalıdır...
Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz....
Doğru
YanıtlaSilBirinci sınıf antibiyotik....
Sil