Ana içeriğe atla

 

Gece yatmadan önce bir avuç kabak çekirdeği yerseniz…

Vitamin ve mineral bakımından zengin olan kabak çekirdeği, lif içerdiğinden de sindirim sistemine fayda sağlar. Peki Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Gün içinde tükettiğimiz sebze ve meyvelerin kendisi olduğu kadar tohumları ve çekirdekleri de farklı şekillerde tüketilebilir. Bunlardan biri kabağın çekirdeğidir. Kabağın çekirdeklerinin temizlenip kurutulması ile elde edilen kabak çekirdeği tam bir şifa deposudur. Türk toplumu içerisinde de sevilen bir çerez türü olan kabak çekirdeği, sağlık için sayısız faydayı içinde barındırdığı için lezzetinin yanı sıra olumlu etkileriyle de tercih edilir. 

Bulunması kolay, yemesi keyifli olan bu atıştırmalığın faydaları ise çok fazla…

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Çinko bakımından oldukça zengindir.
İltihaplanmayı azaltır. Hücreleri serbest radikallere karşı korur.
Kabak çekirdeğinin içinde bulunan yüksek lif sayesinde kemikleri güçlendirir. Özellikle ileri yaşlarda kadınlarda kemik erimesini ve kas kaybını önler.
Sindirim sistemini etkileyen parazitlerin vücuttan atılmasına yardım eder.
Gece yatmadan tüketildiğinde, dinlenmeye geçen ve yenilenen hücrelerin işlevlerini artırır, rahat uyumanızı sağlar.
Kabak çekirdeği zengin E vitamini içeriğine sahiptir, bu sayede göz sağlığını korur.
İçeriğindeki bol demir sayesinde demir eksikliği ve kansızlığa iyi gelir.
Beyin sağlığı için önemli besinlerden olan kabak çekirdeği bir avuç tüketildiğinde günlük çinko ihtiyacını karşılar ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur.
Kabak çekirdeği kilo vermeyeKabak çekirdeği yardımcıdır.
Şeker hastalığı, kalp hastalığı, obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, prostat hastalığından korur.
Kabak çekirdeği kalori bakımından zengin bir besin olduğu için aşırı tüketildiğinde kilo problemine yol açabilir.

Mide rahatsızlığı olanların günde bir avuçtan fazla yemesi tavsiye edilmez.

Özellikle cilt sorunu yaşayan kişiler çok fazla yememelidir çünkü aşırı tüketildiğinde sivilce sorununa yol açabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.