Ana içeriğe atla

Tuvaletteki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar? İşte Sarı Lekeleri Çıkarmanın Yolunu Paylaşıyoruz! İşte tesisatçı yöntemi

 

...

Tuvaletlerdeki sarı lekelerle ilgilenmek için ne kadar beklerseniz, renk o kadar yoğun hale gelir. Lekeyi çıkarmak da daha zor olacaktır. İdrar havaya maruz kaldığında oksidasyon meydana gelir ve lekenin zamanla daha yoğun bir renge dönüşmesine neden olur

Bu nedenle tuvaletinizi idrar kalıntısından arındırmak istiyorsanız, her kullanımdan sonra tuvaleti sifonu çekmek çok önemlidir.

krozet.jpg

KLOZETTEKİ SARI LEKELER NEDEN OLUR?

Bazı durumlarda, klozetlerdeki sarı leke, bakım eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Klozetiniz uzun süre idrara maruz kaldığında sarı leke oluşması kaçınılmazdır. Ve idrar kokusu daha da yaygınlaşır. Neyse ki, sarı lekeli bir klozet, zamanında hareket ederseniz çözülmesi imkansız bir sorun değildir.

SERT SU ETKİSİ

Tuvaletinizi her zaman sifonu çekiyor ve düzenli olarak temizliyorsanız, endişelenmeyin. Tuvalet klozetindeki o sarı leke için sorun temizlik becerilerin olmayabilir. Bazen tuvaletinizi ne sıklıkta temizlerseniz temizleyin ya da ne kadar sert fırçalarsanız fırçalayın, lekeler kalır. Bazı durumlarda sarı lekeler, sert suyun neden olduğu kireç oluşumlarından kaynaklanır . Bu sert su, daha sonra biriken kalsiyum gibi mineraller açısından zengindir. Zamanla birikim, klozetinizin içinde sarı bir leke şeklinde görünür hale gelecektir. Bunun gibi lekelerin sert bir yapıya sahip olması, onları tipik sarı idrar lekelerinden ayırt etmelerini kolaylaştırır.

Sert su lekeleri büyük bir sorun haline gelebilir. Erken önlem alınmadığı takdirde borularda birikebilir. Kalsiyum birikmesi borulara ulaştığında tuvaletinizin yedeklenmesine neden olabilir . Bu nedenle, en küçük oluşumu bile fark ederseniz, daha fazla birikmesini önlemek için onu yok etmek çok önemlidir. Bu, uzun vadede sizi birçok baş ağrısından kurtaracak.

krozet-temizleme.jpg

KLOZETTEKİ SARI LEKELERDEN NASIL KURTUKLURSUN?

Tüm sarı klozet lekeleri aynı olmadığı için bazılarının çıkarılması diğerlerinden daha zor olacaktır. Birkaç farklı eliminasyon yöntemini bilmek ve o spesifik leke için en etkili olanı seçmek en iyisidir.

Tuvalet lekelerini çıkarmak için piyasada birçok ticari temizlik ürünü bulabilirsiniz. Ancak, kimyasal içermeyen bir seçenek olarak daha çevre dostu ancak etkili bir çözüm oluşturmak için mutfağınızdaki malzemeleri kullanabilirsiniz.

Ev yapımı tuvalet solüsyonunuzla en iyi sonucu almak için, bunları kuru bir tuvalette uygulamanız tavsiye edilir. Bu nedenle, armatür kapatma vanasından tuvalete giden suyu kapattığınızdan emin olun. Ardından kaseyi boşaltmak için suyu yıkayın. Bu sayede sert lekeler su ile kaplanmayacak ve solüsyon daha güçlü etki gösterecektir. Daha hafif idrar lekeleri için klozetin boşaltılması gerekli olmayabilir.

Akılda tutulması gereken bir diğer şey de tuvaletiniz için metal ovma fırçası kullanmamaktır. Metal kullanırsanız, daha sonra çizik izleri görme olasılığınız çok yüksektir. Beyaz bir klozetteki çizik izleri kolayca görülür ve çıkarılması zordur.

BEYAZ SİRKE VE KABARTMA TOZU

Kabartma tozu ve beyaz sirke, yaygın olarak kullanılan çevre dostu ev temizleyicileridir . Klozetinizi temizlemek için yapmanız gereken tek şey ikisi ile bir macun oluşturmak. İster idrar lekesi, ister sert su lekesi olsun, bu macun onu çıkaracak ve klozetinizdeki parlak beyazı geri getirecektir.

¼ fincan beyaz sirkeye ¼ fincan kabartma tozu ekleyin ve bir macun oluşturmak için iyice karıştırın. Tuvalet fırçası veya eski bir diş fırçası ile macunu lekeye ekleyin (tuvaletin kuru olduğundan emin olun) ve iyice ovalayın.

Macunu sarı lekelere uyguladıktan sonra etki etmesi için yaklaşık 10 ila 30 dakika bekleyin. Ilık suya batırılmış bir bezle, macunu yüzeyden yıkayın. Lekeler kaldıysa işlemi tekrarlayın veya sonuçlardan memnunsanız tuvaleti yıkayın.

krozet-sari-leke.jpg

KOLA VE KARBONAT MUCİZESİ

Coca-Cola, güçlü bir çözücü olan karbonik asit içerir. Kabartma tozu ile birlikte ikisi bir leke önleyici bomba oluşturur! İlk olarak, kuru bir klozete iki yemek kaşığı kabartma tozu eklemeniz gerekecek. Bundan sonra iki bardak Kola ekleyin ve kimyasal reaksiyonun gerçekleşmesini bekleyin. Beş dakika sonra bir tuvalet fırçası kullanın ve tuvaletteki sarı lekelerin her birini fırçalayın. Gerekirse işlemi durulayın veya tekrarlayın.

Ev yapımı tarifler sarı lekeler için uygun olmadığında, aşırı önlemler almanın zamanı geldi. Bu durumda kimyasal formüllü özel temizlik ürünleri kullanmanız gerekecektir. Ancak, aynı anda farklı kimyasallar kullanmamayı unutmayın. Kimyasallar karıştırıldığında bazen zehirli gazlar açığa çıkar, bu yüzden dikkatli olun.

Erkeklere Göre Saç Modelinizin Sizin Hakkınızda Ne Söylüyor? İşte Fark Etmeden Verdiğiniz Mesaj

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d