Ana içeriğe atla

Yüze gliserin sürmenin 10 faydası

 

Yüze gliserin sürmenin 10 faydası

Glesirin, genellikle hayvansal yağlar ve bitkisel yağlarda bulunan, toksik olmayan, kokusuz ve renksiz bir alkollü sıvıdır. Doğal bir nemlendirici veya cilt kremi olan gliserin cildinizi nemli, yumuşak ve esnek tutar. Aynı zamanda cildinizi zararlı çevresel saldırganlardan korurken dokusunu da geliştirir. İşte yüzünüze gliserin sürmenin 10 faydası...

Gliserol olarak da bilinen glesirin , bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve şuruplu bir sıvıdır.

Gliserin, cildinizi uzun süre nemli tutan oldukça etkili bir nemlendiricidir. 

Komedojenik değildir, alerjik değildir, ekonomiktir ve çoğunlukla bitki kaynaklarından doğal olarak elde edilir. 

Nemi cildinizde hapseden ve havadaki nemi toplayan gliserin ile cildinizde harikalar yaratabilirsiniz. 

İşte cildinizde gliserin kullanmanın 10 faydası... 

EN ETKİLİ NEMLENDİRİCİ OLARAK KABUL EDİLİYOR

EN ETKİLİ NEMLENDİRİCİ OLARAK KABUL EDİLİYOR

Gliserin kullanmak cildin nem seviyelerini iyileştirir.

Gliserin sadece cildi nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda nemi cildin alt düzeylerinden (dermis) üst düzeylere (epidermis) çekerek cildin kendisini nemlendirmesine yardımcı olur.

Ortamdaki nemi çeker ve sağlıklı, yumuşak ve nemli görünmesini sağlamak için cildinizde hapseder.

KORUR VE İYİLEŞTİRİR

KORUR VE İYİLEŞTİRİR

Gliserin cildi tahriş edici maddelere ve dış kirleticilere karşı korur. Ayrıca yaraların iyileşmesinde önemli bir rol oynayan hücre döngüsünün artmasına da yardımcı olur. 

Gliserin gençleştirici özellikleri ve nemlendirme yeteneğinin yanı sıra, gliserin cildin parlak ve ışıltılı görünmesini sağlamada önemli bir rol oynar.

YAŞLANMA KARŞITI ÖZELLİKLERE SAHİPTİR

YAŞLANMA KARŞITI ÖZELLİKLERE SAHİPTİR

Gliserin cildinizin yaşlanma sürecini yavaşlatabilir ve daha uzun süre sıkı ve kırışıksız kalmasını sağlayabilir. 

Gliserini birkaç hafta düzenli kullanıldığında cilt görünümünüzü önemli ölçüde dolgunlaştırdığını ve yumuşattığını fark edebilirsiniz. 

Yaşlılıkla birlikte gelen ince çizgilerle güçlü şekilde savaşır, cildi dolgunlaştırır ve kaybettiği elastikiyetini geri kazanmasını sağlar. 

CİLT SORUNLARINA İYİ GELİR

CİLT SORUNLARINA İYİ GELİR

Gliserinin nemlendirici ve nemlendirici özellikleri kuru cildi yatıştırmaya yardımcı olur. Araştırmalar, gliserin içeren kremlerin egzama ve atopik dermatiti tedavi edebileceğini gösteriyor

CİLT BARİYERİNİ ONARIR

CİLT BARİYERİNİ ONARIR

Gliserin, hyaluronik asit ile birlikte kullanıldığında cilt bariyeri onarıcı ve koruyucu ajan olarak işlev görür .

Gliserin, cildin koruyucu nem tabakasını korumaya yardımcı olarak, cilt ile ona zarar verebilecek elementler arasında bir bariyer oluşturur.

Bitki bazlı gliserin, olağanüstü derecede hassastır ve geçici cilt rahatsızlığını hafifletmeye yardımcı olabilir.

CİLDİ YATIŞTIRIR, SAKİNLEŞTİRİR

CİLDİ YATIŞTIRIR, SAKİNLEŞTİRİR

Hassas bir cildiniz varsa, bitki bazlı gliserin ideal seçim olabilir. Hassas ciltlere karşı naziktir ve geçici cilt rahatsızlığını azaltmaya yardımcı olur.

Gliserin, cildinizin doğal nemini yüzeye çıkararak, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi tüm bu yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olur!

SİVİLCELERİ ORTADAN KALDIRIR

SİVİLCELERİ ORTADAN KALDIRIR

Güçlü nemlendirme ve nemlendirme özelliklerinin yanı sıra, gliserin yağsızdır ve komedojenik değildir. Bu nedenle yağlı ve akneye meyilli ciltler için mükemmel bir nemlendiricidir. Daha fazla yayılmasını önlemek için mevcut sivilceleri yatıştırmanın yanı sıra tıkanmış gözenekleri önlemeye yardımcı olur.

KORUYUCU BİR KATMAN OLUŞTURUR

KORUYUCU BİR KATMAN OLUŞTURUR

Yüze gliserin kullanmanın en şaşırtıcı faydalarından biri, koruyucu bir tabaka oluşturarak cildinizin epidermal tabakasını kalınlaştırmaya yardımcı olmasıdır. Bu, nem kaybını önlemeye ve zararlı çevresel unsurlara karşı korumaya yardımcı olur.

Gliserin'in nemlendirici özellikleri cilde daha pürüzsüz görünen bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur.

ÖLÜ HÜCRELERİ UZAKLAŞTIRIR

ÖLÜ HÜCRELERİ UZAKLAŞTIRIR

Gliserin, içindeki proteinleri parçalayarak ölü deri hücrelerini ciltten uzaklaştırır. Bu şekilde yeni cilt hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur, böylece size temiz ve sağlıklı bir cilt verir.

Gliserin eksfoliasyon sürecinde rol oynar ve cildin parlaklığını artırmaya yardımcı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d