Ana içeriğe atla

Yanan Çaydanlık Nasıl Temizlenir? İşte Çaydanlıklarınızı Kurtaracak Mucize Çözüm

 


Çaydanlığınızın güzel yapısının içinde veya dışında yanmış yığınları olan bir demliği temizlemenin birkaç yolu vardır.

ÇAYDANLIK NASIL YANAR?

Suyun yanabileceğini düşünmüyorsanız, ocakta uzun süre gerdikten sonra soğukluğunu kaybeden bir çaydanlık görmemişsinizdir. İyi bir kaynamaya ulaşmak sonsuza kadar sürse de, sıcak bir ocakta çok uzun süre bırakılırsa çaydanlık aşırı ısınabilir. Çaydanlıklar, aslında sadece suyu ısıtmak ve çaydanlık sahibinin sadece sıcak su gerektiren sıcak bir fincan çay, kahve veya diğer sıcak içeceklerin tadını çıkarması için bu sıcaklığı belirli bir süre tutmak için tasarlandıklarından dayanıklı iş makineleri gibi görünürler. Bir demlik maksimum sıcaklığına ulaştığında yapısal bütünlüğünü kaybedebilir.

yanan-caydanlik.jpg

ÇAYDANLIKLARINIZI NE ZAMAN KULLANMALI VE ATMALISINIZ?

Tercih edilen bir çaydanlığın içi çok fazla doğrudan ısıdan yandığında, onu kurtarmayı mı yoksa zavallı şeyi fırlatıp atmamayı düşünürken çaydanlık hakkında düşünülmesi gereken birkaç faktör vardır. İyi bir çaydanlık harika bir yapıya sahiptir. Erimeden doğrudan ısıya dayanabilir. Bir demlik yandığında veya yandığında yapısal bütünlüğünü kaybedebilir, bu nedenle alüminyum demlik güvenliğinin temellerini hatırlamak önemlidir. İyice temizlendikten sonra tekrar brülöre yerleştirmeden önce, iyi bir yıkamaya dayanabileceğini ve sıcak suyla doldurulabileceğini kontrol edin. Yanmış bir paslanmaz çelik tencerenin tabanı sağlamsa ve ağzı düz ve eğri değilse kullanmak güvenlidir.

yanan-caydanliklar.jpg

YANMIŞ ÇAYDANLIĞIN TEMİZLENMESİ

Yanmış bir çaydanlığı iyice temizlemenin birkaç yolu vardır. Genellikle yumuşak bir sabun ve süngerle ovma, yanık izlerini ortadan kaldıracaktır. Yanmış alanlar az ve uzaksa ve tencerenin yapısını hiçbir şekilde etkilemiyor gibi görünüyorsa da çaydanlığınızı etkiler. Alüminyum çaydanlıklar ya da kaplar naylon süngerle daha agresif bir ovma çözüm olabilir. Sirke, limon suyu karışımı da aşırı ısıdan kaynaklanan zor lekeleri ovmaya yardımcı olacaktır.

Sizde yanan çaydanlıkları parlak ve eski haline kavuşturmak istiyorsanız sirke ve limon mucizesinden faydalanın haydi denemeye ne dersiniz? Kaybedecek bir şey yok emin olun....

Burnunuz Üşüyorsa Ne Anlama Geliyor? İşte Burun Üşümesinin Hafife Alınmayacak Nedeni...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.