Ana içeriğe atla

Türk kahvesini çoğu kişi yanlış pişiriyor! İşte bol köpüklü kahvenin sırrı olan 35 saniye ve soğuk su püf noktası


Bol köpüklü Türk kahvesi içmek isteyenler hazır olun! Bu püf noktalarıyla birlikte artık burnunuzdan kokusu, ağzınızdan tadı gitmeyecek bir kahve yapacaksınız. İçenlerin tadına doyamayacağı doğru Türk kahvesi yapılışının sırlarını merak ediyorsanız okumaya devam edin... 

WhatsApp Image 2022 07 13 at 01.41.54

Türk kahvesi günümüzde en sevilen ve en çok içilen kahveler arasında yer alıyor. Kahvesine göre tadının farklı olduğu bu kahve çeşidinin yapılışı da bir o kadar önemli. Bir türlü köpüklü kahveyi tutturamıyorum diyorsanız, bu püf noktaları sizler için hazırladık. Doğru Türk kahvesi yapılışıyla birlikte artık bol köpüklü, tadına doyamayacağınız kahveler yapacaksınız. İşte o püf noktaları…

WhatsApp Image 2022 07 13 at 01.41.46

Bol köpüklü Türk kahvesi için ölçeklere dikkat

Köpüklü Türk kahvesi yapmak için ilk önce yeterli miktarda kahve ve su koymanız gerekmektedir. Bol köpüklü, lezzetli mi lezzetli Türk kahvesi için dikkat edilmesi gerekenler:

  • Bir fincan için her zaman iki çay kaşığı Türk kahvesi kullanın.
  • Az şekerli istiyorsanız yarım küp şeker, orta şekerli için 1 küp şeker, şekerli istiyorsanız 2 küp şeker kullanmanız gerekir.
  • Aynı zamanda kahvenin taze olması daha çok lezzetli ve köpüklü Türk kahvesi yapmanızı sağlayacaktı. Bayat kahveler Türk kahvesinin lezzetini ve kokusunu da değiştirecektir.
WhatsApp Image 2022 07 13 at 01.42.01

Soğuk su ve 35 saniye kuralı

Bol köpüklü Türk kahvesinin ölçeğinden sonra suyun klorlu olmaması da oldukça önemlidir. Bunun için içme suyunuzdan kullanmanız daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Türk kahvesi için soğuk su kullanmanız kahvenin daha köpüklü olmasını sağlayacaktır.

Soğuk suyun ardından cezvenize ekleyeceğiniz; kahve, şeker ve suyu 35 saniye boyunca iyice karıştırmanız gerekir. Bu 35 saniye karıştırma püf noktası Türk kahvesinin lezzetini arttıracak ve daha yumuşak bir lezzet sağlayacaktır. 35 saniye karıştırdıktan sonra cezvenizi ocağın üzerine alın ve kahve pişene kadar çok yavaş bir şekilde karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş karıştırmak kahvenin bol köpüklü olmasını sağlayacaktır. Kahveniz köpürdükten sonra hemen bir kaşık yardımıyla köpüğü fincanlara dağıtın, fazla köpürmesini beklemek, köpüğün kaçmasına sebebiyet verir.

WhatsApp Image 2022 07 13 at 01.41.33

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.