Ana içeriğe atla

 

Saçta egzama belirtileri ve tedavisi.... 

Tıpta seboreik dermatit adı verilen bir cilt hastalığı olan egzama, ciltte kaşınma, kuruma ve deri dökülmelerine yol açar. Egzamanın neden meydana geldiği için kesin olarak bilinmemektedir. Saç egzaması için saçın fazla kuru ya da fazla yağlı olması nedenler arasında gösterilse de uzmanlar tarafından bu nedenler net bir şekilde ifade edilmemektedir. Bulaşıcı olmayan ve kesin bir tedavisi de bulunmayan saç egzamasının yarattığı etkileri en aza indirmek isteyen kişiler ise bu hastalık hakkında merak ettiklerini internet üzerinden araştırmaktadır. Peki, saç egzaması nedir ve neden olur?

  • SAÇKIRAN BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ
    SAÇKIRAN BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ

Saçta Egzama Nedir?

Vücudun değişik bölgelerinde kızarık, kaşıntı ve pul pul dökülmelere sebep olan cilt hastalığına egzama denir. Saç derisinde meydana gelen kaşınma, kızarıklık ve deri dökülmeleri de saç egzaması olarak adlandırılır.

Saçta Egzama Neden Olur?

Saç derisinde egzama olmasının nedeni kesin olarak bilinmese de, bu hastalığa yol açan etkenlerin bazıları şunlardır:

  • Aile bireylerinde saç egzamasının olması hastalığın genetik olmasına yol açabilir.
  • Kişilerde meydana gelen hormonal hastalıklar saç egzamasına neden olabilir.
  • Kişilerin stresli dönemlerinde saç egzaması meydana gelebilir.
  • Bağışıklık sisteminde meydana gelen hastalıklar ve değişimler saç egzamasına neden olabilir.
  • Alerjik astım ve bazı farklı alerjen durumlar saçta egzamaya yol açabilir.
  • Hızlı hava değişimleri saç egzamasına yol açabilir.

Saçta Egzama Nasıl Geçer?

  • Saç derisinde egzama olmaya başladığı andan itibaren kullanılan ürünlere dikkat edilmelidir. Eğer saç egzamanız varsa kullanılan şampuan ve saç ürünleri içeriğinde alkol olmamalıdır.
  • Banyo sırasında tırnaklar ile saça ağır darbeler uygulanmamalıdır. Bu saçta yara ve kabuk oluşumunu arttırır.
  • Antibakteriyel ve mantar önleyici içeriklere sahip olan bitkisel ürünlerin kullanımı arttırılmalıdır.
  • Saç yıkaması sırasında suyun aşırı sıcak olmamasına özen gösterilmelidir. Ilık su ile saçları yıkamak saç derisinin nemli kalmasına yardımcı olacaktır.

Saçta Egzama Belirtileri

Saç egzamasının belirtileri ciltte meydana gelen belirtiler ile birebir aynıdır. İşte saç egzamasının belirtileri:

  • Saç derisinde kızarıklık
  • Saç derisinde kaşıntı
  • Saç derisinde pul pul deri dökülmeleri
  • Saç derisinde hızlı yağlanma

Saçta Egzama Tedavisi

Saç egzamasının kesin bir tedavi yöntemi yoktur ancak kullanılan bazı ilaçlar ve bitkisel yöntemler bulunur. Bunun yanı sıra saç bakımı sırasında uygulana yöntemler de saç egzamasının olumsuz etkilerini azaltacaktır. Saç egzaması için ilaç kullanımında doktor kontrolü ile hareket edilmelidir. Saç bakımında ise alkol içeriği olmayan şampuanlar ve kremler tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra duş sırasında da soğuk ya da ılık su ile yıkama yapılmalıdır. Bunun nedeni sıcak suyun zaten kuruyan saç derisini daha da kurutmasıdır.

Saçta Egzamaya Dökülmeye Neden Olur Mu?

Saç egzaması, saç derisinin kuruduğu, deride pullanma, kızarıklık ve kaşıntının meydana geldiği bir hastalıktır. Bu hastalık ile birlikte saç kökleri havasız kaldığı için bakım yapılmadığı takdirde saç dökülmeleri de meydana gelebilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.