Ana içeriğe atla

SARIMSAĞIN FAYDALARI...

 

Sarımsak yutmanın 4 faydası

Sarımsak yutmanın 4 faydası

Sarımsak faydalarıyla bizi her geçen gün şaşırtmaya devam eden bir bitki. Sarımsak yutmanın faydaları eski çağlardan beri biliniyor. Son zamanlarda sarımsağın faydaları modern bilimde de doğrulanmaya başladı. Sarımsak yutmanın faydalarını merak ediyorsanız, işte size fırsat! Gelin sarımsak yutmanın faydalarını hep birlikte öğrenelim.

Haber devam ediyor
Haberin devamı

Sarımsak içerisinde Allium barındıran soğangiller ailesinden bir bitki. Sarımsak, dünyanın birçok yerinde yetişen ve güçlü kokusu ve lezzetli tadı nedeniyle yemeklerde kullanılma konusunda oldukça popüler. Sarımsak yutmanın sağlık açısından faydaları bulunur. Ancak tansiyon düşüklüğü olanlara sarımsak yutmak tavsiye edilmiyor. Tarih boyunca sarımsak sağlık ve tıbbi özellikleri sayesinde kullanılıyor. Sarımsak kullanımı Mısırlılar, Babilliler, Yunanlılar, Romalılar ve Çinliler de dahil olmak üzere birçok büyük uygarlık tarafından belgelenmiş.

Bilim insanları yaptığı araştırmalar sonucunda sarımsağın en faydalı tüketme şeklinin ezildiğinde olduğunu savunuyorlar. Bu yararlı maddenin en maşhur olanı allisin maddesi olarak biliniyor. Bu madde taze sarımsak kesildikten ve ezildikten sonra ortaya çıkan bir bileşen. Kalorisi az olan sarımsak inanılmaz bir besleyici bir sebzedir. Bir diş (3 gram) çiğ sarımsak ( 5 ) içerir : Manganez: Günlük Değerin% 2'si B6 Vitamini: % 2'si C vitamini: % 1'i Selenyum: % 1'i Lif: 0,06 gram Uygun miktarda kalsiyum, bakır, potasyum, fosfor, demir ve B1 vitamini barındırıyor. Sarımsak yutmanın faydalarını Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım şu şekilde açıklıyor:

Haber devam ediyor
Haberin devamı

1- Kanseri önler Çalışmalar sarımsak yemenin göğüs kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiş. Çin populasyonunda yapılan bir çalışmada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma riskleri yarı yarıya azalmış.

2- Kan şekerini düşürür Klinik bir çalışmada, Metformin ve sarımsak özü alan hastalarda tek başına metformin alanlara göre daha iyi bir glisemik kontrol sağlanmış. Ayrıca sarımsak alan grupta düşük trigliserid ve total kolesterol seviyeleri varmış.

3- Besin zehirlenmelerine karşı savaşır Bilim adamları besin zehirlenmelerinde sıklıkla karşılaşılan Campylobacter jejuni bakterisine karşı geleneksel antibiyotiklerden ziyade sarımsağın yüz kat daha etkili olduğunu saptamışlar.

4- Artiriti önler Araştırmacılar allium sebzelerinden (soğan, sarımsak, pırasa) yüksek bir diyet tüketen kadınlarda kalça artiritinin görülme oranı daha az. Bu sebzelerde bulununa dialil disülfür denilen bileşik eklemlerde kıkırdak yıkılımını engeller. Sarımsağı ezilmiş ve çiğ olarak tüketin. Kuru veya toz sarımsak yerine sevilen yemeklerde taze olarak kullanın. Ezildiğinde hidrojen sülfit açığa çıkar bu da sağlıklı kan basıncı seviyelerini destekler ve kalp üzerinde sayısız olumlu etkisi vardır. Tadını seviyorsak pişmiş yemeklere koymak yerine çiğ tüketilebilir çünkü pişirme işlemi hidrojen sülfit oluşumunu engeller.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.