Ana içeriğe atla

SARIMSAĞIN FAYDALARI...

 

Sarımsak yutmanın 4 faydası

Sarımsak yutmanın 4 faydası

Sarımsak faydalarıyla bizi her geçen gün şaşırtmaya devam eden bir bitki. Sarımsak yutmanın faydaları eski çağlardan beri biliniyor. Son zamanlarda sarımsağın faydaları modern bilimde de doğrulanmaya başladı. Sarımsak yutmanın faydalarını merak ediyorsanız, işte size fırsat! Gelin sarımsak yutmanın faydalarını hep birlikte öğrenelim.

Haber devam ediyor
Haberin devamı

Sarımsak içerisinde Allium barındıran soğangiller ailesinden bir bitki. Sarımsak, dünyanın birçok yerinde yetişen ve güçlü kokusu ve lezzetli tadı nedeniyle yemeklerde kullanılma konusunda oldukça popüler. Sarımsak yutmanın sağlık açısından faydaları bulunur. Ancak tansiyon düşüklüğü olanlara sarımsak yutmak tavsiye edilmiyor. Tarih boyunca sarımsak sağlık ve tıbbi özellikleri sayesinde kullanılıyor. Sarımsak kullanımı Mısırlılar, Babilliler, Yunanlılar, Romalılar ve Çinliler de dahil olmak üzere birçok büyük uygarlık tarafından belgelenmiş.

Bilim insanları yaptığı araştırmalar sonucunda sarımsağın en faydalı tüketme şeklinin ezildiğinde olduğunu savunuyorlar. Bu yararlı maddenin en maşhur olanı allisin maddesi olarak biliniyor. Bu madde taze sarımsak kesildikten ve ezildikten sonra ortaya çıkan bir bileşen. Kalorisi az olan sarımsak inanılmaz bir besleyici bir sebzedir. Bir diş (3 gram) çiğ sarımsak ( 5 ) içerir : Manganez: Günlük Değerin% 2'si B6 Vitamini: % 2'si C vitamini: % 1'i Selenyum: % 1'i Lif: 0,06 gram Uygun miktarda kalsiyum, bakır, potasyum, fosfor, demir ve B1 vitamini barındırıyor. Sarımsak yutmanın faydalarını Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım şu şekilde açıklıyor:

Haber devam ediyor
Haberin devamı

1- Kanseri önler Çalışmalar sarımsak yemenin göğüs kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiş. Çin populasyonunda yapılan bir çalışmada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma riskleri yarı yarıya azalmış.

2- Kan şekerini düşürür Klinik bir çalışmada, Metformin ve sarımsak özü alan hastalarda tek başına metformin alanlara göre daha iyi bir glisemik kontrol sağlanmış. Ayrıca sarımsak alan grupta düşük trigliserid ve total kolesterol seviyeleri varmış.

3- Besin zehirlenmelerine karşı savaşır Bilim adamları besin zehirlenmelerinde sıklıkla karşılaşılan Campylobacter jejuni bakterisine karşı geleneksel antibiyotiklerden ziyade sarımsağın yüz kat daha etkili olduğunu saptamışlar.

4- Artiriti önler Araştırmacılar allium sebzelerinden (soğan, sarımsak, pırasa) yüksek bir diyet tüketen kadınlarda kalça artiritinin görülme oranı daha az. Bu sebzelerde bulununa dialil disülfür denilen bileşik eklemlerde kıkırdak yıkılımını engeller. Sarımsağı ezilmiş ve çiğ olarak tüketin. Kuru veya toz sarımsak yerine sevilen yemeklerde taze olarak kullanın. Ezildiğinde hidrojen sülfit açığa çıkar bu da sağlıklı kan basıncı seviyelerini destekler ve kalp üzerinde sayısız olumlu etkisi vardır. Tadını seviyorsak pişmiş yemeklere koymak yerine çiğ tüketilebilir çünkü pişirme işlemi hidrojen sülfit oluşumunu engeller.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d