Ana içeriğe atla

Telefonunuzu Geceleri Asla Sarj Etmeyin! Bu Yöntem Sayesinde Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatın


Özellikle yeni bir telefon satın aldıysanız, geceleri şarj etmek kötü bir fikirdir. Telefonunuzu gece şarj ettiğinizde, cihaz gün içinde dolana kadar şarj etmenize kıyasla çok daha uzun süre bir prize bağlı kalır. Sonuç? Telefonunuz yılda toplam üç ila dört ay boyunca bir elektrik prizine takılı ve bu pil için gerçekten kötü.

1-006.jpg

SADECE GEREKTİĞİNDE

Telefonunuzu gece şarj ederseniz, telefonunuzun pili olması gerektiği kadar uzun süre dayanmaz. Bu nedenle, telefonunuzun keyfini uzun süre çıkarmak istiyorsanız, gece boyunca şarj etmenizi önermiyoruz. Apple'ın kendisinden başka bir tavsiye, iPhone'unuzu yüzde 24 veya daha az pili kaldığında şarj etmektir. Başka bir deyişle: telefonunuzu yalnızca gerçekten şarj edilmesi gerektiğinde şarj edin.

TELEFONU ŞARJ OLURKEN KULLANMAYIN

Genelde herkes cep telefonu şarja takılıyken kullanmayı tercih eder. Bu durumda birçok kişi telefona ne kadar zararlı olduğunu bilmesine rağmen telefonu şarjda kullanmaya devam ediyor. Akıllı telefonlar, özellikle yaz aylarında şarj ederken daha fazla ısınabiliyor. Bu durum cep telefonuna zarar verebilir. Genellikle oyunlar ve uygulamaları kullanılırken cihazın sıcaklığı yükselir. Fakat diğer yandan telefonu şarj ederken telefonunuzu kullanmaya devam ederseniz bu ısı iki katına çıkabilir.

Bu durum cep telefonunuzun içerisinde bulunan elektrik devreleri ve mikroçipler üzerinde olumsuz bir etkiye sebep olur ve bir zaman sonra bu parçalar telefonda arızalara neden olur. Bununla birlikte cep telefonu güneşe maruz kaldığı esnada yine çok fazla ısınabilir. Cep telefonunuzu arabanının içerisinde şarj etmek ve güneşe maruz bırakmak son derece tehlikelidir.

2-004.jpg

UZUN ÖMÜRLÜ PİL

Yukarıda sizlerle paylaştığımız tavsiyeleri uygularsanız, çok daha uzun ömürlü bir pil performans imkanını elde edebilirsiniz. Aynı zamanda bu önerileri uygulamak sadece telefon sağlığı için değil, diğer yandan kendi sağlığınız açısından da oldukça önem taşır. Eğer sizlerin de eklemek istediğiniz tavsiyeler varsa yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d