Ana içeriğe atla

Kuru ciltlerin asla yapmaması gereken cilt bakım hataları

 


Kuru ciltle uğraşmak zor olabilir. İster doğal olarak kuru bir cilde sahip olun, ister mevsimsel olarak bu sorundan muzdarip olun, büyük olasılıkla sıkılık, düzensiz doku ve oluşabilecek pullanmalara aşinasınızdır. Ne yazık ki, kuru cilt olumsuz kısa ve uzun vadeli etkilere yol açabilir. Kaşıntıya, tahrişe ve donukluğa neden olmakla kalmaz, zamanla ince çizgilere, kırışıklıklara ve sarkmaya neden olabilir - tüm bunlar erken yaşlanma belirtileridir. Kuru cildi etkili bir şekilde tedavi etmek ve önlemek için, bu cilt tipiyle ilgili yanlış anlaşılmaların farkında olmak önemlidir. Kuru cildiniz varsa kaçınmanız gereken şeylerin yanı sıra cildinizi nemli, dolgun ve parlak tutmak 

HATA 1: YANLIŞ ÜRÜNLERİ KULLANMAK

Bir cilt tipi için işe yarayan, başka bir cilt tipi için işe yaramayabilir. 

Örneğin, yağlı cilde sahip biri gün içinde hafif bir jel nemlendirici kullanmaktan fayda görebilirken, kuru cilde sahip biri için bu yeterli nem sağlamayabilir. Benzer şekilde, kalın, yoğun bir gece kremi kuru ciltli biri için harikalar yaratabilirken, bu tip formül yağlı veya hassas ciltli biri için çok ağır olabilir.

Çoğu zaman, kuru cilt tipleri için özel olarak formüle edilmiş ürünler, potansiyel olarak sert bileşenlerden uzak dururken iyi miktarda nem sağlar. 

HATA #2: NEMLENDİRİCİYİ KURU CİLDE UYGULAMAK

HATA #2: NEMLENDİRİCİYİ KURU CİLDE UYGULAMAK

Sabah duştan veya yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinizi kurutmak için bir havluya mı uzanıyorsunuz? Bu çoğumuz için doğal bir durum olsa da, bu aslında cildinizi ürünlerinizden alabileceği nemden mahrum bırakıyor olabilir.

Araştırmalar , yüzünüzü nemlendirmek için en iyi zamanın cildiniz hala nemliyken temizledikten sonra olduğunu göstermiştir.

Ürünlerinizi nemli cilde uygulamak aslında cildinizdeki nemi hapsederek uyguladığınız ürünlerden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

Bu, özellikle hyaluronik asit (HA) serumu gibi bir ürün kullanıldığında geçerlidir

HATA #3: ÇOK FAZLA MALZEMEYİ KARIŞTIRMAK

HATA #3: ÇOK FAZLA MALZEMEYİ KARIŞTIRMAK

Kuru ciltle uğraşırken, sorunu çözmek için birçok farklı ürün uygulamak cezbedicidir. Doğru ürünler kesinlikle yardımcı olabilirken, rutininize çok fazla farklı ürün eklemek cildi tahriş edebilir ve daha da kuru olmasına neden olabilir.

Herhangi bir cilt bakım ürününü çok fazla kullanmaktan kaçınmak da önemlidir.

HATA #4: AŞIRI PEELİNG

HATA #4: AŞIRI PEELİNG

Kuru cildin en yaygın yan etkilerinden biri pullanma ve soyulmadır. İlk içgüdünüz, bir yüz ovma kullanarak bunu pul pul dökmek olabilir, ancak bu aslında sorunu daha da kötüleştirebilir ve cilde zarar verebilir.

Peeling tüm cilt tipleri için önemli olmakla birlikte, kuru cilde sahip olanların özellikle dikkatli olması gerekir. Sert eksfoliyatörler kullanmak veya çok sık peeling yapmak ciltte mikroskobik yırtılmalara neden olarak tahrişe ve bükülmeye daha duyarlı hale gelebilir.

HATA #5: YÜZ YAĞLARINI KULLANMAMAK

HATA #5: YÜZ YAĞLARINI KULLANMAMAK

Yüz yağları,kuru cilt bakımı rutinine en iyi katkılardan biri olabilir. Bu yağlar nemi hapseder, cildi korur ve doğal ışıltısını arttırır.

Yüzlerce yüz yağı var, ancak kuru ciltler için bazı harika seçenekler şunlardır:

  • Kuşburnu yağı: Cilde canlı bir parlaklık ve daha sıkı, daha yumuşak bir görünüm verir.
  • Marula yağı: Cildi nemli ve iyi beslenmiş halde tutarken ince çizgileri pürüzsüzleştirir ve yumuşatır.
  • Argan yağı: Nemlendirir, parlatır ve esnekliği artırır
  • Aspir tohumu yağı : Serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı savaşırken cildi beslediği bilinen E vitamini bakımından zengindir.
  • Çörek otu yağı: Cildin nem bariyerini güçlendirmeye ve cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olarak cilde genç bir görünüm kazandırır.
HATA #6: UZUN, SICAK DUŞLAR ALMAK

HATA #6: UZUN, SICAK DUŞLAR ALMAK

Uzun, sıcak bir duş, uzun bir günün ardından dinlenmek için harika bir yol olabilir. Bununla birlikte, buharda sıcak su, cildinizin doğal yağlarını soyup daha kuru olmasına neden olabilir.

Bu, soğuk suyla duş almanız gerektiği anlamına gelmese de, ılık suyla duş almaya çalışın ve duşta ne kadar kaldığınıza dikkat edin. 

Bu uygunsuz görünebilir, ancak cildinizin nemini hem yüzünüzde hem de vücudunuzun geri kalanında korumaya yardımcı olacaktır!

HATA #7: SPFYİ ATLAMAK

HATA #7: SPF'Yİ ATLAMAK

Güneş koruyucu uygulamak tüm cilt tipleri için önemlidir, ancak özellikle kuru cilde sahip olanlar için önemlidir. Ne yazık ki, kuru cilt kırışıklık ve ince çizgi oluşumuna daha yatkındır ve güneşe maruz kalmak bunu ancak fotoyaşlanma adı verilen bir süreçle hızlandıracaktır.

Fotoyaşlanmanın neden olduğu hasar cildin en derin katmanlarında meydana gelir, bu nedenle etkilerin görülmesi yıllar alabilir. Kırışıklık ve sarkmanın yanı sıra bu durum zamanla cilt kanseri gibi daha ciddi sonuçlara yol açabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d