Ana içeriğe atla

CİLT HÜCRELERİNİ YENİLEMEK İÇİN YÖNTEMLER ARIYORSANIZ BU YAZIMIZ TAM SİZE GÖRE...

 

Cilt hücrelerini yenileyen bakım yöntemleri

Genç, ışıl ışıl ve parlak bir cilde sahip olabilmek için cilt hücrelerinin kendisini yenilemesi gerekir. Beslenme düzeninden cilt bakım rutinine kadar olan her detay cilt yenilenmesini sağlar. Cilt hücrelerini yenileyerek taze ve kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz. Cilt hücrelerini yenilemek için yöntemler arıyorsanız bu yazımız tam size göre... Cilt hücreleri nasıl yenilenir? sorusunun yanıtını Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Sağlıklı bir cilt için cilt hücrelerini yenilemek ve canlı tutmak gerekir. Cilt hücrelerini yenilemek için cilt bakım rutinini aksatmadan uygulamalısınız. Ayrıca beslenme düzenine dikkat ederek her gün bol miktarda su içmek de cilt hücrelerini yenilemek için çok önemlidir. Cilt hücrelerini yenileyen bakım yöntemlerini sizler için derledik.

BESLENME DÜZENİNE DİKKAT EDİN

Cilt sağlığınız için yediklerinize ve beslenme düzeninize dikkat etmeniz gerekir. Cilt sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden biri beslenme olduğu için doğru besinleri tüketerek cildi canlı tutabilmek mümkün.

Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu sayede cilt daha kolay yenilenir. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler de hücrelerin yenilenmesine destek olur.

CİLDİNİZE PEELİNG YAPIN

CİLDİNİZE PEELİNG YAPIN

Cilt hücrelerini yenilemenin ve ölü hücrelerden kurtulmanın en kolay yolu düzenli olarak peeling yapmak. Haftada 1 ya da 2 kez cildinize peeling yaparak ölü hücrelerden kurtulabilirsiniz. Bu sayede daha canlı ve taze bir cilde kavuşabilirsiniz.

Peeling seçerken cildinize en uygun olan ürünü bulmanız gerekir. Peeling yaparken cildi tahriş etmeyecek nazik hareketlerde bulunmalısınız. Sert peeling yapmaktan kaçınmalısınız. Peelingi masaj yaparak uygulamanız gerekir.

DOĞAL MASKELERLE CİLDİNİZİ YENİLEYİN

DOĞAL MASKELERLE CİLDİNİZİ YENİLEYİN

Cilt bakımında kullandığınız doğal maskeler adeta bir cilt dostudur. Doğal maskeler cildi yeniler, cildi besler ve yeniden onarılmasını sağlar.

Cildi neme doyurarak dış etkenlere karşı daha güçlü hale getirir. Doğal maskelerle her zaman aydınlık ve pürüzsüz görünen bir cildiniz olabilir.

Doğal maskelere örnek;

Likopen, E vitamini ve laktik asit içeriğiyle cildi yeniden canlandırmak için sütü ve domatesi püre haline getirip yüzünüze sürebilirsiniz. Yumurta akı ve sütü karıştırarak da gözenek sıkılaştırıcı, gerginleştirici ve yenileyici bir maske hazırlayabilirsiniz.

HER GÜN 8-10 BARDAK SU İÇİN

HER GÜN 8-10 BARDAK SU İÇİN

Su içmenin cilde sayısız faydası bulunur. Bol su içmek cildin doğal nem dengesini korumasına yardımcı olur. Cildi güzelleştirir ve cilt kusurlarını giderir. Dermatologlar, estetik doktorları, beslenme uzmanları ve cilt bakımı uzmanları, bol su tüketiminin cilde faydalı olduğu konusunda genellikle hemfikirdirler.

Su içmek tüm vücutta hücresel yenilenmeyi destekler, cilt hücrelerinin kendi kendini onarması ve yenilemesi için bol su içmek gerekir. Her gün 8-10 bardak su içerek hücrelerin yenilenmesine destek olabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d