Ana içeriğe atla

YIPRANMIŞ CİLT NASIL ONARILIR....

 

Yazdan zarar görmüş cildiniz nasıl canlanır?

Güneş. Ter. Kum. Tuz. Yaz eğlencesinin cildiniz üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Sürekli güneşe maruz kalmak erken yaşlanma belirtilerine neden olabilir ve potansiyel UV riskleri oluşturabilir. Güneş hasar kontrolü zamanı! Güneşte sırılsıklam bir yazdan sonra cildinizin daha genç, tazelenmiş ve canlanmış görünmesine yardımcı olacak kılavuzumuz burada.... 

DÜZENLİ PEELİNGE BAŞLAYIN

DÜZENLİ PEELİNGE BAŞLAYIN

Peeling, ölü deri hücrelerinden kurtulur ve anında, fark edilir bir fark için gözeneklerin tıkanmasına yardımcı olur (sonuç ciddi anlamda tatmin edicidir!). Kuru, ölü cildi süpürerek cildin parlaklığını, berraklığını ve gençliğini artıran taze yeni hücreleri ortaya çıkarır.

Düzensiz cilt tonuyla mücadele edenler, düzenli peelingin yumuşatıcı etkilerini takdir edeceklerdir. Nazik eksfoliasyon zamanla cilt tonunu eşitler (ve güneşten yıpranmış cildin güneşte çok fazla zaman geçirmesine yardımcı olur).

Haftada en fazla 2-3 defa nazikçe peeling uygulayın

Bonus : Eksfoliasyon ayrıca cildinizi daha sonra uyguladığınız ürünleri daha iyi emmeye hazırlar.  

ANTİOKSİDANLARI DAHİL EDİN

ANTİOKSİDANLARI DAHİL EDİN

Sert klorlu su ve dehidrasyon ile birlikte güneş stresi, yorgun, donuk bir cilde (veya daha da kötüsü - yamalı ve hava yıpranmış görünen cilt) neden olabilir.

 Cilt bakım rutininize antioksidanlar eklemek yardımcı olabilir! Sadece donuk görünen cildi aydınlatıp canlandırmakla kalmaz, aynı zamanda cilt hücrelerini serbest radikallerden korur ve UV ışınlarının korunmasına yardımcı olur.

Cilt bakım ürünlerinde aranacak en iyi antioksidanlar A, C, E vitaminleri ve yeşil çaydır .

YOĞUN NEM TERAPİSİ UYGULAYIN

YOĞUN NEM TERAPİSİ UYGULAYIN

Genel cilt sağlığının temeli hidrasyondur. Doğru hidrasyon aslında cilt hücrelerinizdeki su miktarını artırarak pürüzsüz, esnek ve sağlıklı bir cilt elde etmenizi sağlar.

Cildin dış katmanları çoğunlukla ölü deri hücrelerinden oluştuğundan, cildi nemlendirmenin ve bu hücreleri nemli tutmanın en iyi yolu dış nemlendirmedir. Nemi yenilemek için su moleküllerini cilde bağlayarak çalışan hyaluronik asit içeren ürünleri arayın .

Bu geliştirilmiş nemlendirme cildin dış katmanlarını canlandırır, böylece daha yumuşak ve pürüzsüz görünür ve hissedilir. Hyaluronik asit ayrıca cildi serbest radikal hasarlarından ve diğer çevresel stres faktörlerinden korumaya yardımcı olan antioksidan özelliklere sahiptir.

Yaz cildinizin yeniden canlanmasını geliştirmek için mükemmel nemlendirici bileşen!

İpucu : Klor suyu vücuttan çektiğinden, özellikle havuz günlerinde nemlendirmek ve zengin bir nemlendirici uygulamak önemlidir.

İÇERDEN DESTEKLEYİN

İÇERDEN DESTEKLEYİN

Yeterince su içmiyorsanız, dünyadaki tüm nemlendiriciler bir fark yaratmaz! Vücudunuzu uygun şekilde nemlendirmek için bilinçli bir çaba sarf etmek bir zorunluluktur. (Taze, sağlıklı, nemli) cildiniz size teşekkür edecek!

Gıda söz konusu olduğunda, araştırmalar iyi beslenme ile cilt sağlığı arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir .

Bu, doğru beslenmenin yaz belirtileriyle içten dışa savaşmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir. Peki parlak, güzel bir cilt için en iyi besinler nelerdir?

Avokado , cilt için harika olan sağlıklı yağlar, vitaminler ve minerallerle doludur. Araştırmalar ayrıca avokadonun cildi güneş hasarına karşı korumaya yardımcı olabileceğini göstermiştir .

Kuruyemişler ve tohumlar , vücudun güneşte çok fazla zaman harcamakla başa çıkmasına doğal olarak yardımcı olan omega-3 yağ asitleri ile doludur .

Balık ve yumurta da bu sağlıklı, cildi seven yağın harika kaynaklarıdır. Çalışmalar, omega-3'lerin doğal olarak anti-inflamatuar olduğunu ve güneş yanığının zararlı etkilerini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir

Vücudumuz, beta karoteni güneşten zarar görmüş cilt hücrelerini daha sağlıklı bir yola sokmak için çok önemli olan A vitaminine dönüştürür. Bu besleyici içeriğin doğal bir şekilde desteklenmesi için havuç, tatlı patates ve kavun gibi yiyeceklere bakın. Beta karoten ayrıca cildin doğal olarak parlayan bir cilt için gerekli olan pH dengesinin korunmasına da yardımcı olur.

Yapraklı yeşillikler (ıspanak, lahana, brokoli, Çin lahanası ve marul gibi) buruşmaya, güneş hasarına ve hatta cilt kanserine karşı koruma sağladığı bulunan güçlü antioksidanlar olan bitkisel besinler açısından zengindir .

Güneş hasarını tersine çevirmek söz konusu olduğunda, C Vitamini en üst düzeyde yumruk atıyor. Şimdiye kadarki en sağlıklı ışıltınız için kolajen üretimini korur, yatıştırır ve artırmaya yardımcı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d