Çay demlerken herkesin yaptığı hata! Meğer kansere davetiye çıkarıyormuş
Çay Türk mutfağının geleneksel bir lezzeti. Bitki çayları her ne kadar daha faydalı olsa da siyah çay daha fazla tüketiliyor. Ancak yanlış şekilde demlenen çay bazı sağlık problemlerine yol açabiliyor.
ÇAY DEMLERKEN BİLMENİZ GEREKENLER
Demlediğiniz çayın acı olmaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı sakın ocakta bekletmeyin. Ocakta beklettiğiniz çay kısa sürede acıyacaktır. Bu yüzden çayı demledikten sonra mutlaka ocak üzerinden alın. Aksi takdirde içeceğiniz bu çay mide kanseri başta olmak üzere gastrit ve ülser gibi sorunlara yol açabilir. Bunu elbette düzenli olarak tekrar edenlerde olacaktır.
ÇAYI YÜKSEK ISIYA SAKIN MARUZ BIRAKMAYIN
Bir başka bilmeniz gereken uyarı ise çayı kesinlikle yüksek ısıya maruz bırakmamanızdır. Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay sağlığınız için büyük sorunlara yol açabilir. İçilen bu çay ilerleyen zamanlarda yemek borusu kanseri gibi sorunlara yol açabilir .
Kafe ve çay ocakları gibi yerlerde içtiğiniz çayların yüksek ısıya maruz kalıp kalmadığını anlamak istiyorsanız eğer çay acımaya yüz tutmuş ve fazla buruk bir tat bırakıyorsa o çayı içmeyin çünkü zararlıdır.
ÇAYI MUTLAKA KAYNAMAMIŞ SU İLE DEMLEYİN
Sol Meydan'ın derlemesine göre çayı mutlaka kaynamamış su ile demlemek gerekiyor. Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bazı bakterilerin oluşmasına neden olabilir. Çayın acıması da işte bu yüzden oluşmaktadır.
Çay demlerken yapılan bir başka hata ise Akşam gazetesi tarafından paylaşılmış. Buna göre henüz çay sucu daha sıcakken üst demliğe çay konulması. Bu hata nedeniyle çay rutubetlenir ve daha yeni demlenmiş olmasına rağmen bayatlamış olur..
Çayla ilgili uyarılarımız bu şekildedir. Sizlerde bilgileri arkadaşlarınızla paylaşıp onların yararlanmasını sağlayın
Yorumlar
Yorum Gönder