Ana içeriğe atla

Çay demlerken bilmeniz gerekenler

 

Çay demlerken herkesin yaptığı hata! Meğer kansere davetiye çıkarıyormuş

Çay Türk mutfağının en sevilen içeceğidir. Faydası da çok fazladır. Ancak çay demlerken bilmeniz gereken bazı kurallar var..

Çay Türk mutfağının geleneksel bir lezzeti. Bitki çayları her ne kadar daha faydalı olsa da siyah çay daha fazla tüketiliyor. Ancak yanlış şekilde demlenen çay bazı sağlık problemlerine yol açabiliyor.

ÇAY DEMLERKEN BİLMENİZ GEREKENLER

Demlediğiniz çayın acı olmaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı sakın ocakta bekletmeyin. Ocakta beklettiğiniz çay kısa sürede acıyacaktır. Bu yüzden çayı demledikten sonra mutlaka ocak üzerinden alın. Aksi takdirde içeceğiniz bu çay mide kanseri başta olmak üzere gastrit ve ülser gibi sorunlara yol açabilir. Bunu elbette düzenli olarak tekrar edenlerde olacaktır.

ÇAYI YÜKSEK ISIYA SAKIN MARUZ BIRAKMAYIN

Bir başka bilmeniz gereken uyarı ise çayı kesinlikle yüksek ısıya maruz bırakmamanızdır. Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay sağlığınız için büyük sorunlara yol açabilir. İçilen bu çay ilerleyen zamanlarda yemek borusu kanseri gibi sorunlara yol açabilir .

Kafe ve çay ocakları gibi yerlerde içtiğiniz çayların yüksek ısıya maruz kalıp kalmadığını anlamak istiyorsanız eğer çay acımaya yüz tutmuş ve fazla buruk bir tat bırakıyorsa o çayı içmeyin çünkü zararlıdır.


ÇAYI MUTLAKA KAYNAMAMIŞ SU İLE DEMLEYİN

Sol Meydan'ın derlemesine göre çayı mutlaka kaynamamış su ile demlemek gerekiyor. Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bazı bakterilerin oluşmasına neden olabilir. Çayın acıması da işte bu yüzden oluşmaktadır.

Çay demlerken yapılan bir başka hata ise Akşam gazetesi tarafından paylaşılmış. Buna göre henüz çay sucu daha sıcakken üst demliğe çay konulması. Bu hata nedeniyle çay rutubetlenir ve daha yeni demlenmiş olmasına rağmen bayatlamış olur..

Çayla ilgili uyarılarımız bu şekildedir. Sizlerde bilgileri arkadaşlarınızla paylaşıp onların yararlanmasını sağlayın


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.