Ana içeriğe atla

YÜZ MASAJI NASIL YAPILIR....

 

Yüz masajı nasıl yapılmalı? Yüz masajının faydaları ve etkileri

Yüz masajı ile hem rahatlayın, hem de cildinizi besleyin. Yüz yogası ve yüz egzersizlerinden sonra yüz masajı da faydaları etkileriyle dikkat çekiyor. Peki, yüz masajı nasıl yapılır? Yüz masajı yaparken nelere dikkat edilmeli? Yüz masajı ile alakalı merak ettikleriniz için adım adım rehber... 

YÜZ MASAJI

YÜZ MASAJI

Yüz masajı, ciltteki kan dolaşımını hızlandıracak ve kas hareketlerini rahatlatacak ve geliştirecek şekilde yüz, boyun ve omuzlardaki baskı noktalarını uyararak, profesyonel bir uygulayıcı ile veya kendi başınıza yapabileceğiniz bir tekniktir. 

Yüz masajı için; losyonlar, yağlar veya temizleyici balzamların yanı sıra yüz silindiri veya düz gua sha aleti kullanabilir. 

YÜZ MASAJI İŞE YARIYOR MU

YÜZ MASAJI İŞE YARIYOR MU?

En çok merak edilen konulardan biri olarak, yüz masajı cildinize gerçekten fayda sağlar mı? Yüz masajı işe yarıyor mu? Güzel haber şu ki, evet.

Araştırmalar, düzenli uygulanan iyi bir cilt masajının cildinizin daha dinç ve sağlıklı görünmesine destek olduğunu onaylıyor.  

Yüz masajı, yüzdeki dolaşımı iyileştiriyor, kasları rahatlatıyor. Düzenli uygulamada bu, kasları uyararak yüz dokusunun sıkılaşmasına yardımcı olur, ince çizgileri yumuşatır ve lenf akışına yardımcı olur. Cildin daha parlak ve dolgun görünmesini destekler.

YÜZ MASAJI, YÜZ EGZERSİZİ VE YÜZ YOGASI

YÜZ MASAJI, YÜZ EGZERSİZİ VE YÜZ YOGASI

Yüz masajı, cildin üst tabakasına elle ya da yüz masaj aletleriyle yapılan küçük uyarıları içerir. 

Yüz yogası ve yüz egzersizleri ise yüz kaslarını çalıştırmaya odaklıdır. 

Bilim düzenli uygulamada hepsinin işe yaradığını ve daha genç görünmenize destek olduğunu gösteriyor. 

Yüz egzersizi ya da yüz yogası ile başladığınız hareketleri, yüz masajıyla bitirerek cildinize yoğun bir bakım sağlayabilirsiniz. 

YÜZ MASAJI FAYDALARI

YÜZ MASAJI FAYDALARI

Yüz masajı faydaları ile cildinizin vazgeçilmezi olabilir ancak zor olan onun doğru ve düzenli şekilde uygulanmasıdır. 1-2 hafta yapıp etkisini fark edemediğiniz için bırakacağınız bir yüz masaj rutini pek anlamlı olmayacaktır. 

2018'de yapılan küçük bir araştırmaya göre , masaj silindiri ile 5 dakikalık yüz bakımı yaptıran kişilerde masajdan sonra en az 10 dakika boyunca bölgeye kan akışı arttı. 5 haftalık masajdan sonra, ısıya kan akışının tepkisi önemli ölçüde iyileşti.

Düzenli olarak uzun süre yüz masajı yaparsanız ne olur? 

  • Cildiniz ışıldamaya başlar ve sarkıkların gözle görülür şekilde azaldığını fark edersiniz. 
  • Kasları uyararak yüz dokusunun sıkılaşmasını sağlar.
  • Yüz masajının faydalarından biri, cildin genel görünümünü iyileştirme yeteneğidir.
  • Yüz masajı, cildin elastikiyetini artırır ve sarkıkların azalmasına destek olur. 
  • Cildi masaj yoluyla uyarmak kan dolaşımını artırmaya ve akne görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Kan dolaşımını artırdığı için kısa zaman da cildiniz parlak, ışıltılı bir görünüm kazanır. 
  • Yüz masajı silindiri kullanmak, cilt kan akışı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve bu da cildin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.
  • Yüz masajları, gevşemeyi ve cilt sağlığını geliştirirken gerginliğin giderilmesine yardımcı olabilir.
  • İyileşme sürecinde olan bir yüz iziniz varsa, masaj çok faydalı olabilir. Yara dokusuna ve çevresindeki bölgelere masaj yapmak kan akışını artırmaya, yakındaki dokuları gevşetmeye ve şişlikleri düzleştirmeye yardımcı olabilir.
YÜZ MASAJI NASIL YAPILMALI

YÜZ MASAJI NASIL YAPILMALI?

Yüz masajının etkili olabilmesi için düzenli uygulamanız gerektiğini ve sonuçları görmek için sabırlı olmanı gerektiğini bilmelisiniz. 

Bunu karın kası yapmak gibi düşünün, cildinizin şekillenmesi için zamana ihtiyacı var. 

Farklı yüz masajı teknikleri vardır.

Lenfatik drenaj, Refleksoloji, Shiatsu, gua sha... Farklı yüz masajı teknikleri var. Daha etkili bir masaj için teknikler konusunda araştırma yaparak size en iyi gelecek olanı öğrenebilirsiniz. 

 Yüz masajı nasıl yapılmalı? 

  • Haftada 3-4 defa uygulayabilirsiniz. 
  • Yüz masajınız için cildinizin ve ellerinizin mutlaka temiz olması gereklidir. 
  • Temel yüz masajı uygulayabilir ya da farklı yüz masajı tekniklerinden birini öğrenebilirsiniz. 
  • Yüz masajı için gua sha taşlarından ve yüz masaj aletlerinden destek alabilirsiniz. 
  • Yüz masajı uygularken doğal yağlar kullanmak cildinize zarar vermenizi engelleyeceği gibi yoğun beslenme sağlayabilir. 
  • İyi bir yüz masajı sıcak eller, hafif-orta basınç, sürekli temas ile uygulanmalı, akıcı ve pürüzsüz olmalıdır. Parmaklarınız ve elleriniz asla deri üzerinde sürüklenmemeli veya çekilmemelidir - bu kolay olmalıdır.

Temel yüz masajının adım adım nasıl yapılacağına göz atın;

TEMEL YÜZ MASAJI NASIL YAPILIR

TEMEL YÜZ MASAJI NASIL YAPILIR?

  • Parmaklarınızı şakaklarınıza sürmek için dairesel bir hareket kullanın.
  • Çenenizden başlayıp alnınıza doğru hareket ederek yüzünüzün kenarlarına masaj yapmak için avuçlarınızı ve parmak uçlarınızı kullanın. Ardından ellerinizi aşağı doğru kaydırın.
  • Yüzük parmaklarınızı kaş kemiğinize bastırın ve kaydırın. İç köşeden dış köşeye doğru hareket edin. Daha sonra aynı hareketi gözlerinizin altında yapın.
  • Baş parmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak kaşlarınızın dış köşelerinden başlayın. İç köşeye doğru hareket ederken kaşlarınızı nazikçe sıkıştırın.
  • Parmaklarınızı kaşlarınızın ortasına bastırın. Onları saç çizginize doğru kaydırın. Ardından parmaklarınızı şakaklarınıza doğru hareket ettirin.
  • Birkaç saniye boyunca kaşlarınızın arasındaki boşluğa sıkıca bastırın. Ardından saat yönünde ve saat yönünün tersine hareketler yaparken basmaya devam edin.
  • Elmacık kemiklerinizin altına bastırmak için işaret ve orta parmaklarınızı kullanın. Yüzünüzün ortasından başlayın ve şakaklarınıza doğru ilerleyin.
  • Daha güçlü bir etki için parmak boğumlarınızı kullanarak yüzünüze bastırın. Burnunuzdan başlayın ve yanaklarınızdan kulaklarınıza doğru hareket ettirin.
  • Çenenizin ortasını sıkıştırmak için baş parmağınızı ve ilk iki parmağınızı kullanın. Kulaklarınıza doğru hareket ederken cildi sıkıştırın.
  • Parmaklarınızı çenenizin dışından çenenize doğru hareket ettirirken çenenize bastırın.
  • Kulak memelerinizin altındaki alana masaj yapmak için dairesel bir hareket kullanın.
  • Boynunuza bastırmak için serçe parmaklarınızın dışını kullanın, yukarıdan başlayıp aşağı doğru hareket ettirin.
  • Dış kaşınıza doğru kayarak iç kaşınıza sıkıca bastırmak için yüzük parmağınızı kullanın.
  • Yüzünüzün tüm bölgelerine hafifçe dokunmak için parmak uçlarınızı kullanın. Ardından cildin etli bölgelerini nazikçe sıkıştırın.
  • Yüz basınç noktalarına veya sinüs basınç noktalarına akupresür uygulayın .
BÖLGESİNE GÖRE YÜZ MASAJI

BÖLGESİNE GÖRE YÜZ MASAJI

ALIN ÇİZGİSİ İÇİN YÜZ MASAJI

10 parmak ucunu da kaşlarınızın üzerine yerleştirin. Nazikçe ve yavaşça alnınızın üst kısmına ve saç derinize doğru itin. Hangi baskı iyi geliyorsa onu seçersiniz. Bu hareketi beş kez tekrarlayın.

KAŞLARI KALDIRAN YÜZ MASAJI

Başparmağınızı ve işaret parmağınızı iç kenardan kullanarak kaşlarınızı nazikçe sıkıştırın. Parmaklarınızı kaşlarınız boyunca dış kenara doğru hareket ettirirken dört kez sıkıştırın. Bu hareketi beş kez tekrarlayın. (Bu aynı zamanda, baş ağrısının geldiğini hissederseniz, baş ağrısını kesmenin harika bir yoludur.)

GÖZ ÇEVRESİ MASAJI

İşaret ve orta parmaklarınızı kullanarak parmak uçlarınızı şakaklarınıza yerleştirin. Parmaklarınızı göz çevrenizin altına, burnunuzun köprüsüne doğru kaydırmadan önce birkaç saniye hafifçe masaj yapın, ardından yukarı ve kaşınızın üzerine, şakaktaki oval yolu sonlandırın. İletişimi asla kaybetmeyin. Bu hareketi beş kez tekrarlayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.