Ana içeriğe atla

YÜZ MASAJI NASIL YAPILIR....

 

Yüz masajı nasıl yapılmalı? Yüz masajının faydaları ve etkileri

Yüz masajı ile hem rahatlayın, hem de cildinizi besleyin. Yüz yogası ve yüz egzersizlerinden sonra yüz masajı da faydaları etkileriyle dikkat çekiyor. Peki, yüz masajı nasıl yapılır? Yüz masajı yaparken nelere dikkat edilmeli? Yüz masajı ile alakalı merak ettikleriniz için adım adım rehber... 

YÜZ MASAJI

YÜZ MASAJI

Yüz masajı, ciltteki kan dolaşımını hızlandıracak ve kas hareketlerini rahatlatacak ve geliştirecek şekilde yüz, boyun ve omuzlardaki baskı noktalarını uyararak, profesyonel bir uygulayıcı ile veya kendi başınıza yapabileceğiniz bir tekniktir. 

Yüz masajı için; losyonlar, yağlar veya temizleyici balzamların yanı sıra yüz silindiri veya düz gua sha aleti kullanabilir. 

YÜZ MASAJI İŞE YARIYOR MU

YÜZ MASAJI İŞE YARIYOR MU?

En çok merak edilen konulardan biri olarak, yüz masajı cildinize gerçekten fayda sağlar mı? Yüz masajı işe yarıyor mu? Güzel haber şu ki, evet.

Araştırmalar, düzenli uygulanan iyi bir cilt masajının cildinizin daha dinç ve sağlıklı görünmesine destek olduğunu onaylıyor.  

Yüz masajı, yüzdeki dolaşımı iyileştiriyor, kasları rahatlatıyor. Düzenli uygulamada bu, kasları uyararak yüz dokusunun sıkılaşmasına yardımcı olur, ince çizgileri yumuşatır ve lenf akışına yardımcı olur. Cildin daha parlak ve dolgun görünmesini destekler.

YÜZ MASAJI, YÜZ EGZERSİZİ VE YÜZ YOGASI

YÜZ MASAJI, YÜZ EGZERSİZİ VE YÜZ YOGASI

Yüz masajı, cildin üst tabakasına elle ya da yüz masaj aletleriyle yapılan küçük uyarıları içerir. 

Yüz yogası ve yüz egzersizleri ise yüz kaslarını çalıştırmaya odaklıdır. 

Bilim düzenli uygulamada hepsinin işe yaradığını ve daha genç görünmenize destek olduğunu gösteriyor. 

Yüz egzersizi ya da yüz yogası ile başladığınız hareketleri, yüz masajıyla bitirerek cildinize yoğun bir bakım sağlayabilirsiniz. 

YÜZ MASAJI FAYDALARI

YÜZ MASAJI FAYDALARI

Yüz masajı faydaları ile cildinizin vazgeçilmezi olabilir ancak zor olan onun doğru ve düzenli şekilde uygulanmasıdır. 1-2 hafta yapıp etkisini fark edemediğiniz için bırakacağınız bir yüz masaj rutini pek anlamlı olmayacaktır. 

2018'de yapılan küçük bir araştırmaya göre , masaj silindiri ile 5 dakikalık yüz bakımı yaptıran kişilerde masajdan sonra en az 10 dakika boyunca bölgeye kan akışı arttı. 5 haftalık masajdan sonra, ısıya kan akışının tepkisi önemli ölçüde iyileşti.

Düzenli olarak uzun süre yüz masajı yaparsanız ne olur? 

  • Cildiniz ışıldamaya başlar ve sarkıkların gözle görülür şekilde azaldığını fark edersiniz. 
  • Kasları uyararak yüz dokusunun sıkılaşmasını sağlar.
  • Yüz masajının faydalarından biri, cildin genel görünümünü iyileştirme yeteneğidir.
  • Yüz masajı, cildin elastikiyetini artırır ve sarkıkların azalmasına destek olur. 
  • Cildi masaj yoluyla uyarmak kan dolaşımını artırmaya ve akne görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Kan dolaşımını artırdığı için kısa zaman da cildiniz parlak, ışıltılı bir görünüm kazanır. 
  • Yüz masajı silindiri kullanmak, cilt kan akışı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve bu da cildin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.
  • Yüz masajları, gevşemeyi ve cilt sağlığını geliştirirken gerginliğin giderilmesine yardımcı olabilir.
  • İyileşme sürecinde olan bir yüz iziniz varsa, masaj çok faydalı olabilir. Yara dokusuna ve çevresindeki bölgelere masaj yapmak kan akışını artırmaya, yakındaki dokuları gevşetmeye ve şişlikleri düzleştirmeye yardımcı olabilir.
YÜZ MASAJI NASIL YAPILMALI

YÜZ MASAJI NASIL YAPILMALI?

Yüz masajının etkili olabilmesi için düzenli uygulamanız gerektiğini ve sonuçları görmek için sabırlı olmanı gerektiğini bilmelisiniz. 

Bunu karın kası yapmak gibi düşünün, cildinizin şekillenmesi için zamana ihtiyacı var. 

Farklı yüz masajı teknikleri vardır.

Lenfatik drenaj, Refleksoloji, Shiatsu, gua sha... Farklı yüz masajı teknikleri var. Daha etkili bir masaj için teknikler konusunda araştırma yaparak size en iyi gelecek olanı öğrenebilirsiniz. 

 Yüz masajı nasıl yapılmalı? 

  • Haftada 3-4 defa uygulayabilirsiniz. 
  • Yüz masajınız için cildinizin ve ellerinizin mutlaka temiz olması gereklidir. 
  • Temel yüz masajı uygulayabilir ya da farklı yüz masajı tekniklerinden birini öğrenebilirsiniz. 
  • Yüz masajı için gua sha taşlarından ve yüz masaj aletlerinden destek alabilirsiniz. 
  • Yüz masajı uygularken doğal yağlar kullanmak cildinize zarar vermenizi engelleyeceği gibi yoğun beslenme sağlayabilir. 
  • İyi bir yüz masajı sıcak eller, hafif-orta basınç, sürekli temas ile uygulanmalı, akıcı ve pürüzsüz olmalıdır. Parmaklarınız ve elleriniz asla deri üzerinde sürüklenmemeli veya çekilmemelidir - bu kolay olmalıdır.

Temel yüz masajının adım adım nasıl yapılacağına göz atın;

TEMEL YÜZ MASAJI NASIL YAPILIR

TEMEL YÜZ MASAJI NASIL YAPILIR?

  • Parmaklarınızı şakaklarınıza sürmek için dairesel bir hareket kullanın.
  • Çenenizden başlayıp alnınıza doğru hareket ederek yüzünüzün kenarlarına masaj yapmak için avuçlarınızı ve parmak uçlarınızı kullanın. Ardından ellerinizi aşağı doğru kaydırın.
  • Yüzük parmaklarınızı kaş kemiğinize bastırın ve kaydırın. İç köşeden dış köşeye doğru hareket edin. Daha sonra aynı hareketi gözlerinizin altında yapın.
  • Baş parmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak kaşlarınızın dış köşelerinden başlayın. İç köşeye doğru hareket ederken kaşlarınızı nazikçe sıkıştırın.
  • Parmaklarınızı kaşlarınızın ortasına bastırın. Onları saç çizginize doğru kaydırın. Ardından parmaklarınızı şakaklarınıza doğru hareket ettirin.
  • Birkaç saniye boyunca kaşlarınızın arasındaki boşluğa sıkıca bastırın. Ardından saat yönünde ve saat yönünün tersine hareketler yaparken basmaya devam edin.
  • Elmacık kemiklerinizin altına bastırmak için işaret ve orta parmaklarınızı kullanın. Yüzünüzün ortasından başlayın ve şakaklarınıza doğru ilerleyin.
  • Daha güçlü bir etki için parmak boğumlarınızı kullanarak yüzünüze bastırın. Burnunuzdan başlayın ve yanaklarınızdan kulaklarınıza doğru hareket ettirin.
  • Çenenizin ortasını sıkıştırmak için baş parmağınızı ve ilk iki parmağınızı kullanın. Kulaklarınıza doğru hareket ederken cildi sıkıştırın.
  • Parmaklarınızı çenenizin dışından çenenize doğru hareket ettirirken çenenize bastırın.
  • Kulak memelerinizin altındaki alana masaj yapmak için dairesel bir hareket kullanın.
  • Boynunuza bastırmak için serçe parmaklarınızın dışını kullanın, yukarıdan başlayıp aşağı doğru hareket ettirin.
  • Dış kaşınıza doğru kayarak iç kaşınıza sıkıca bastırmak için yüzük parmağınızı kullanın.
  • Yüzünüzün tüm bölgelerine hafifçe dokunmak için parmak uçlarınızı kullanın. Ardından cildin etli bölgelerini nazikçe sıkıştırın.
  • Yüz basınç noktalarına veya sinüs basınç noktalarına akupresür uygulayın .
BÖLGESİNE GÖRE YÜZ MASAJI

BÖLGESİNE GÖRE YÜZ MASAJI

ALIN ÇİZGİSİ İÇİN YÜZ MASAJI

10 parmak ucunu da kaşlarınızın üzerine yerleştirin. Nazikçe ve yavaşça alnınızın üst kısmına ve saç derinize doğru itin. Hangi baskı iyi geliyorsa onu seçersiniz. Bu hareketi beş kez tekrarlayın.

KAŞLARI KALDIRAN YÜZ MASAJI

Başparmağınızı ve işaret parmağınızı iç kenardan kullanarak kaşlarınızı nazikçe sıkıştırın. Parmaklarınızı kaşlarınız boyunca dış kenara doğru hareket ettirirken dört kez sıkıştırın. Bu hareketi beş kez tekrarlayın. (Bu aynı zamanda, baş ağrısının geldiğini hissederseniz, baş ağrısını kesmenin harika bir yoludur.)

GÖZ ÇEVRESİ MASAJI

İşaret ve orta parmaklarınızı kullanarak parmak uçlarınızı şakaklarınıza yerleştirin. Parmaklarınızı göz çevrenizin altına, burnunuzun köprüsüne doğru kaydırmadan önce birkaç saniye hafifçe masaj yapın, ardından yukarı ve kaşınızın üzerine, şakaktaki oval yolu sonlandırın. İletişimi asla kaybetmeyin. Bu hareketi beş kez tekrarlayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d