Ana içeriğe atla

40 YAŞINDAN BÜYÜKSENİZ YEMEMENİZ GEREKEN 10 BESİN....

 

40 Yaşından Büyükseniz Yememeniz Gereken 10 Besin! İşte Yetişkinler İçin Zararlı Olan O Yiyecekler

Dünyada pek çok takipçinin sahip olduğu sözde Akdeniz diyetiydi. Taze sebzelerin ve kaliteli ürünlerin bol olduğu bir ülkede yaşadığımız için çok şanslıyız, Ancak aceleci toplum, muhteşem diyetimizi giderek daha fazla unutturuyor ve sağlığa çok zararlı kimyasal katkı maddeleri, bileşenlerle doldurulmuş, önceden hazırlanmış ve ultra işlenmiş ürünleri tüketmemize neden oldu. Sağlığınızı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken o besinler.

MARGARİN

Margarinin tereyağından daha sağlıklı olduğuna dair yanlış bir inancımız var, ancak hiçbir şey gerçeklerden daha uzak olamaz. Her ikisi de sağlığınıza eşit derecede zararlıdır. Bileşiminin neredeyse tamamının trans yağlarda, yani bizi kolesterol yapan doymamış yağlarda ve bununla birlikte kardiyovasküler problemlerde bulunduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca çok fazla tuz içerdiği için hipertansiyon riskini artırır. Her gün tüketilmemesi gereken bir besindir.

haberici1.jpg

ASİTLİ İÇECEKLER

Çoğu zaman bir cafede oturuyoruz ve hiç düşünmeden Coca Cola sipariş ediyoruz. Bu tür içeceklerin tüketimi öyle bir şekilde yayıldı ki, günde birkaç kez içemeyen tamamen bağımlı insanlar var. Bunun nedeni alkolsüz içeceklerin bağımlılık yapması, bileşimlerinin sizi onlara bağımlı hale getirmesi ve bunun sebebi ise şekerdir. Bu içecekler, herhangi bir besin katkısı olmaksızın su, şeker ve gazdan başka bir şey değildir. Çok şişmanlatıcıdırlar ve diyabet sorunlarına neden olabilirler.

BEYAZ EKMEK

Eskiden ekmek şimdiki gibi değil. Mesele ekmeğin kendi içinde kötü olması değil, artık onu doğal olarak yapmamaları. Eskiden doğal kaliteli ürünlerle yapılırdı ve dengeli beslenmede ekmek eksik olmazdı. Bugün ekmek, çok düşük kaliteli rafine unlar, şekerler, çok miktarda tuz ile yapılmaktadır. Şehrinizde geleneksel bir fırın biliyorsanız, oradan satın alsanız sizin için daha iyi olacaktır.

MEYVE SULARI

Yaşadığımız koşturmaca bir kez daha sağlığımıza ciddi anlamda zarar veriyor. Bu şişelenmiş meyve sularında neredeyse hiç meyve yok, eğer etikete bakarsanız kendiniz göreceksiniz. Bunun yerine, birçok kimyasal katkı maddesi ve çok miktarda şeker ilavesi var, meyvenin kendisi tatlı olduğu için hiçbir şeye gerek yok. Orantısız şeker tüketimi diyabet gibi sorunlar yaratabilir. Bu tür ultra işlenmiş ürünleri tüketmemek ve meyveyi kendiniz sıkmak en iyisidir.

haberici.jpg

TAZE TON BALIĞI

Olağanüstü lezzet ve çok iyi kaliteye sahip bir ürün olmasına rağmen, taze orkinos tüketiminin alışkanlık haline getirilmesi tavsiye edilmiyor ve nedenini açıklayalım. Ton balığı, denizde beslenirken yaşamı boyunca yüksek miktarda cıva tüketir. Bu cıva vücutta sonsuza kadar kalır ve orkinos ne kadar büyükse o kadar fazla cıva olur. Bu, ciddi sorunlara neden olabilen güçlü bir nörotoksin olduğu için insan sağlığına son derece zararlıdır. Konserve ton balığı, taze ton balığı kadar cıva içermez.

ULTRA İŞLENMİŞ BAL

Marketlerde gördüğümüz bal tüketime uygun değil. Pek çok pastörizasyon işlemine tabi tutulur ve neredeyse tüm faydalı besinlerini kaybeder ve balın zaten kendi doğal şekeri varken rafine şeker eklenir. İyi bal doğaldır, katkı maddesi içermez ve pastörizasyon işlemleri yoktur. İyi bir antioksidandır ve savunmamızı güçlendirir.

ENERJİ İÇECEKLERİ

Düzenli olarak tüketilen bu içecekler hipertansiyon, diyabet ve hatta kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunun nedeni büyük miktarda şekerin yanı sıra taurin ve kafein gibi uyarıcı maddeler içermeleridir. Bu tür içecekler midemiz ve sağlığımız için molotof kokteyli gibidir. Ne pahasına olursa olsun onlardan kaçınmak en iyisidir ve yorgun hissediyorsanız, bir çay veya sade kahve için.

ŞEKERLİ TAHILLAR

Çocukluğumuzdan beri bu tahılları kahvaltıda yemeye alışkınız. Bu tahıllar yapay renklendirme işlemlerine tabi tutuluyor ve hepsinden kötüsü, neredeyse hepsi şeker. Şeker sayısız sağlık komplikasyonu üretir ve tüketimini mümkün olduğunca azaltmalıyız. Günümüzde şeker ilavesiz çok daha sağlıklı pek çok tahıl çeşidi var.

TUZ

Hayattaki hiçbir şeyde aşırılıklar iyi değildir. Dolayısıyla tuz vücudumuzun bazı fonksiyonları için gerekli bir mineraldir ancak fazla tüketilmesi ciddi bir sorundur. Hipertansiyona ve damar sorunlarına, sıvı tutulmasına vb. neden olabilir. İdeal olan çok az tuz tüketmektir ve uzmanlar günlük maksimum miktarın 5 gramı geçemeyeceğini söylüyor. Ayrıca az tuz almaya alıştığımızda yemeklerin tadı çok daha güzel oluyor.

GÜNLÜK

Süt ürünleri arasında sağlığa yararlı olmayan sayısız ürünümüz var, tereyağı, krema, peynir, mayonez, yoğurt vb . Ara sıra tüketilmesi tavsiye edilir ve bunun nedeni kolestrolü yükselten çok fazla doymamış yağ içermesidir. obezite ve kardiyovasküler problemler. Ek olarak, genellikle şeker ekledikleri için etiketlere yakından bakmalısınız. Ayrıca süt ürünleri çok iyi sindirilmez ve mukoza zarının iltihaplanmasına neden olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.