Ana içeriğe atla

40 YAŞINDAN BÜYÜKSENİZ YEMEMENİZ GEREKEN 10 BESİN....

 

40 Yaşından Büyükseniz Yememeniz Gereken 10 Besin! İşte Yetişkinler İçin Zararlı Olan O Yiyecekler

Dünyada pek çok takipçinin sahip olduğu sözde Akdeniz diyetiydi. Taze sebzelerin ve kaliteli ürünlerin bol olduğu bir ülkede yaşadığımız için çok şanslıyız, Ancak aceleci toplum, muhteşem diyetimizi giderek daha fazla unutturuyor ve sağlığa çok zararlı kimyasal katkı maddeleri, bileşenlerle doldurulmuş, önceden hazırlanmış ve ultra işlenmiş ürünleri tüketmemize neden oldu. Sağlığınızı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken o besinler.

MARGARİN

Margarinin tereyağından daha sağlıklı olduğuna dair yanlış bir inancımız var, ancak hiçbir şey gerçeklerden daha uzak olamaz. Her ikisi de sağlığınıza eşit derecede zararlıdır. Bileşiminin neredeyse tamamının trans yağlarda, yani bizi kolesterol yapan doymamış yağlarda ve bununla birlikte kardiyovasküler problemlerde bulunduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca çok fazla tuz içerdiği için hipertansiyon riskini artırır. Her gün tüketilmemesi gereken bir besindir.

haberici1.jpg

ASİTLİ İÇECEKLER

Çoğu zaman bir cafede oturuyoruz ve hiç düşünmeden Coca Cola sipariş ediyoruz. Bu tür içeceklerin tüketimi öyle bir şekilde yayıldı ki, günde birkaç kez içemeyen tamamen bağımlı insanlar var. Bunun nedeni alkolsüz içeceklerin bağımlılık yapması, bileşimlerinin sizi onlara bağımlı hale getirmesi ve bunun sebebi ise şekerdir. Bu içecekler, herhangi bir besin katkısı olmaksızın su, şeker ve gazdan başka bir şey değildir. Çok şişmanlatıcıdırlar ve diyabet sorunlarına neden olabilirler.

BEYAZ EKMEK

Eskiden ekmek şimdiki gibi değil. Mesele ekmeğin kendi içinde kötü olması değil, artık onu doğal olarak yapmamaları. Eskiden doğal kaliteli ürünlerle yapılırdı ve dengeli beslenmede ekmek eksik olmazdı. Bugün ekmek, çok düşük kaliteli rafine unlar, şekerler, çok miktarda tuz ile yapılmaktadır. Şehrinizde geleneksel bir fırın biliyorsanız, oradan satın alsanız sizin için daha iyi olacaktır.

MEYVE SULARI

Yaşadığımız koşturmaca bir kez daha sağlığımıza ciddi anlamda zarar veriyor. Bu şişelenmiş meyve sularında neredeyse hiç meyve yok, eğer etikete bakarsanız kendiniz göreceksiniz. Bunun yerine, birçok kimyasal katkı maddesi ve çok miktarda şeker ilavesi var, meyvenin kendisi tatlı olduğu için hiçbir şeye gerek yok. Orantısız şeker tüketimi diyabet gibi sorunlar yaratabilir. Bu tür ultra işlenmiş ürünleri tüketmemek ve meyveyi kendiniz sıkmak en iyisidir.

haberici.jpg

TAZE TON BALIĞI

Olağanüstü lezzet ve çok iyi kaliteye sahip bir ürün olmasına rağmen, taze orkinos tüketiminin alışkanlık haline getirilmesi tavsiye edilmiyor ve nedenini açıklayalım. Ton balığı, denizde beslenirken yaşamı boyunca yüksek miktarda cıva tüketir. Bu cıva vücutta sonsuza kadar kalır ve orkinos ne kadar büyükse o kadar fazla cıva olur. Bu, ciddi sorunlara neden olabilen güçlü bir nörotoksin olduğu için insan sağlığına son derece zararlıdır. Konserve ton balığı, taze ton balığı kadar cıva içermez.

ULTRA İŞLENMİŞ BAL

Marketlerde gördüğümüz bal tüketime uygun değil. Pek çok pastörizasyon işlemine tabi tutulur ve neredeyse tüm faydalı besinlerini kaybeder ve balın zaten kendi doğal şekeri varken rafine şeker eklenir. İyi bal doğaldır, katkı maddesi içermez ve pastörizasyon işlemleri yoktur. İyi bir antioksidandır ve savunmamızı güçlendirir.

ENERJİ İÇECEKLERİ

Düzenli olarak tüketilen bu içecekler hipertansiyon, diyabet ve hatta kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunun nedeni büyük miktarda şekerin yanı sıra taurin ve kafein gibi uyarıcı maddeler içermeleridir. Bu tür içecekler midemiz ve sağlığımız için molotof kokteyli gibidir. Ne pahasına olursa olsun onlardan kaçınmak en iyisidir ve yorgun hissediyorsanız, bir çay veya sade kahve için.

ŞEKERLİ TAHILLAR

Çocukluğumuzdan beri bu tahılları kahvaltıda yemeye alışkınız. Bu tahıllar yapay renklendirme işlemlerine tabi tutuluyor ve hepsinden kötüsü, neredeyse hepsi şeker. Şeker sayısız sağlık komplikasyonu üretir ve tüketimini mümkün olduğunca azaltmalıyız. Günümüzde şeker ilavesiz çok daha sağlıklı pek çok tahıl çeşidi var.

TUZ

Hayattaki hiçbir şeyde aşırılıklar iyi değildir. Dolayısıyla tuz vücudumuzun bazı fonksiyonları için gerekli bir mineraldir ancak fazla tüketilmesi ciddi bir sorundur. Hipertansiyona ve damar sorunlarına, sıvı tutulmasına vb. neden olabilir. İdeal olan çok az tuz tüketmektir ve uzmanlar günlük maksimum miktarın 5 gramı geçemeyeceğini söylüyor. Ayrıca az tuz almaya alıştığımızda yemeklerin tadı çok daha güzel oluyor.

GÜNLÜK

Süt ürünleri arasında sağlığa yararlı olmayan sayısız ürünümüz var, tereyağı, krema, peynir, mayonez, yoğurt vb . Ara sıra tüketilmesi tavsiye edilir ve bunun nedeni kolestrolü yükselten çok fazla doymamış yağ içermesidir. obezite ve kardiyovasküler problemler. Ek olarak, genellikle şeker ekledikleri için etiketlere yakından bakmalısınız. Ayrıca süt ürünleri çok iyi sindirilmez ve mukoza zarının iltihaplanmasına neden olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d