Ana içeriğe atla

DAHA GENÇ BİR CİLT İÇİN NE YAPMALI...

 

Daha genç bir cilt için 21 gün boyunca bunları tüketin

Daha genç bir cilde sahip olmak için kırışıklık karşıtı kremlerden ve serumlardan çok daha fazlasına ihtiyacınız var; o da iyi bir beslenme! Kremler ancak cildinizin üst katmanlarına ulaşır. Cildinizi asıl parlatacak şey ise onu içten beslemektir. Ciltte harikalar yaratan bazı besin değerlerinden düzenli olarak tüketerek cildinizin sadece 21 günde olduğundan çok daha parlak ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz.

YABAN MERSİNİ

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, kızılcık, böğürtlen çilek gibi kırmızı orman meyveler yüksek antioksidan ve vitamin içeriği sayesinde cildinizi hızla iyileştirmek için içerden çalışır. 

Özellikle yaban mersini, cilt yapısını güçlendirecek çok sayı da vitamin ve çeşitli antioksidanlardan zengindir. Her gün bir avuç yaban mersini tüketerek cildinizi gençleştirmeye başlayın. 

KAKAO

KAKAO

İsterseniz doğal kakao çekirdeklerini tercih edin, isterseniz yüksek kakao oranına sahip bitter çikolataları. Kakao, cildiniz için hücre yenileyen bir diğer harika besindir. 

21 günlük güzelleşme listenize günlük bir kaç parça kakao eklemeyi unutmayın. Farkı kısa sürede hissetmeye başlayacaksınız. 

SİYAH ÜZÜM

SİYAH ÜZÜM

Cildiniz için gençleştirici bir meyve arıyorsanız o siyah üzüm ve çekirdekleri olacaktır. 

Her gün bi porsiyon siyah üzüm tüketmeye başladığınızda 21 günde kalmadan, cildinizin daha parlak, arınmış ve taze göründüğünü fark edeceksiniz. 

Siyah üzüm, hücre yenilenmesini hızlandırır, hücrelerini serbest radikallerden korur. 

AVOKADO

AVOKADO

Her gün beslenme planınıza yarım avokado ekleyerek kısa sürede cildinizin nem kapasitesini artırabilirsiniz. 

Avokado, cildinizi nemlendiren doğal yağlarla doludur. Ondaki faydalı yağ asitleri avokadoyu tükettikçe cildinizi elastikiyet kazanmasına, güçlenmesine ve parlamasına destek olur. 

MAYDONOZ

MAYDONOZ

Güzelleşmek için her gün maydanoz tüketebilirsiniz. 

Özellikle A, C ve K vitaminleri açısından zengindir.

Bu lezzetli yeşillik, cildiniz için günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamanın en kolay yollarından biridir. 

Ayrıca maydanoz  güçlü bir antioksidandır, yani vücuttaki toksinleri temizler.

FINDIK, CEVİZ, BADEM

FINDIK, CEVİZ, BADEM

Öyle avuç avuç tüketmeye gerek yok, her gün 4-5 tane fındık, ceviz veya badem tüketerek cildinizi gençleştirmeye başlayın. 

Bu kuruyemişler, parlak ve pürüzsüz görünen bir cilde yardımcı olan diğerlerinin yanı sıra bakır, çinko, A, C ve E vitaminleri gibi sağlıklı vitaminler ve minerallerle doludur

Ceviz, çoklu doymamış yağ asitleri, omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir ve iyi bir atıştırma için enerji yoğun kuruyemişlerdendir.

Yüksek düzeyde B vitamini kompleksi cildi nemlendirir ve ince çizgilerin görünümünü azaltır 

Daha ışıltılı doğal bir cilt için bu besinleri her gün ölçülü şekilde tükettiğinizde cildinizdeki farkı hissedeceksiniz

Cildinize bu iyileşme sürecinde destek olmak için;

  • Cildinizi her gün 2 defa temizleyin ve nemlendirin
  • Güneş koruyucu olmadan dışarı çıkmayın
  • Bol bol su tüketin 
  • Ellerinizi yüzünüzden uzak tutun, yüzünüze dokunmamaya çalışın 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d