Ana içeriğe atla

DAHA GENÇ BİR CİLT İÇİN NE YAPMALI...

 

Daha genç bir cilt için 21 gün boyunca bunları tüketin

Daha genç bir cilde sahip olmak için kırışıklık karşıtı kremlerden ve serumlardan çok daha fazlasına ihtiyacınız var; o da iyi bir beslenme! Kremler ancak cildinizin üst katmanlarına ulaşır. Cildinizi asıl parlatacak şey ise onu içten beslemektir. Ciltte harikalar yaratan bazı besin değerlerinden düzenli olarak tüketerek cildinizin sadece 21 günde olduğundan çok daha parlak ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz.

YABAN MERSİNİ

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, kızılcık, böğürtlen çilek gibi kırmızı orman meyveler yüksek antioksidan ve vitamin içeriği sayesinde cildinizi hızla iyileştirmek için içerden çalışır. 

Özellikle yaban mersini, cilt yapısını güçlendirecek çok sayı da vitamin ve çeşitli antioksidanlardan zengindir. Her gün bir avuç yaban mersini tüketerek cildinizi gençleştirmeye başlayın. 

KAKAO

KAKAO

İsterseniz doğal kakao çekirdeklerini tercih edin, isterseniz yüksek kakao oranına sahip bitter çikolataları. Kakao, cildiniz için hücre yenileyen bir diğer harika besindir. 

21 günlük güzelleşme listenize günlük bir kaç parça kakao eklemeyi unutmayın. Farkı kısa sürede hissetmeye başlayacaksınız. 

SİYAH ÜZÜM

SİYAH ÜZÜM

Cildiniz için gençleştirici bir meyve arıyorsanız o siyah üzüm ve çekirdekleri olacaktır. 

Her gün bi porsiyon siyah üzüm tüketmeye başladığınızda 21 günde kalmadan, cildinizin daha parlak, arınmış ve taze göründüğünü fark edeceksiniz. 

Siyah üzüm, hücre yenilenmesini hızlandırır, hücrelerini serbest radikallerden korur. 

AVOKADO

AVOKADO

Her gün beslenme planınıza yarım avokado ekleyerek kısa sürede cildinizin nem kapasitesini artırabilirsiniz. 

Avokado, cildinizi nemlendiren doğal yağlarla doludur. Ondaki faydalı yağ asitleri avokadoyu tükettikçe cildinizi elastikiyet kazanmasına, güçlenmesine ve parlamasına destek olur. 

MAYDONOZ

MAYDONOZ

Güzelleşmek için her gün maydanoz tüketebilirsiniz. 

Özellikle A, C ve K vitaminleri açısından zengindir.

Bu lezzetli yeşillik, cildiniz için günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamanın en kolay yollarından biridir. 

Ayrıca maydanoz  güçlü bir antioksidandır, yani vücuttaki toksinleri temizler.

FINDIK, CEVİZ, BADEM

FINDIK, CEVİZ, BADEM

Öyle avuç avuç tüketmeye gerek yok, her gün 4-5 tane fındık, ceviz veya badem tüketerek cildinizi gençleştirmeye başlayın. 

Bu kuruyemişler, parlak ve pürüzsüz görünen bir cilde yardımcı olan diğerlerinin yanı sıra bakır, çinko, A, C ve E vitaminleri gibi sağlıklı vitaminler ve minerallerle doludur

Ceviz, çoklu doymamış yağ asitleri, omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir ve iyi bir atıştırma için enerji yoğun kuruyemişlerdendir.

Yüksek düzeyde B vitamini kompleksi cildi nemlendirir ve ince çizgilerin görünümünü azaltır 

Daha ışıltılı doğal bir cilt için bu besinleri her gün ölçülü şekilde tükettiğinizde cildinizdeki farkı hissedeceksiniz

Cildinize bu iyileşme sürecinde destek olmak için;

  • Cildinizi her gün 2 defa temizleyin ve nemlendirin
  • Güneş koruyucu olmadan dışarı çıkmayın
  • Bol bol su tüketin 
  • Ellerinizi yüzünüzden uzak tutun, yüzünüze dokunmamaya çalışın 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.