Ana içeriğe atla

PİŞİRME KAĞIDI NERELERDE KULLANILIR.....

 

Pişirme kağıdını fırın dışında kullanabileceğiniz 13 pratik yöntem

Fırında pişen yiyeceklerin birçoğunda kullanılan pişirme kağıdıhem lezzet açısından hem de tepsi temizliği açısından önemli malzemelerden birisi. Peki, pişirme kağıdını sadece fırında değil, pek çok yerde kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte pişirme kağıdıyla yapabileceğiniz 13 pratik bilgi...

14 Eylül 2022 - 10:35
Son Güncelleme: 
Büşra Akkaya
YAZI BOYUTU

Fırın yemekleri için vazgeçilmez malzemelerden biri olan pişirme kağıdını evin her alanında kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Ütü yüzeyini temizlemeden sıkışan fermuarı açmaya kadar pek çok alanda kullanabileceğiniz pişirme kağıdı için işte 13 pratik bilgi!

1. KROM MUSLUKLARI TEMİZLEYİN

Mutfak veya banyonuzda krom musluk kullanıyorsanız pişirme kağıdıyla ovalayarak yepyeni yapabilirsiniz. Yalnız dikkat, musluğun çizilmemesi için fazla bastırmadan temizlemelisiniz.

2. ÜTÜ YÜZEYİNİ TEMİZLEYİN

Ütünün çelik yüzeyinde yapışmış lekeler varsa pişirme kağıdının üzerine bir miktar tuz dökün ve ütüleyin. Ütü yüzeyiniz tertemiz olacak.

3. KESME TAHTASI

Aynı kesme tahtasında hem et hem de sebze doğrayacaksanız, bir ürün için pişirme kağıdı kullanın. Böylece gıdalar birbirine bulaşmayacak.

PİŞİRME KAĞIDINI KULLANABİLECEĞİNİZ FARKLI ALANLAR

PİŞİRME KAĞIDINI KULLANABİLECEĞİNİZ FARKLI ALANLAR

4. EVCİL HAYVANINIZI SAKİNLEŞTİRİN

Evcil hayvanınız hava kötüyken agresifleşiyorsa tüylerindeki statik elektriklenmeyi alıp sakinleştirmek için pişirme kağıdıyla ovun.

5. YER TEMİZLİĞİNDE KULLANIN

Yerleri silerken hiç toz kalmaması ve paspasınızın hemen kirlenmemesi için paspasa pişirme kağıdı dolayın.

6. MUTFAĞINIZI YAĞDAN KORUYUN

Mutfak raflarını, özellikle de mutfak dolaplarının en üstlerini yağ ve tozdan uzak tutmak için pişirme kağıdı koyun. Birkaç ayda bir pişirme kağıdını değiştirmeniz yeterli.

PİŞİRME KAĞIDI İLE DAHA KOLAY EV İŞLERİ

PİŞİRME KAĞIDI İLE DAHA KOLAY EV İŞLERİ

7. SIKIŞMIŞ FERMUARLARI AÇIN

Baş belası sıkışan fermuarları kolayca açmak için öncesinde pişirme kağıdıyla ovalayın.

8. ISLANAN FOTOĞRAFLARI KURTARIN

Islanan bir fotoğrafınız olduğunda üzerini hemen pişirme kağıdı ile kapatıp suyunu alın, su lekesi kalmasını önleyin.

9. MİKRODALGA İÇİNDE KULLANIN

Mikrodalgada yemek ısıtırken etrafa parçaların sıçramaması için koymadan önce yemek tabağının üzerine pişirme kağıdı koyun.

10. MUMLARI SARIN

Mumları pişirme kağıdıyla sararak yandıkça dağılmalarını ve saklarken renklerinin başka eşyalara bulaşmasını engelleyin.

PİŞİRME KAĞIDI İLE EV İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRIN

PİŞİRME KAĞIDI İLE EV İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRIN

11. BAHÇE ARAÇ VE GEREÇLERİNİ KORUYUN

Kürek gibi bahçede kullandığınız araç gereçleri pişirme kağıdıyla kolayca temizleyin, paslanmasını önleyin.

12. MUTFAKTA İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRIN

Pişirme kağıdına konik şekli vererek içine krem şanti ekleyin ve daha sonra uç kısmını kesin. Böylece keklerinizin, kurabiyelerinizin üzerine birbirinden güze şekiller yapabilirsiniz.

13. MUMLARA ŞEKİL VERİN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.