Ana içeriğe atla

BASUR NEDİR NEDEN OLUR...

 

Basur memesi nedir, neden olur ve nasıl geçer?

Basur Memesi Nedir?

Basur memesi, kişinin dışkılama esnasında aşırı zorlama ve ıkınma nedeni ile ortaya çıkmaktadır. Şiddetli ıkınma sonucunda makat kısmında bulunan toplardamarlar dışarı sarkmaktadır. Anal kanalda bulunan iltihaplı dokular olduğu da söylenmektedir. Bu memelerin kan damarları içerdiği de bilinmektedir. Bunların sarkması kişinin hayat kalitesini düşürmekte ve bazı can sıkıcı ağrılar yaşayabilmesine yol açmaktadır. Bundan dolayı da basur memesi nasıl geçerevde basur memesi nasıl iyileşir gibi sorular sıkça merak edilenler arasında yer almaktadır.

Basur Memesi Neden Olur?

Basur, iç hemoroid ve dış hemoroid olarak ikiye ayrılmaktadır. Kişide dış basurun oluşması, iç basura oranla daha az bir ihtimaldir. İçeride oluşmuş olan basurun dışarı çıkması da dış hemoroid olarak adlandırılmaktadır. Dış basur memeleri, fazla ıkınmadan dolayı meydana gelmektedir. Ikınma ile cilt esnemekte ve memeler büyümektedir. İç basur memeleri ise yine ıkınma nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Ancak bunu bazı hayat tarzında yer alan alışkanlıklar da etkilemektedir. Ayrıca farklı evreleri bulunmaktadır ve mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir.

Basur Memesi Nasıl Geçer?

Basur memeleri genelde tedaviye gerek kalmadan kendi kendine geçebilmektedir. Fakat bir haftadan uzun süren belirtiler bulunuyorsa mutlaka doktora görünmek gerekmektedir. Kişinin ağrı ve kaşıntı yaşamasına neden olan bu durum bazı yöntemler ile giderilebilmektedir. Öncelikle kişinin beslenme tarzına çok dikkat etmesi gerekmektedir. Kesinlikle kabız olmamaya çalışmalı ve buna yönelik beslenmelidir. Lifli gıdalar tüketmesi oldukça önemlidir. Bununla birlikte mutlaka egzersiz yapması da gerekmektedir. Çünkü bağırsak hareketleri bu şekilde hızlanmakta ve ıkınma, kabızlık gibi sorunlar yaşanmamaktadır.

Basur Memesi Kaç Günde Geçer?

Ortalama olarak 2 ile 4 hafta içerisinde kendiliğinden küçüldüğü görülebilmektedir. Ancak kişi beslenme tarzını değiştirmezse bu durum uzayabilmektedir. Tüketilen besinlere dikkat edilirse ve lifli gıdaların tüketimine özen gösterilirse süre uzamamaktadır. Ayrıca yürüyüş gibi egzersizlerin yapılması da iyileşme süresini uzatmamaktadır. Ancak aşırı ağrı ve kaşıntı hissedildiğinde mutlaka uzman bir hekime gösterilmesi gerekmektedir. Bu sayede daha doğru bir tedavi yöntemi tercih edilmektedir.

  • BALGAMA İYİ GELEN DOĞAL ÇÖZÜMLER
    BALGAMA İYİ GELEN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Basur Memesine Ne İyi Gelir?

Özellikle lifli gıdaların, zeytinyağlı yemeklerin tüketilmesi gerekmektedir. Bunlar en ön plana çıkan maddelerdir. Çünkü kişinin kabız olmasını engellemekte ve böylelikle ıkınmasına gerek kalmamaktadır. Bu durumda basurun ilerlemesini engellemektedir. Aynı şekilde düzenli yürüyüş yapılması da önem verilmesi gereken noktalar arasında yer almaktadır. Evde basur memesi nasıl geçer sorusu pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu durumun evde iyileşebilmesi tamamen kişinin kendine bakmasına ve beslenmesine önem vermesine bağlıdır.

Şişen Basur Memesine Ne İyi Gelir?

Basur memesi uygulanan yöntemlere rağmen geçmiyorsa ve şişiyorsa bu durumun göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Mutlaka uzman bir hekime başvurulması ve gerekli tedavilerin uygulanması önerilmektedir. Böylelikle daha hızlı bir şekilde iyileşme sağlanabilmekte ve acılı ağrılı durumdan kaçınabilinmektedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.