Ana içeriğe atla

BOĞAZDAKİ GICIK NASIL GEÇER....

 

Boğazdaki gıcık neden olur, nasıl geçer?

Boğazda oluşan gıcıklar, her zaman yaşanabilir. Eğer çözüm için bir bilginiz varsa hemen bunu durdurabilirsiniz. Boğazdaki gıcık neden olur, nasıl geçer? Boğazdaki gıcığa ne iyi gelir? Haydi hep birlikte bu soruların cevaplarına bir bakalım…

Öncelikle gıcık nedir bundan bahsedelim. Bazen boğazda biriken sıvı belli bir süre sonra gıcığa, oradan da kuru öksürüğe sebep olur. Bu durum zaman içerisinde kişiyi oldukça rahatsız eder. Bu sebeple de gıcığın neden olduğunu bilmeniz gerekiyor. Gıcığın nedenleri:

  • Soğuk ya da kuru hava
  • Trafik dumanı ya da kimyasalların sebep olduğu hava kirliliği
  • Sigara dumanı
  • Farenjit
  • Soğuk algınlığı
  • Alerji
  • Asit reflü

Bu gibi durumlar boğazda gıcık hissi verebilir. Ya da çok küçük bir şey boğazınıza kaçmış olabilir. Bu zamanlarda hemen su içmelisiniz. Peki genel olarak boğazdaki gıcığa ne iyi gelir? Bir sonraki başlığa geçerek öğrenebilirsiniz.

Boğazdaki Gıcık Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir?

Boğazdaki gıcık hissi nasıl geçer diye merak ettiğinizi biliyoruz. İşte şimdi size bütün detaylarıyla bu sorunun cevabını vereceğiz. Eğer böyle bir his varsa ve sizi rahatsız ediyorsa hemen şu yöntemleri uygulamalısınız:

  • Bol bol su için
  • Zerdeçal: Antimikrobiyal özellik gösteren bu besin, gıcığınızı durduracaktır.
  • Zencefil: Solunum yollarını rahatlatan zencefili de kullanabilirsiniz. Hemen tükettiğiniz durumlarda gıcığınız hafifleyecek ve tamamen geçecektir.
  • Tuzlu su gargarası: Gargara yaparak boğazınızı rahatlatabilirsiniz. Ama gargarayı da tuzlu su ile yapmanız gerekiyor.
  • Bitki çayları: Adaçayı, zencefil çayı, papatya çayı gibi boğaza iyi gelecek çayları tüketebilirsiniz. Bunları günde iki kere tükettiğinizde bile size çok iyi geldiğini fark edeceksiniz.
  • Pastiller: Boğaz pastilleri hem boğazınız gıcıklandığında hem de ağrıdığında başvurabileceğiniz en iyi yöntemlerden birisidir. Bu sayede kısa sürede sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.
  • BOYUN MORLUĞU NASIL GEÇER?
    BOYUN MORLUĞU NASIL GEÇER?

Bu yöntemleri uygularsanız ve bu besinleri tüketirseniz çok kısa bir süre içerisinde gıcığınızın geçtiğini fark edeceksiniz. Bazen sadece tozdan ya da dumandan dolayı da gıcık tutabilir. Ama bu ortamlardan hemen uzaklaşırsanız da su içerek gıcığınızı geçirebilirsiniz.

Boğazdaki Gıcık Kaç Günde Geçer?

Boğazdaki gıcık hissi nasıl geçer artık biliyorsunuz. Buna ek olarak bir de boğazdaki gıcığın ortalama kaç günde geçeceğini merak ediyor olabilirsiniz. Sizlere şunu söyleyelim: Boğazdaki gıcık aslında anlıktır. En fazla birkaç dakika süren bir durumdur. Ama bazen hastalıktan ya da ortamın havasızlığından kaynaklı bir gıcık oluşmuşsa geçmesi bir günü bulabilir. Eğer bu süre uzarsa mutlaka bir aile hekimine görünmenizi tavsiye ederiz. Hatta bazen gıcık durumu daha da ilerleyebilir ki nefes almada zorluğa ya da titreme gibi semptomlara da sebep olabilir. Böyle durumlarda çok ciddi bir hastalık söz konusudur, hemen teşhisi konmalı ve tedaviye başlanmalı.

Buna ek olarak, boğazdaki gıcık neden olur ve nasıl geçer sorularını cevaplamamızın ardından şunu da belirtmek isteriz: İlk yapmanız gereken şey her zaman su içmek olsun. Çünkü su, rahatlıkla ulaşabileceğiniz ve her zaman yanınızda bulunması gereken bir şeydir. Böylece gıcığı hafifletebilirsiniz hatta durdurabilirsiniz. O yüzden buna dikkat ederek yanınızda her zaman bir su şişesi bulundurmak sizin için iyi olacaktır. Boğazınızı kuru bırakmamaya çalışın.

Bu haberin seslendirmesi Voiser tarafından yapılmıştır.6

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d