Ana içeriğe atla

BOĞAZDAKİ GICIK NASIL GEÇER....

 

Boğazdaki gıcık neden olur, nasıl geçer?

Boğazda oluşan gıcıklar, her zaman yaşanabilir. Eğer çözüm için bir bilginiz varsa hemen bunu durdurabilirsiniz. Boğazdaki gıcık neden olur, nasıl geçer? Boğazdaki gıcığa ne iyi gelir? Haydi hep birlikte bu soruların cevaplarına bir bakalım…

Öncelikle gıcık nedir bundan bahsedelim. Bazen boğazda biriken sıvı belli bir süre sonra gıcığa, oradan da kuru öksürüğe sebep olur. Bu durum zaman içerisinde kişiyi oldukça rahatsız eder. Bu sebeple de gıcığın neden olduğunu bilmeniz gerekiyor. Gıcığın nedenleri:

  • Soğuk ya da kuru hava
  • Trafik dumanı ya da kimyasalların sebep olduğu hava kirliliği
  • Sigara dumanı
  • Farenjit
  • Soğuk algınlığı
  • Alerji
  • Asit reflü

Bu gibi durumlar boğazda gıcık hissi verebilir. Ya da çok küçük bir şey boğazınıza kaçmış olabilir. Bu zamanlarda hemen su içmelisiniz. Peki genel olarak boğazdaki gıcığa ne iyi gelir? Bir sonraki başlığa geçerek öğrenebilirsiniz.

Boğazdaki Gıcık Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir?

Boğazdaki gıcık hissi nasıl geçer diye merak ettiğinizi biliyoruz. İşte şimdi size bütün detaylarıyla bu sorunun cevabını vereceğiz. Eğer böyle bir his varsa ve sizi rahatsız ediyorsa hemen şu yöntemleri uygulamalısınız:

  • Bol bol su için
  • Zerdeçal: Antimikrobiyal özellik gösteren bu besin, gıcığınızı durduracaktır.
  • Zencefil: Solunum yollarını rahatlatan zencefili de kullanabilirsiniz. Hemen tükettiğiniz durumlarda gıcığınız hafifleyecek ve tamamen geçecektir.
  • Tuzlu su gargarası: Gargara yaparak boğazınızı rahatlatabilirsiniz. Ama gargarayı da tuzlu su ile yapmanız gerekiyor.
  • Bitki çayları: Adaçayı, zencefil çayı, papatya çayı gibi boğaza iyi gelecek çayları tüketebilirsiniz. Bunları günde iki kere tükettiğinizde bile size çok iyi geldiğini fark edeceksiniz.
  • Pastiller: Boğaz pastilleri hem boğazınız gıcıklandığında hem de ağrıdığında başvurabileceğiniz en iyi yöntemlerden birisidir. Bu sayede kısa sürede sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.
  • BOYUN MORLUĞU NASIL GEÇER?
    BOYUN MORLUĞU NASIL GEÇER?

Bu yöntemleri uygularsanız ve bu besinleri tüketirseniz çok kısa bir süre içerisinde gıcığınızın geçtiğini fark edeceksiniz. Bazen sadece tozdan ya da dumandan dolayı da gıcık tutabilir. Ama bu ortamlardan hemen uzaklaşırsanız da su içerek gıcığınızı geçirebilirsiniz.

Boğazdaki Gıcık Kaç Günde Geçer?

Boğazdaki gıcık hissi nasıl geçer artık biliyorsunuz. Buna ek olarak bir de boğazdaki gıcığın ortalama kaç günde geçeceğini merak ediyor olabilirsiniz. Sizlere şunu söyleyelim: Boğazdaki gıcık aslında anlıktır. En fazla birkaç dakika süren bir durumdur. Ama bazen hastalıktan ya da ortamın havasızlığından kaynaklı bir gıcık oluşmuşsa geçmesi bir günü bulabilir. Eğer bu süre uzarsa mutlaka bir aile hekimine görünmenizi tavsiye ederiz. Hatta bazen gıcık durumu daha da ilerleyebilir ki nefes almada zorluğa ya da titreme gibi semptomlara da sebep olabilir. Böyle durumlarda çok ciddi bir hastalık söz konusudur, hemen teşhisi konmalı ve tedaviye başlanmalı.

Buna ek olarak, boğazdaki gıcık neden olur ve nasıl geçer sorularını cevaplamamızın ardından şunu da belirtmek isteriz: İlk yapmanız gereken şey her zaman su içmek olsun. Çünkü su, rahatlıkla ulaşabileceğiniz ve her zaman yanınızda bulunması gereken bir şeydir. Böylece gıcığı hafifletebilirsiniz hatta durdurabilirsiniz. O yüzden buna dikkat ederek yanınızda her zaman bir su şişesi bulundurmak sizin için iyi olacaktır. Boğazınızı kuru bırakmamaya çalışın.

Bu haberin seslendirmesi Voiser tarafından yapılmıştır.6

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.