Ana içeriğe atla

PARLAK VE CANLI SAÇLAR ARTIK ÇOK KOLAY.....

 

Parlak ve canlı saçlar artık hayâl değil! Evde bu adımları takip edin

Sağlıklı saçlara sahip olabilmek herkesin hayali... Saçlar yapısı gereği çok hassas ve kırılgan olduğu için çevresel faktörlerden, kimyasal işlemlerden ya da yanlış bakım uygulamalarından dolayı zarar görebiliyor. Bunun için de saç köklerinin ve saç tellerinin sağlığını koruyabilmek için saçları güçlendirecek bakım yöntemlerinden faydalanmak mümkün. Peki, saç bakım rutini nasıl olmalıdır? Saçlarınızın güçlü, sağlıklı ve parlak olması için evde uygulayabileceğiniz bakım yöntemlerini araştırdık.... 

Saç sağlığı herkes için büyük önem taşır. Saçlara gereken özen gösterilmediği zaman yıpranır ve koparak dökülmeler meydana gelir. Saçlar cansızlaşır ve incelir.

Saçların her zaman sağlıklı olması için saçları güçlendirecek bakım yöntemlerini düzenli olarak uygulamak gerekir. Saç bakım rutini nasıl olmalıdır? sorusunun yanıtını merak ediyorsanız evde uygulayabileceğiniz bu pratik yöntemlere mutlaka bir göz atın.

SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN ILIK SU KULLANIN

Saç sağlığını korumak için saçlarınızı düzenli olarak yıkamanız gerekir. Ancak saçlarınızı yıkarken kullanacağınız suyun ısısı saç sağlığınız için büyük önem taşır.

Genellikle herkes saçlarını sıcak su ile yıkamayı tercih eder. Saçları sıcak su ile yıkamak saç diplerindeki doğal yağ dengesini bozar. Saç köklerinin kurumasına ve pul pul dökülmesine yol açar. Saçlar nemini kaybeder ve cansızlaşır.

Saç sağlığını korumak istiyorsanız mutlaka saçlarınızı ılık su kullanarak yıkamanız önerilir.

KİMYASAL İÇERİKLİ ŞAMPUANLARDAN UZAK DURUN

KİMYASAL İÇERİKLİ ŞAMPUANLARDAN UZAK DURUN

Saçlarınız için kullanacağınız şampuanları seçerken saçlarınızın ihtiyacını ve saç tipinizi iyi bilmeniz gerekir.

Kuru, karma, yağlı ve hassas saç tipleri için ayrı ayrı şampuanlar bulunur. Saç tipinize en uygun şampuanı belirleyerek kullanmanız gerekir. Ancak bu şampuanların içeriği de saç sağlığınız için önemlidir.

Kimyasal içerikli olan şampuanlar saçlara kısa sürede zarar verir. Bu sebeple doğal içerikli olan ve saçları besleyen şampuanları tercih etmelisiniz. Keratin içerikli şampuanlar kullanarak saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI İLE SAÇLARINIZI BESLEYİN

ZEYTİNYAĞI İLE SAÇLARINIZI BESLEYİN

Saçlarınızı güçlendirmek için zeytinyağı ile maske hazırlayabilir ya da zeytinyağını doğrudan saç diplerinize sürebilirsiniz.

Zeytinyağı, saçları kökten uca besler. Saçların doğal nem dengesini korumasına yardımcı olur. Kepek ve kuruluk problemini ortadan kaldırır. Eğer saç dökülmesi probleminiz varsa zeytinyağı kullanarak dökülmeleri önleyebilirsiniz.

Zeytinyağı saç tellerini de onarır ve kırılmaları engeller. Zeytinyağı sayesinde güçlü ve sağlıklı uzayan saçlara sahip olabilirsiniz.

  • Zeytinyağını haftada 1 ya da 2 kez saç diplerine masaj yaparak uygulayın.
  • Zeytinyağını saç diplerine sürün.
  • Ardından 30-35 dakika bekletin.
  • Daha sonra doğal şampuanınızla saçlarınızı arındırın.
SAÇ SİRKESİ KULLANIN

SAÇ SİRKESİ KULLANIN

Son zamanlarda popüler hale gelen saç sirkeleri saçlara canlılık ve parlaklık veriyor. Saç diplerini nemlendirerek kepek oluşumunu ortadan kaldırıyor.

Saç derisindeki ölü hücreleri temizleyen saç sirkesi, saç köklerinin nefes almasına yardımcı olur. Saçlardaki mat ve donuk görünümünü ortadan kaldırır.

Saçlarınız için piyasada bulunan profesyonel saç sirkelerini kullanabilirsiniz. Ancak saç sirkesini evde doğal olarak da hazırlayabilirsiniz.

Evde doğal saç sirkesi için;

  • 1 kaşık elma sirkesini su ile birlikte karıştırın.
  • Saçlarınızı şampuanla yıkayın.
  • Ardından saç kreminizi uygulayıp saçlarınızı durulayın.
  • Hazırladığınız elma sirkesini saçlarınıza dökün.
  • Saç diplerine 5 dakika kadar masaj yapın.
  • Ardından saçlarınızı durulayın.
SAÇLARINIZA AŞIRI ISI UYGULAMAYIN

SAÇLARINIZA AŞIRI ISI UYGULAMAYIN

Saçlarınızı ısı ile şekillendirmeyi ya da fön yardımıyla kurutmayı çok seviyor olabilirsiniz. Ancak saçlara çok fazla ısı uygulamak saçın doğal nem dengesini bozar. Saçlar kurur ve zamanla yıpranmalar meydana gelir.

Saç sağlığınızı korumak istiyorsanız ısı işlemlerine son vermeniz gerekir. Saçlarınızın nemini havlu yardımıyla aldıktan sonra kendiliğinden kurumasını beklemek saç sağlığınızı korur. Ancak "fön ile kurutma işleminden vazgeçemem" diyorsanız fön öncesinde mutlaka saçlarınızı koruyacak saç serumlarından faydalanmanız önerilir. Isı işlemi öncesi saçlarınıza uygulayacağınız bu serumlar saçınızın ısıdan daha az zarar görmesini sağlar.

SAÇLARINIZI KÖKTEN UCA NEMLENDİRİN

SAÇLARINIZI KÖKTEN UCA NEMLENDİRİN

Dış etkenler ya da saça uygulanan kimyasal işlemler saçın nem dengesini bozar. Saçlar nemini kaybettiğinde son derece bakımsız ve cansız görünür. Nemini kaybeden saçlarınıza saç kremi kullanarak nem depolayabilirsiniz.

Saçlarınızı şampuanlayıp duruladıktan sonra saçınızın ihtiyacına göre satın alacağınız bir saç kremini saçınızın boy ve uçlarına sürün. Saç kremini 15 dakika saçlarınızda bekletin. Ardından güzelce durulayın. Bu işlemi her banyo yaptığınızda mutlaka tekrar edin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d