Ana içeriğe atla

5 adımda tüm bakışları üzerinize toplayın! Çekici insanların ortak özellikleri

 

İnsanları hemen etkilemek ve tüm bakışları üzerinize toplamak mı istiyorsanız? Bu soruya yanıtınız "evet" ise haberimize göz atın! Konuşmanızla, duruşunuzla hatta bakışınızla bile insanların çok kolay bir şekilde dikkatini çekebilirsiniz. Girdiğiniz bir ortamda hemen fark edilmek istiyorsanız bu ipuçlarını takip edin. Daha çekici olabilmek için uygulamanız gerekenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

06 Ekim 2022 - 17:13
Son Güncelleme: 
YAZI BOYUTU

Çevrenizde gördüğünüz bazı insanların farklı bir ışıkları olur. Girdiği her ortamda tüm bakışları üzerine toplayan ve hayran olunan bu kişilerin karşı konulamaz bir cazibeleri olur.

Duruşlarıyla ve konuşmalarıyla büyük beğeni toplayan bu kişilerin çekici özelliklerini herkes kıskanır. Siz de daha çekici olmak istiyorsanız bu ipuçlarına mutlaka bir göz atın.

1- AKILLICA CÜMLELER KURUN

Konuşmalarınız ve konuşurken kullandığınız cümleler insanların üzerinde her zaman etki bırakır. Çünkü genellikle insanlar süslü cümlelerden çok etkilenir.

Etkili, anlaşılır bir ses tonu ile kelimeleri özenle seçilmiş şekilde konuşmanız ve insanların gündeminde olan olan önemli konularda, objektif, çok yönlü ve insanların da sohbete dahil olmasını sağlayacak yorumlarda bulunmanız her zaman ilgi çekmenize yardımcı olur. Güncel konuları takip ederek ve sürekli yeni şeyler öğrenerek bildiklerinizi sohbet esnasında insanlarla paylaşabilirsiniz. Böylece bilgi birikiminizi çok iyi yansıtmış olursunuz.

2- HER ZAMAN DİK DURUN

2- HER ZAMAN DİK DURUN

Girdiğiniz her ortamda ilk olarak duruşunuz dikkat çeker. Kendinizden emin ve her zaman dik durarak tüm bakışları üzerinize toplayabilirsiniz.

Başınız ve sırtınız dik olmamalı, öne eğik, kambur durmamalısınız. Yani göğüsleri yukarıda ve omuzları geride atarak dik durduğunuzda kendinize olan güveninizi tüm insanlara yansıtabilirsiniz. Basit bir şekilde çekici görünmenin yollarını arıyorsanız ilk önce duruşunuzu değiştirin. Kendine güvenin ilk belirtilerinden biri duruştur. 

3- GİYİMİNİZE ÖZEN GÖSTERİN

3- GİYİMİNİZE ÖZEN GÖSTERİN

İlk izlenim her şeydir. İnsanlar sizi ilk gördüğünde görünüşünüze dikkat eder. Bir ortama önce görünüşünüz ve tarzınızla girersiniz. Ortamdaki kalıcığınızı ise kendinizi nasıl ifade ettiğiniz, insanlarla iletişiminiz belirler. Bu sebeple her zaman temiz ve bakımlı görünmek önemlidir. Yağlı veya bakımsız saçlı bir kadın veya ense tıraşı uzun zamandır yapılmamış bir erkeğin bakımlı görünmesi pek mümkün değil. Bakım, sadece maddiyat ile ilgili değildir. Bu nedenle saçınızdan ayağınıza kadar özeniniz fark edilmeli. 

Kendinize en çok yakışan ve tarzınıza uygun kıyafetleri tercih ederek her zaman şık görünebilirsiniz. Kıyafetinize olan özeniniz kendinize ve çevrenize verdiğiniz değeri ve saygınızı gösterir. 

İnsanları ilk görüşte etkilemek istiyorsanız mutlaka giyiminize özen göstermeniz gerekir. Birbirine yakışan ve uyumlu renkleri tercih ederek akıllarda kalıcı olabilirsiniz.

4- SAKİNLİĞİNİZİ KORUYUN

4- SAKİNLİĞİNİZİ KORUYUN

Kriz anlarında sakin kalabilmeyi herkes başaramaz. Ancak sakin bir zihin yapısına sahip olduğunuzda olumsuz olaylarla mücadele edebilirsiniz.

Tartışma çıkaran ve gerginlik yaratan kişilerle birlikte olmayı hiç kimse istemez. Çabuk sinirlenen birisiyseniz bile öfkenizi kontrol etmesini öğrenmeniz gerekir.

Yaşanan her olumsuzlukta sakin kalabilmek ve çözüm önerileri sunmak olduğunuzdan daha güçlü görünmenize yardımcı olur.

5- KOKUNUZ ASLA UNUTULMAZ

5- KOKUNUZ ASLA UNUTULMAZ

Konuşmanızın ve davranışlarınızın yanı sıra insanların akıllarında kalan bir başka detay da kullandığınız kokudur.

Akılda kalıcı olmak ve çekici görünmek istiyorsanız güzel kokmanız gerekir. Kokunuz her yere imzanızı bırakabilir. Çünkü insanlar kokulara ve parfümlere bağımlı hale gelirler. Afrodizyak etkili bir parfüm sizi karşı koyulmaz biri yapabilir. Tabii ki tüm deodorantlar, roll-onlar gibi temiz bir bedene sürüldüğü sürece... 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d