Ana içeriğe atla

Kızılcığın faydaları nelerdir? Taze kızılcık çayı nasıl demlenir?

 


Kızılcığın faydaları nelerdir? Taze kızılcık çayı nasıl demlenir?
Kızılcığın faydaları nelerdir? Taze kızılcık çayı nasıl demlenir?

Kızılcık, genellikle Karadeniz kıyılarında yetişen kırmızı rengiyle antioksidan deposu bir meyvedir. Genellikle Eylül ve Ekim aylarında hasat edilen kızılcık, cilt yaralarının daha hızlı tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Doğada yabani bir bitki olarak yetişen kızılcık, Türk mutfağında farklı alanlarda tüketilmektedir. Örneğin kızılcıktan çay, marmelat ve kuru meyve olarak istifade edilmektedir. 

Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Günlük bitter çikolata ne kadar tüketilir?

Kızılcık SuyuFaydaları Nelerdir?

Mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin olan kızılcık, renginden de anlaşılacağı üzere antioksidan kaynağı bir besindir. Özellikle yanlış beslenme ve alkol-sigara gibi zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta biriken toksinlerin en kısa sürede atılmasına yardımcı olmaktadır. İşte kızılcık meyvesinin faydaları:

  • Doğru tüketildiği takdirde kan akışını hızlandırarak yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Böylece kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır.

  • Aşırı kilo problemi olanların sağlıklı kilo vermesine yardımcı olur. Özellikle düzenli olarak içilen kızılcık suyu, obezite sorununa büyük ölçüde çözüm sunmaktadır. 

  • Kanser hücrelerine karşı vücudu korur, kanserin vücudun farklı yerlerine yayılmasına engel olur. Özellikle meme, prostat ve kolon kanserine karşı koruyucu olduğu bilinmektedir. 

  • Diş sağlığını korur. Dişlerin temizlenmesini ve diş etlerinde meydana gelen bakterilerin arınmasına yardımcı olur. 

  • Kalsiyum bakımından da oldukça zengin olan kızılcık, kemik gelişimine de katkı sağlamaktadır. Gelişme çağındaki çocukların sağlam bir iskelet sistemine sahip olabilmeleri için düzenli olacak kızılcık tüketmeleri tavsiye edilir. 

  • Enfeksiyon ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksin ve iltihaplardan arındırır. İç organları türlü hastalıklardan koruyarak sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. 

  • İdrar yollarını temizler. Özellikle de idrar yolu iltihabının vücuttan sökülüp atılmasına yardımcı olur. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

Nar suyunun faydaları nelerdir? Nar suyu neye iyi gelir?  Nar suyunun zararları...

Kızılcık Suyu Nasıl Hazırlanır?

Yarım kilogram kızılcık 1 litre suyun içine atılır, ardından 1 su bardağı kadar su da eklenir ve bu şekilde 15 dakika kadar kaynatılır. Kızılcık suyunun altını kapattıktan sonra iyice süzülür ve soğuduktan sonra servis edilir. 

Kızılcık suyundan her gün düzenli olarak 1 bardak içmek, böbreklerin sağlıklı çalışmasına, cildin daha parlak ve güzel olmasına, kemiklerin güçlenmesine ve ağız sağlığına iyi gelmektedir. 

Kızılcık Çayı Faydaları Nelerdir?

Yarım litre kaynayan suyun içine 1 çorba kaşığı kurutulmuş kızılcık eklenir ve 15 dakika demlenmesi beklenir. Bu şekilde servis edilerek tüketilebilir. Kızılcık çayı, güçlü bir idrar söktürücüdür. Bunula birlikte kalp ve damar yolları sağlığını korur, mide ağrılarını dindirir ve hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.