Ana içeriğe atla

Taze dut yaprağı çayı faydaları nelerdir? Dut yaprağı çayı nasıl demlenir....

 


Taze dut yaprağı çayı faydaları nelerdir? Dut yaprağı çayı nasıl demlenir?
Taze dut yaprağı çayı faydaları nelerdir? Dut yaprağı çayı nasıl demlenir?

Hastalıkların temel nedeni, beslenme alışkanlıkları ve bundan kaynaklı vücutta biriken toksin ve iltihaplardır. Vücutta biriken toksinlerin ve iltihapların en doğal şekilde atılması için bitki çayları ve doğal karışımların tüketilmesi gerekir. Dut yaprağı çayı da vücutta biriken iltihabı en etkili şekilde kısa sürede attığından iç organların sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. İşte dut yaprağı çayının faydaları...

Tarihte bilinen ilk antibiyotik olan sirkenin faydaları nelerdir?  Sirke hangi hastalıklara iyi gelir?

Dut Yaprağı Çayı Faydaları Nelerdir?

Bitki çayları ya da doğal karışımların faydalı olup olmadıklarını anlamak için antioksidan özelliğe sahip olduklarına ve içerisinde barındırdıkları vitamin-mineral değerlerine bakılır. Dut yaprağı çayı da mineral bakımından zengin, güçlü bir antioksidan kaynağıdır... Dut yaprağı çayının insan bedeni için faydaları şöyledir:

  • Dut yaprağı çayı, vücudu toksinlerden arındırır ve böylece zararlı beslenme alışkanlıklarından kaynaklı iç organda meydana gelen hasarın onarılmasını sağlar. 

  • Kanser hücrelerine karşı savaşır, kanserin vücudun farklı yerlerine yayılmasını önler. 

  • Dut yaprağı çayı, tüm vücudu iltihaptan arındırır ve iltihaptan kaynaklı ortaya çıkan hastalıklara engel olur. 

  • Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

  • Kalsiyum ve protein bakımından oldukça zengin olan dut yaprağı çayı, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur ve ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesine karşı koruyucu görev üstlenir. 

  • Kalp ve damar hastalıklarında iyi gelen dut yaprağı çayı, kalp krizi riskini azalttığı görülür. 

  • Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlayarak kabızlığa iyi gelmektedir. 

  • Dut yaprağı çayı, sinirleri yatıştırarak kişinin daha sakin ve dingin kalmasını sağlar. 

  • Vücuttaki ödemi, en sağlıklı şekilde söker atar

  • Cilt hastalıklarına iyi gelir. Özellikle de egzamaya karşı etkili olduğu bilinir. 

Dut Yaprağı Çayı Faydaları

Dut Yaprağı Çayı Faydaları

Dut Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır?

Dut yaprağı çayı, 5 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanmaktadır. 1 su bardağı kadar su kaynatılır ve kaynadıktan sonra altı kapatılır. Suyun içine 2 çay kaşığı kurtulmuş dut yaprakları konur ve 3-4 dakika demlenmesi beklenir. Dut yaprağı çayı demlendikten sonra süzerek servis edilebilir. Afiyet, şifa olsun...

Dut Yaprağı Suyu İçilir Mi?

Dut yaprağı suyunu hazırlarken ilk olarak 1 litre su kaynatılır. Su kaynadıktan sonra altı kapatılır ve üzerine 4 adet kurutulmuş dut yaprağı atılır ve takribi 2-2,5 saat bekletilir. Hazırlanan dut yaprağı suyu sabahları aç karnına 1 bardak tüketilir.. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.