Ana içeriğe atla

Ejder meyvesi faydaları nelerdir? Ejder meyvesi nasıl kesilir?

 


Ejder meyvesi faydaları nelerdir?  Ejder meyvesi nasıl kesilir?
Ejder meyvesi faydaları nelerdir? Ejder meyvesi nasıl kesilir?

Ejder meyvesi, Ekvator bölgesinde yetişen ve bilimsel adı Hylocereus olan vitamin-mineral bakımından zengin tropik bir meyvedir. İnsan sağlığına sayısız fayda sağlayan ve hastalıklara karşı vücut direncini arttıran ejder meyvesi, granola tariflerinde süt ve yoğurtla birlikte tüketilebilir. Hem doyurucu hem de oldukça lezzetli olması, diyet yapanların öğünlerine uygun sağlıklı ve hafif tariflerde sıkça tercih edilmesine sebeptir. İşte ejder meyvesinin faydaları...

Koruk suyu faydaları nelerdir? Koruk suyu ile yapılan yemekler...

Ejder Meyvesinin Faydaları Nelerdir? 

Besinlerin faydalı olup olmadığı farklı sebeplerden meydana gelen hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmesine ve antioksidan özelliğinin olup olmadığı göz önünde bulundurularak değerlendirilir. Ejder meyvesi, zengin bir antioksidan kaynağı olmasının yanında vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Antioksidan bakımından zengin besinlerin tüketilmesi, zararlı beslenme alışkanlıklarından kaynaklı meydana gelen toksin ve iltihapların en doğal şekilde vücuttan atılmasını sağlar. Ejder meyvesinin faydaları şöyledir:

  • Ejder meyvesi, doğal bir kalsiyum kaynağı olduğundan kemik gelişimini destekler ve ilerleyen yaşlarda sıklıkla görülen kemik erimesine karşı kemikleri güçlendirir. 

  • Antioksidan kaynağı olan ejder meyvesi, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar; yanlış beslenme gibi nedenlerden iç organlarda meydana gelen iltihap ve toksinlerin en kısa sürede vücuttan atılmasına yardımcı olur.

  • Yüksek lif içeren ejder meyvesi, bağırsak sağlığını da koruyarak sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar. 

  • Uzun süre tok tutan ejder meyvesi, özellikle diyet yapanların öğünlerinde yer vermesi hem vücuttaki en etkili şekilde atılmasına yardımcı olur hem de uzun süre tok tutarak kontrolsüz yemek tüketiminin önüne geçer.

  • Kan şekerini dengeler ve açlık krizlerini engeller. 

  • Ejder meyvesi, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Kalp krizi riskini azaltır. 

  • Cilde doğal bir parlaklık verir ve cildin daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlamaktadır.

  • Düşük kalorili bir meyve olan ejder meyvesi, B1, B2, B3 vitaminleri yanında demir ve kalsiyum kaynağıdır. Bu yüzden de bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.

Ejder Meyvesi Nasıl Soyulur?

Sağlığa olan faydalarıyla oldukça önemli bir besin olan ejder meyvesini soymak ve kesmek de bir o kadar zordur. Birkaç önemli püf nokta ile ejder meyvesi en kolay şekilde soyulup yenebilir. Ejder meyvesini soymak için ilk olarak ortadan ikiye bölün ve orta çıkan iç kısmını yemek kaşığını kabukların kenarlarından sokup tüm meyve çıkacak şekilde içten gezdirerek ejder kısmının etki kısmı hiç ziyan olmadan çıkarılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.