Ana içeriğe atla

Kozalak şurubu faydaları nelerdir? Kozalak şurubu hangi hastalıklara iyi gelir?

 


Kozalak şurubu faydaları nelerdir? Kozalak şurubu hangi hastalıklara iyi gelir?
Kozalak şurubu faydaları nelerdir? Kozalak şurubu hangi hastalıklara iyi gelir?

Kozalak şurubu, mevsim geçişlerinde sıkça görülen solunum yolu hastalıklarının tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren çam kozalağı, antioksidan kaynağı olmasından dolayı vücudu toksinlerden arındırmaktadır. 4 mevsim yeşil kalan çam ağaçlarından elde edilen kozalaklarla hazırlanan çam kozalağı şurubu, güçlü bir anti kanserojendir. Kanser hücreleriyle savaşarak kanser hücrelerinin vücudun farklı bölgelerine yayılmasını engelleyerek sağlıklı hücrelerin çoğalmasını sağlamaktadır. Ülkemizin her bölgesinde yetişen çam ağaçlarından elde edilen kozalaklarla evlerde kolayca şurubu hazırlanabilmektedir. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde pek çok hastalığa şifa olduğu görülmektedir. 

Çam Kozalağı Şurubu Faydaları Nelerdir?

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan çam kozalakları, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini yükseltmektedir. Özellikle mevsim geçişlerin sıkça görülen grip, nezle, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisinde içilmesi önerilen çam kozalağı şurubu, nefes darlığına iyi gelmektedir. Kozalak şurubunun faydaları şöyledir:

  • Enfeksiyon hastalıklarına iyi gelir.

  • Solunum yollarını açarak daha rahat nefes almayı sağlar.

  • Kronik öksürüğün geçmesine yardımcı olarak öksürükten meydana gelen boğaz ağrısını rahatlatır. 

  • İçerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini karşılar.

  • Vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini yükseltir. 

  • Bakteri, virüs, iltihap ve mikropların vücuttan atılmasını sağlar.

  • Cilt lekelerine iyi gelmektedir. 

  • Bakteri ve iltihapları yok ettiği için ağız ve diş sağlığında da oldukça etkilidir. Kozalak şurubu ile yapılan gargara diş ve diş etlerinin tam olarak temizlenmesini sağlamaktadır. Özellikle iltihaplanan diş etlerinin temizlenmesi için günlük olarak çam kozalağı şurubu ile gargara yapılması önerilmektedir. 

  • Ağız içi yaralarının çabucak geçmesine yardımcı olur.- Akciğerlerin temizlenmesini sağlayarak akciğerler kanserinden korur. 

  • Boğazdaki mikropların temizlenmesini sağlar.

  • Balgam sökücüdür. Solunum yollarını rahatlatarak nefes alışverişini kolaylaştırır. 

  • Güçlü antioksidan olan kozalak şurubu, kanser hücreleriyle savaşarak vücutta yayılmasına engel olmaktadır. 

  • İç organları temizlediği için iç organların daha sağlıklı ve sorunsuz çalışmasını sağlamaktadır. 

  • Stresi azaltarak sakinlik ve dinginlik vermektedir. 

  • Sağlığa olan tüm faydalarının yanında cilt ve saç bakımında da oldukça ekilidir. Saç derisini besleyerek saçların daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Saç diplerini güçlendirerek daha hızlı uzamaya yardımcı olmaktadır. 

Kozalak Şurubu Nasıl Yapılır?

Birçok sağlık sorununa faydalı olan kozalak şurubu aktarlarda ve eczanelerde satıldığı gibi evde de çabucak hazırlanabilir. 20-25 adet kozalak su dolu bir tencerenin içine alınır ve 1 gece kadar bekletilir. Sabahında su yenilenerek 1,2-2 litre kadar su eklenir ve kaynatılmaya başlanır. 3 saat kadar kaynatılan kozalakların üzerine 2-3 su bardağı kadar şeker eklenir ve kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra altı kapatılır ve soğuması beklenir. Soğuduktan sonra cam kavanozlara sadece suyunu koyarak tüketilebilir. Kozalak şurubu cam kavanozlarda ve serin yerlerde muhafaza edilmesi tavsiye edilir. 

Kozalak Şurubu Nasıl Kullanılır?

Kozalak şurubu her gün düzenli olarak 1 tatlı kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak kronik rahatsızlığı olan ya da düzenli ilaç tüketen kişilerinin şurubu tüketmeden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir. Saç bakımında da oldukça etkili olan kozalak şurubu saç diplerine direkt olarak uygulandığında saç derisini besleyerek saç dökülmesini önlemektedir. Bir miktar kozalak şurubu saç diplerine masaj yaparak uygulanır ve 20 dakika kadar bekletilerek bol su ile yıkanır. Bu uygulama haftada 2 defa yapıldığında saçların daha canlı ve güçlü olmasına yardımcı olacaktır. Cilt bakımında da faydalı olan kozalak şurubu, su ile seyreltilip yüze tonik olarak uygulandığında ciltteki ölü derilerin temizlenmesine, cilt lekelerine ve sivilce oluşumuna iyi geldiği gözlemlenmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d