Ana içeriğe atla

Karadut özünün faydaları nelerdir? Karadut özü günde ne kadar içilmelidir?

 


Karadut özünün faydaları nelerdir? Karadut özü günde ne kadar içilmelidir?
Karadut özünün faydaları nelerdir? Karadut özü günde ne kadar içilmelidir?

Doğanın sunduğu şifa deposu besinlerin dengeli şekilde tüketilmesi, kanser gibi ölümcül hastalıklardan korumasının yanında yaşam kalitemizi ciddi şekilde arttırır. Antioksidan kaynağı karadut ise vücudu toksinlerden arındırarak zenin besin değerleri sayesinde bağışıklığımızın güçlenmesine yardımcı olur. Asya kökenli bir meyve olan karadut, ülkemizde Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetiştirilir. Karadut tek başına meyve olarak oldukça şifalı olmasının yanında pekmezi ve özü de vitamin deposudur. 

Dut pekmezi faydaları nelerdir? Karadut pekmezi öksürüğe iyi gelir mi?

Karadut’un Faydaları Nelerdir?

Kırmızı ve mor renkli meyve-sebzeler, diğer yiyeceklere göre çok daha fazla antioksidan özelliğe sahiptir. Karadut da koyu renkli bir meyve olarak şifa deposudur. Vitamin ve mineral bakımından da zengin olan karadut, düzenli ve ölçülü miktarda tüketilmesi halinde kalp sağlığını koruduğu, yüksek kolesterolü düşürdüğü aktarılır. İşte karadutun faydaları şöyledir:

  • Demir ve kalsiyum kaynağı olan karadut, kansızlığa iyi gelerek anemi hastalığına engel olur. 

  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelir. 

  • İskelet sistemini güçlendirerek menopoz döneminde sıklıkla görülen kemik erimesini kısmen durdurur. 

  • Hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildin daha genç ve dinamik görünmesine yardımcı olur. 

  • Cilde canlılık ve ışıltı katar. 

  • Zihinsel gelişimi destekleyerek öğrenmeyi kolaylaştırır. 

  • İçerdiği A vitamini sayesinde görme bozukluklarına iyi gelir. 

  • Antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır ve kanser hücreleriyle savaşır.

  • Yüksek miktarda lif içeren karadut, uzun süre tok tutarak zayıflamayı destekler.

  • Kandaki yağ oranının dengeleyerek kötü kolesterolün düşmesini sağlar.

  • Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. 

  • Ağız diş sağlığını koruyarak diş eti kanamalarını durdurur. 

  • İçerdiği zengin besin değerleri sayesinde günlük vitamin ve mineral ihtiyacını büyük oranda karşılayarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. 

Kiraz kurusu zayıflatır mı nasıl kullanılır? Kuru kirazın bilinmeyen tüm faydaları

Karadut Özü Nasıl Hazırlanır?

  1. 1 kg karadut

  2. 1 su bardağı toz şeker

  3. 2-3 su bardağı su

  4. 1 çorba kaşığı limon suyu

  5. 1 tatlı kaşığı limon tuzu 

Tüm malzemeler genişçe bir tencereye alınır ve iyice kaynatılır. Yoğun bir kıvam almaya başladıktan sonra suyunu süzerek kavanozlara alın. Ağzını sıkıca kapatıp soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.

Karadut Özü Nasıl Kullanılır?

1 bardak ılık suyun içerisine 2 tatlı kaşığı karadut özü ekleyip karıştırın. Hazırlanan karışımı direkt olarak için. Genellikle sabah aç karnına tüketilmesi tavsiye edilen karadut özü karışımı, gün içinde daha enerjik ve zinde olmanızı sağlar. Oldukça kolay yöntemlerle hazırlanan karadut özü, zengin vitamin ve mineralleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

200 Gr Karadut Besin Değerleri

Karbonhidrat (g) 0
Protein (g) 1.99
Yağ (g) 56
Lif (g) 2.2
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 0.02
Potasyum (mg) 0.17

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.