Ana içeriğe atla

Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? 7 gün aç karnına sarımsak yutmak ne işe yarar

 


Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? 7 gün aç karnına sarımsak yutmak ne işe yarar?
Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? 7 gün aç karnına sarımsak yutmak ne işe yarar?

Sarımsak, insanlık tarihi boyunca hastalıkların iyileşmesi için kullanılan, vücudu baştan aşağı iltihaptan arındırarak hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Özellikle her sabah aç karnına küçük bir diş sarımsak yutmak, sarımsakta bulunan zengin vitamin ve minerallerin vücuda en sağlıklı şekilde yayılmasını sağlamanın yanında yanlış beslenme ve zararlı alışkanlardan kaynaklı vücutta biriken iltihap ve toksinlerin en doğal şekilde atılmasını sağlar.

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

Her Sabah Sarımsak Yutmak Neye İyi Gelir?

Kirli hava, yanlış beslenme ve zararlı alışkanlıklar, iç organlarda toksinlerin birikmesine neden olarak kanser ve organ yetmezliği gibi hayati hastalıkların oluşmasına neden olmaktadır. Vücutta biriken toksinlerin en doğal  ve sağlıklı şekilde atılması için sarımsak yadsınamaz bir görev üstlenir. Sabahları aç karnına sarımsak yutmanın faydaları şöyledir:

Kanser:

Sarımsak, tüm vücudu baştan aşağı toksinlerden arındırdığı için kanser hücrelerinin yayılmasını engeller. Her sabah bir küçük diş sarımsak yutmak, kanser olma riskini azaltarak organların en sağlıklı şekilde işlevlerini gerçekleştirmesine destekler.

Kalp ve Damar: 

Yüksek tansiyonun düşmesine, kolesterolün normal seviyelerde kalmasına yardımcı olan sarımsak, kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. Kalp ve damar sağlığının korunması, kişinin hastalıklardan korunmasını sağlamanın yanında vücut işleyiş dengesinin de muhafaza edilmesi sağlar. Her sabah yutulan sarımsak, kalp ve damar sağlığını koruyan en etkili besinlerdir. 

İltihap ve Enfeksiyon:

Yeme-içme alışkanlıkları, vücutta iltihabın ve enfeksiyonun birikmesine neden olan en temel faktördür. İltihabın ve enfeksiyonun vücutta birikmesi, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve kişinin sık sık hasta olmasına neden olur. Her sabah yutulan bir parça sarımsak, iltihabın ve enfeksiyonun vücuttan en doğru şekilde atılmasına yardımcı olarak hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

Diyabet:

Sarımsak, kandaki şeker miktarını dengeleyerek diyabetin oluşmasına engel olur. Şeker hastalarının gün içinde 2-3 diş sarımsak yemeleri, şekeri düşüren en doğal ilaç olarak bilinir. Şeker hastalığı, önlem alınmaması halinde çok daha ciddi hastalıklara neden olduğundan beslenme alışkanlıklarında ufak tefek değişikliklerin yapılmasına, özellikle de şekerin kısa sürede düşmesini sağlayan sarımsak gibi besinlerin tüketilmesi tavsiye edilir.

Her Gün sarımsak Yutmak...

Her Gün sarımsak Yutmak...

40 Gün Aç Karnına Sarımsak Yutmak

Sabahları aç karnına sarımsak yutma detoksu, 7, 10, 15 ve 40 güne kadar uzatılabilir. Kişinin midesinin dayanıklılığına göre farklı gün sayıları belirlenebilir. 7 gün aç karnına sarımsak yutmak, vücutta biriken iltihabın atılması için yeterli bir süre olarak kabul edilir. Mide yanması ve ağrısı gibi sorunlar yaşamayanlar bu süreyi 41 güne kadar uzatabilir. 41 gün boyunca sarımsak yutmak, tüm vücudu baştan sona yenileyerek kalp ve damar hastalıklarından iltihabın vücuttan atılmasına kadar pek çok hastalığa karşı etkilidir. 

Tıp Tarihinde Sarımsak Önemi

Binlerce yıldır şifa kaynağı olan sarımsak, insan sağlığı için o kadar önemlidir ki adına efsaneler yazılmıştır. Anadolu'da sarımsak faydalarının önemine vurgu yapmak için Lokman Hekim ve Asklepion efsaneleri anlatılır. Rivayete göre Lokman Hekim, bulduğu ölümsüzlük iksirini akan bir nehre düşürür, iksirin mürekkebinden sarımsak tohumları çıkar ve sarımsağın ölümsüz iksiri olduğu kulaktan kulağa yayılır. 

Bir diğer Lokman Hekim efsanesi de şöyledir: Lokman Hekim seyahatlerinden birinde bir köye varır ve köyde çok fazla sarımsağın yetiştirildiğini öğrenip burada bana ihtiyaç olmaz deyip köyden ayrılmıştır. 

Anadolu'nun sağlık kültünün en önemlilerinden biri Asklepion'dur. Asklepion, ölümsüz reçetesi yazar ve bu reçete toprağa düşmüş ve üzerine de yağmur yağmıştır. Yağmur suyu ile toprağa karışan mürekkeplerden sarımsak tohumları oluşur ve sarımsak dünya tıp tarihinin en faydalı besinleri arasına girer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.