Ana içeriğe atla

Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? 7 gün aç karnına sarımsak yutmak ne işe yarar

 


Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? 7 gün aç karnına sarımsak yutmak ne işe yarar?
Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? 7 gün aç karnına sarımsak yutmak ne işe yarar?

Sarımsak, insanlık tarihi boyunca hastalıkların iyileşmesi için kullanılan, vücudu baştan aşağı iltihaptan arındırarak hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Özellikle her sabah aç karnına küçük bir diş sarımsak yutmak, sarımsakta bulunan zengin vitamin ve minerallerin vücuda en sağlıklı şekilde yayılmasını sağlamanın yanında yanlış beslenme ve zararlı alışkanlardan kaynaklı vücutta biriken iltihap ve toksinlerin en doğal şekilde atılmasını sağlar.

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

Her Sabah Sarımsak Yutmak Neye İyi Gelir?

Kirli hava, yanlış beslenme ve zararlı alışkanlıklar, iç organlarda toksinlerin birikmesine neden olarak kanser ve organ yetmezliği gibi hayati hastalıkların oluşmasına neden olmaktadır. Vücutta biriken toksinlerin en doğal  ve sağlıklı şekilde atılması için sarımsak yadsınamaz bir görev üstlenir. Sabahları aç karnına sarımsak yutmanın faydaları şöyledir:

Kanser:

Sarımsak, tüm vücudu baştan aşağı toksinlerden arındırdığı için kanser hücrelerinin yayılmasını engeller. Her sabah bir küçük diş sarımsak yutmak, kanser olma riskini azaltarak organların en sağlıklı şekilde işlevlerini gerçekleştirmesine destekler.

Kalp ve Damar: 

Yüksek tansiyonun düşmesine, kolesterolün normal seviyelerde kalmasına yardımcı olan sarımsak, kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. Kalp ve damar sağlığının korunması, kişinin hastalıklardan korunmasını sağlamanın yanında vücut işleyiş dengesinin de muhafaza edilmesi sağlar. Her sabah yutulan sarımsak, kalp ve damar sağlığını koruyan en etkili besinlerdir. 

İltihap ve Enfeksiyon:

Yeme-içme alışkanlıkları, vücutta iltihabın ve enfeksiyonun birikmesine neden olan en temel faktördür. İltihabın ve enfeksiyonun vücutta birikmesi, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve kişinin sık sık hasta olmasına neden olur. Her sabah yutulan bir parça sarımsak, iltihabın ve enfeksiyonun vücuttan en doğru şekilde atılmasına yardımcı olarak hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

Diyabet:

Sarımsak, kandaki şeker miktarını dengeleyerek diyabetin oluşmasına engel olur. Şeker hastalarının gün içinde 2-3 diş sarımsak yemeleri, şekeri düşüren en doğal ilaç olarak bilinir. Şeker hastalığı, önlem alınmaması halinde çok daha ciddi hastalıklara neden olduğundan beslenme alışkanlıklarında ufak tefek değişikliklerin yapılmasına, özellikle de şekerin kısa sürede düşmesini sağlayan sarımsak gibi besinlerin tüketilmesi tavsiye edilir.

Her Gün sarımsak Yutmak...

Her Gün sarımsak Yutmak...

40 Gün Aç Karnına Sarımsak Yutmak

Sabahları aç karnına sarımsak yutma detoksu, 7, 10, 15 ve 40 güne kadar uzatılabilir. Kişinin midesinin dayanıklılığına göre farklı gün sayıları belirlenebilir. 7 gün aç karnına sarımsak yutmak, vücutta biriken iltihabın atılması için yeterli bir süre olarak kabul edilir. Mide yanması ve ağrısı gibi sorunlar yaşamayanlar bu süreyi 41 güne kadar uzatabilir. 41 gün boyunca sarımsak yutmak, tüm vücudu baştan sona yenileyerek kalp ve damar hastalıklarından iltihabın vücuttan atılmasına kadar pek çok hastalığa karşı etkilidir. 

Tıp Tarihinde Sarımsak Önemi

Binlerce yıldır şifa kaynağı olan sarımsak, insan sağlığı için o kadar önemlidir ki adına efsaneler yazılmıştır. Anadolu'da sarımsak faydalarının önemine vurgu yapmak için Lokman Hekim ve Asklepion efsaneleri anlatılır. Rivayete göre Lokman Hekim, bulduğu ölümsüzlük iksirini akan bir nehre düşürür, iksirin mürekkebinden sarımsak tohumları çıkar ve sarımsağın ölümsüz iksiri olduğu kulaktan kulağa yayılır. 

Bir diğer Lokman Hekim efsanesi de şöyledir: Lokman Hekim seyahatlerinden birinde bir köye varır ve köyde çok fazla sarımsağın yetiştirildiğini öğrenip burada bana ihtiyaç olmaz deyip köyden ayrılmıştır. 

Anadolu'nun sağlık kültünün en önemlilerinden biri Asklepion'dur. Asklepion, ölümsüz reçetesi yazar ve bu reçete toprağa düşmüş ve üzerine de yağmur yağmıştır. Yağmur suyu ile toprağa karışan mürekkeplerden sarımsak tohumları oluşur ve sarımsak dünya tıp tarihinin en faydalı besinleri arasına girer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d