Ana içeriğe atla

Tereyağlı pekmez öksürük kürü faydaları nelerdir? Balgam söktürücü pekmez ve tereyağı nasıl hazırlanır?

 


Tereyağlı pekmez  öksürük kürü faydaları nelerdir? Balgam söktürücü pekmez ve tereyağı nasıl hazırlanır?
Tereyağlı pekmez öksürük kürü faydaları nelerdir? Balgam söktürücü pekmez ve tereyağı nasıl hazırlanır?

Pekmez tereyağı karışımı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklara karşı vücut direncini arttırmasından ziyade, güçlü bir balgam söktürücüdür. Kış aylarında bağışıklığı zayıflayan ve sıklıkla hasta olan çocukların vücut direncini arttırmak için doğal bir antibiyotik olarak kullanılır. Pekmez ve tereyağı karımışı, alerji bir reaksiyon göstermediği için şiddetli öksürüğe maruz kalan herkes güvenle tüketebilir. 

Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Dut pekmezi hangi hastalıkları iyi gelir?

Pekmez Tereyağı Karışımı Faydaları

Kış aylarında hemen hemen herkes soğuk algınlığa bağlı olarak solunum yolu hastalıklarına yakalanır. Grip, nezle ve bronşit gibi solunum yolu hastalıkları, boğaz ağrısı, şiddetli öksürük gibi semptomlarla kendini gösterir. Şiddetli öksürüğün geçmesi için ise en etkili yöntemlerden biri pekmez ve tereyağı karışımıdır. Pekmez ve tereyağı karışımının faydaları şöyledir:

  • Şiddetli öksürüğü anında keser.

  • Boğaz ağrısına iyi gelir.

  • Hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

  • Astım ve bronşite iyi gelir.

  • Kışın üşümeye karşı iyi gelir. 

  • Soğuğa karşı korur. 

  • Kan değerlerini yükseltir. 

  • Grip, nezle ve bronşit gibi soğuk algınlığı hastalıklarının daha çabuk atlatılmasına yardımcı olur. 

Pekmez Tereyağı Faydaları

Pekmez Tereyağı Faydaları

Pekmez Tereyağı Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı dut pekmezi

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Pekmez ve tereyağı küçük bir cezveye eklenerek tereyağı eriyinceye kadar kısık ateşte bekletilir. Tereyağı eridikten sonra kaynamadan hemen ocaktan alınır ve biraz ılıdıktan sonra limon suyu da ilave edilir. Hazırlanan karışım solunum yolu hastalıklarına karşı anında etki göstermesi için sabah ve akşam günde 2 tatlı kaşığı olmak üzere tüketilmesi tavsiye edilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.