Ana içeriğe atla

Mevsimi geldi: Kalbe giden damarları onarıyor, beyne giden oksijen miktarını artırıyor!

 


Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte pancar sebzesi pazar ve manav tezgahlarındaki yerini aldı. Dünya mutfağında yemekleri yapılan pancar, ülkemizde de oldukça popüler gıdalar arasında yer alıyor. Yaprakları ve kökleri de dahil olmak üzere sağlığımıza olan olağanüstü etkileriyle, pancarın faydalarını sizler için araştırıp bir araya getirdik.

 Pancarın yaprakları ve kökleri, hücre hasarıyla savaşan ve kalp hastalığı riskini azaltan antioksidanlar da dahil olmak üzere besinlerle doludur . Pancara canlı rengini veren ve güçlü bir antioksidan betalain, iltihabı azaltarak kanser ve diğer hastalıklara karşı korumaya yardımcı oluyor.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINA KARŞI BULUNMAZ BİR NİMET

Pancar ve suyu, egzersiz sırasında kalbinizin ve ciğerlerinizin daha iyi çalışmasına yardımcı oluyor . Pancardan gelen nitrik oksit, kaslarınıza giden kan akışını arttırıyor.

Pancar, hücrelerin büyümesine ve çalışmasına yardımcı olan folat (B9 vitamini) bakımından zengindir. Folat, kalp hastalığı ve felç riskini azaltabilen kan damarlarındaki hasarı kontrol etmede önemli bir rol oynar .

BAĞIRSAKLARINIZ DERİN BİR OH ÇEKECEK

BAĞIRSAKLARINIZ DERİN BİR OH ÇEKECEK

Pancar lif bakımından zengindir ve bağırsaklarınızdaki iyi bakterilerin büyümesini teşvik eder. Sindirim sisteminizde bol miktarda sağlıklı bakteri bulunması, hastalıklarla savaşmanıza ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olur . Lif ayrıca sindirimi iyileştirir ve kabızlık riskini azaltır .

Kırmızı pancara mor rengini veren betalain aynı zamanda yüksek oranda antioksidan özellik gösterir. Vücudumuz her gün dışarıdan gelen ya da kendi oluşturduğu serbest radikallere yani kanserden kronik kalp yetmezliğine dek birçok hastalığa neden olabilecek zararlı maddelere maruz kalıyor. Pancar da betalain antioksidan özellik göstererek bu serbest radikallerle savaşıyor.

Pancar, hastalıklarının oluşmasına neden olan homosistein düzeyini azaltarak da kalp hastalıklarına karşı koruyor.

BİLİŞSEL FONKSİYONLARI İYİLEŞTİRİYOR

BİLİŞSEL FONKSİYONLARI İYİLEŞTİRİYOR

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.