Ana içeriğe atla

Soğan suyunun faydaları nelerdir? Soğan kaynatıp suyunu içmek neye iyi gelir?

 


Soğan suyunun faydaları nelerdir? Soğan kaynatıp suyunu içmek neye iyi gelir?
Soğan suyunun faydaları nelerdir? Soğan kaynatıp suyunu içmek neye iyi gelir?

Doğal besinlerin doğru şekilde tüketilmesi, insan bedenine ciddi şekilde faydalar sağlar. Özellikle tıp tarihi boyunca ilaç olarak kullanıldığına rastladığımız soğan ve soğan suyu, mikrop kırıcı özelliği sayesinde vücuttaki tüm iltihabın atılmasına yardımcı olur. Soğan, Türk halkının yemeklerde, salatalarda en çok kullandığı besin olduğundan Türk mutfak kültüründe temel besin kaynağı olarak görülür. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak yetiştirildiğinden oldukça erişilebilir bir besindir. 

Soğan ve sarımsağın faydaları nelerdir? Doğal antibiyotik olan sarımsak nasıl tüketilir?

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?

Soğanın en bilinen özelliği güçlü bir iltihap sökücü olmasıdır. Zararlı beslenmeden kaynaklı iç organlarda biriken iltihap-toksin, diş eti iltihaplanmaları gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilir. İşte soğanın insan sağlığı için bilinen en önemli faydaları:

  • Diş ve diş etlerinde meydana gelen iltihaplanmaların kurumasına yardımcı olur. İltihaptan kaynaklı ara ara nükseden diş ağrısının kısa sürede dinmesine yardımcı olur.

  • Güçlü bir ağrı kesici olan soğan suyu, özellikle regl dönemlerinde ağrı kesici içmesi sakıncalı olan kadınların soğan suyu tüketmeleri önerilir. Soğan suyunun şiddetli regl sancılarını kısa sürede dindirdiği görülür. 

  • Vücuttaki tüm iltihabın sökülmesine yardımcı sivilce ve siyah nokta oluşumuna engel olur. Doğal bir kür olan soğan suyu, cildin nem dengesini sağlayarak cilde doğal parlaklık ve güzellik kazandırır. 

  • Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olan soğan suyu, kalp ve damar sağlığını korumaktadır. 

  • Soğan suyu aynı zamanda yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. 

  • Kalıcı ve sağlıklı kilo vermeyi sağlayan soğan suyu, kilo kaybının yanında iç organlarda meydana gelen toksinlerin en doğal şekilde temizlenmesini sağlar. 

  • Soğan suyu, idrar yolu enfeksiyonuna karşı da en güçlü çözümlerinden biridir. Düzenli olarak soğan suyu tüketmek idrar yollarının temizlenmesine de yardımcı olur. 

Vücudu temizleyen gıdalar nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler hangileridir?

Soğan Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır?

Zayıflamaya, vücuttaki iltihabın temizlenmesi ve birçok sağlık sorununa şifa olan soğan suyu kürü oldukça kolay hazırlanmaktadır. Soğan suyu kürünü hazırlamak için gerekli malzemeler yalnızca yarım litre su ve 1 adet orta boy soğandır.

Yarım litre su tencereye konur ve kaynatılır. Kaynayan suyun içine kabukları soyulmuş, yıkanmış ve 4 parçaya bölünmüş soğan eklenir. Bu şekilde 10 dakika kadar kaynatılır 10 dakika sonra soğan alınır ve soğan suyunun soğuması beklenir. İçilecek kadar ılıdıktan sonra soğan suyu içilebilir. 

15 Gün Soğan Suyu İçmek Ne İşe Yarar? 

15 gün boyunca günde 1-1,5 bardak kadar suyu içmek, metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Bununla birlikte iç organların temizlenmesine ve daha iyi çalışmasını sağlar. 15 günlük soğan suyu detoksu, kanser hücreleriyle savaşarak vücudu iltihap, enfeksiyon ve iltihaptan arındırır. 15 gün sonunda ara verilerek devam edilebilir. senede 3-4 kez 15 günlük soğan suyu detoksu yapmak vücudu birçok hastalıktan koruyarak vücut direncini arttırır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.